Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.420 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Er is weer wietafval gedumpt, dit keer op de Keersluisweg op het industrieterrein. Dat meldde de stadswacht gistermiddag. Wij telden op hun foto 86 vuilniszakken, maar het zijn er meer. Wij weten niet hoe lang ze daar al lagen.
Dit is niet de eerste keer (= december 2011?) dat er wietafval in Helmond werd gevonden. En we voorspellen 😉 dat het ook niet de laatste keer is.
Gelukkig zijn de opruimkosten voor de dader(s). Maar zolang de politie en rechter niet weten wie dat zijn, betalen we die kosten met zijn allen.
Hoeveel ons dat gaat kosten? Wellicht geven de antwoorden op recent daarover gestelde raadsvragen een indicatie. Want in Tilburg (pdf), Oss, Boxtel en Etten-Leur stelde het CDA daarover vragen. Wij weten niet of die gemeenten al contact met elkaar opnamen. Dat scheelt (lijkt ons) kosten bij het beantwoorden.
Zouden de vuilniszakken overigens synthetisch drugsafval bevatten, dan konden we subsidie aanvragen. Onze provincie opende daartoe een apart ontvangstloket.
Naar aanleiding van het bovenstaande: zag jij iets verdachts, bel dan de politie op 0900 – 8844. Ondertussen volstaan we met ene Henk Spaan: “Vuilnisman, kunnen al deze zakken ook mee?” Steevast het einde van zijn radiocolumn in Tussen start en finish.
Deze niet bezorgde reclamefolders gaan ons mogelijk trouwens ook wat geld kosten. Stadswachten vonden die enkele kilometers verderop aan de waterkant van de Stipdonkseweg. Wie dat daar dumpte of hem of haar dat zag doen, kan de stadswacht bellen op 0492 – 845 970. Kleingeld ten opzichte van dat gepumpt wietafval, maar toch…

7 reacties:

De gedumpte reclame folders, even aanmelden bij de drukker, die kan de ( niet ) bezorger opsporen en volgens mij komen de kosten voor de drukker.

Beantwoorden

Dan is het oogsttijd geweest he !!!!

Beantwoorden

Waar maak je je druk om? Het is biologisch afbreekbare troep, als afval van Hennep. Jammer dat ik dit niet gezien heb, dan had ik van de overblijfselen olie kunnen trekken. Wat velen niet weten is, dat het geneeskrachtig is tegen bijvoorbeeld vormen van kanker. Maar dat vertelt de overheid ons niet. Wat betreft afval om ons heen, kijk maar eens op de bodem van het kanaal in Helmond wat daar aan ECHT! gif ligt en langs alle binnen/provinciale wegen om ons heen hier. Voorbeeld: De weg van Helmond naar Asten.

Beantwoorden

No worries er is weer voorraad

Beantwoorden

@Twan Peters op vrijdag 4 maart 2016 om 14:07:

Ik wil toch een keer reageren op jou.
Jij vraagt je af waar maak je je druk om. Antwoord: om het belastinggeld dat het opruimen van die vuilniszakken ons allemaal kost! Dat geld kan dan bijvoorbeeld niet naar het opruimen van jouw ECHTE! gif in het kanaal of langs alle binnen/provinciale wegen om ons heen hier. Voorbeeld: De weg van Helmond naar Asten.
Misschien moet je eens wat beter begrijpend gaan lezen Twan Peters! En als je het dan nog niet begreep (met alle respect): dat geld kan ook niet naar het door jou zo geliefde buurthuis waar overigens niemand je schijnt te kennen!
En voor het geval je dat weer wilt voorstellen: nee ik spreek vanavond niet af met jou op het parkeerterrein van De Braak. Niet alleen vanwege de obscure plek hoor, ik heb daar gewoon geen zin in en het is me te ver fietsen vanaf het werelddeel waar ik nu verblijf.
Afspreek-suggestie: spreek ergens gezellig af met stadslogo-ontwerper Ugur Ozdemir. Geloof me: een heel aardige bevlogen goed-bedoelende echte Helmonder die graag afspreekt met Helmonders die digitaal reageren. 🙂

Beantwoorden

@Tineke op zondag 6 maart 2016 om 09:28:

Bovendien als iedereen zijn “biologisch afbreekbaar” afval overal maar neergooit wordt het een enorm zooitje overal.

Beantwoorden

Nou Tineke,

ik kan van jouw bericht geen hout snijden hoor……………………………….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *