Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Een collectant zocht gisteren het goede doel waar hij voor collecteerde wel heel dichtbij: zichzelf.
Rond 15.40 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Weerestein in Breukelen voor daklozen aan het collecteren was. Die getuige vertrouwde het niet. Agenten gingen ter plaatse en troffen de collectant, een 39-jarige man uit Helmond, daar aan. Hij was helemaal naar Bruekelen (provincie Utrecht) gegaan en bleek niet alleen aan het collecteren te zijn, maar verkocht ook meerdere krantjes. Hij had 2 pasjes bij zich, 1 van een stichting voor daklozenkranten en 1 Daklozen Wereldpas. De agenten namen contact op met de stichting. Daarbij bleek dat zij al vaker waren geconfronteerd met de illegale activiteiten van de Helmonder en dat hij niet voor hen collecteert, maar voor zichzelf. De Daklozen Wereldpad bleek een stukje pure huisvlijt te zijn en was geheel nep.
De agenten namen de beide pasjes, de collectebus met inhoud (zo’n 12,50 euro) en de krantjes van de verdachte in beslag. Tevens is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

4 reacties:

Creatief omgaan met crisis

Beantwoorden

Vast een voormalig ambtenaar der staat der Nederlanden. Als hij bij aanhouding had gezegd bedelen “niet dat ik mij concreet kan herinneren” hadden ze hem niet vervolgd.

Beantwoorden

In ieder geval een slimme man want hij ging naar een gemeente met veel rijke mensen

Beantwoorden

Hij werkt wel voor zijn geld, niet dat het de juiste manier is..

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *