Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.917 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

“Wij zijn zeer verheugd een partij te hebben gevonden, die bereid is om onder de huidige nog steeds moeilijke economische omstandigheden deze opgave op te willen pakken” liet het college van burgemeester en wethouders vandaag weten. Daarbij doelend op de bedrijven Foruminvest en Van Wijnen die als combinatie met de gemeente in zee willen met het Centrumplan.
Deze nieuwe marktpartij is nodig omdat de eerder gecontracteerde  marktpartijen AM Wonen en ING Vastgoed Ontwikkeling vorig jaar juli lieten weten geen heil meer te zien in het Centrumplan.
Als Xperience World op het Obragas-terrein doorgaat zal dat volgens het College een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de kans op succes voor het bovengenoemde Centrumplan. Als het Centrumplan volledig wordt uitgevoerd, zal het centrum van Helmond 22.500 vierkante meters winkeloppervlakte, 100 appartementen en 500 bovengrondse parkeerplaatsen extra hebben. Dat liet de gemeente vorig jaar weten. Een aantal dat toen al flink werd bijgesteld ten opzichte van het plan uit 2004. Toen waren de getallen respectievelijk 30.000, 400 en 850. De economische en financiële crises en de steeds verder toenemende aankopen via internet waren de oorzaak van die aanpassing in 2011. Al ruim 10 jaar wordt er gesproken, gepland en vergaderd over het zeer omvattende Centrumplan.
Wethouder Peter Tielemans vindt dat Helmond te weinig winkels heeft. “Verdere vertraging of uitstel kunnen en willen we ons niet permitteren” zo laat het College vandaag inzake het Centrumplan weten.

8 reacties:

Nieuwbouw terwijl de hele stad leeg komt te staan. Knap staaltje werk gemeente Helmond!

Beantwoorden

De wethouder heeft iet goed rond gekeken. Het centrum heeft voldoende winkels, alleen staan ze leeg. Parkeren is ook al lang geen probleem meer, ondanks dat ik met een rollator loop en niet ver kan lopen, vind ik altijd plek tegenwoordig. Maar ja, er moet en er zal een Peter Tielemansplein in het centrum komen. En beloofd is beloofd, als hij stopt met die onzinplannen, geven we hem dat plein.

Beantwoorden

Kijk even in het Centrum.de leegstaande panden bij de bibliotheek,bij de nieuwbouwappartementen van Volksbelang in de Heistraat,het aantal leegstaande panden op de Markt. Weg dus met het onzinnige centrumplan. Over enkele jaren heeft men geen winkels meer nodig,iedereen bestelt via internet. Tielemans wordt wakker!

Beantwoorden

Niet gehinderd door enige kennis van zaken gaat men in Helmond stug door met met de totaal onzinnige centrumplannen. Het is de grootmoedswaanzin ten top. Met clown Tielemans voorop probeert het helmondse college de stad de afgrond in te drijven.
Nog meer leegstaande winkels bouwen, nog meer nagenoeg onverkoopbare appartementen bouwen, een totaal kansloos concept van een game-hal ondersteunen die geen enkele inwoner wil hebben. Waar is het einde? Men heeft de voeling met de inwoners en de realiteit al lang geleden verloren. Het jarenlang warm houden van het pluche heeft gezorgd voor een totaal verknipte blik op de realiteit.

Beantwoorden

Ik zie dat net even anders. Ik denk dat we niet op korte termijn moeten kijken maar juist op lange termijn. Met het zicht op het gamecenter, de suytkade)winkels, maarook het complex met vergaderruimtes, zwembad en diversen welness en vermaakzaken), de campus die er moet komen en nog een aantal van deze grote projecten, denk ik dat op lange termijn een groei in Helmond verwacht word. Wanneer Helmond over een jaar op 5 in trek word en positief opgemerkt word door mensen, vermoed ik dat het aantal inwoners gaat toenemen. Het zou een logische stap van de gemeente zijn om hier in het centrumplan/toekomstvisie al rekening mee te houden. Ik snap alle commentaar van iedereen, maar ik denk dat de gemeente juist heel goed weet wat ze doet.

Beantwoorden

Peter Tielemans is een prima wethouder.
Jammer dat hij zo gemeentelijk denkt en handelt.
Hij moet een wereldprimeur binnenhalen.

Dan komt Helmond op de wereldkaart en
komen zijn dromen uit.

Slopen en bouwen? In dit stadium?

De sloop is begonnen.

Beantwoorden

Zo maar een idee: laten we eerst de leegstaande winkelpanden zien vol te krijgen. Zal een hels karwei worden in deze economische en internettijd.

Beantwoorden

Jan Traverse heeft diverse ideen van mij gepubliceerd. Zowel ludiek als serieus.
Een ludieke was, dat er gevraagd werdt naar ideën om oost en west Helmond met elkaar te verbinden.
Mijn oplossing, die ook in de traverse heeft gestaan was,
“Helmond is goed in bruggenbouw, Carnaval en kermis”
Maak een slogan van”Niet de afhaal chinees, maar de Ophaalbrug”
Dat wil zeggen: Leg tussen de veestraatbrug en de Julianabrug het kanaal dicht met ophaalbruggen.
Maak op elke brug een leuk cafe en s’nachts om ‘1.00 uur, of latere sluitingstijd” zeg je tegen de gasten “Het laatste rondje”zet vervolgens de voor en de achterdeur open en begin langzaamaan de brug op te halen, zodat de gasten zonder dwang naar buiten schuiven”
Zo ook werd toen gevraagd om mee te denken aan de bebouwing op het Begeman terrein.
Er bleven drie inzendingen over, omdat ik geen officiële architect ben en de gemeente Helmond graag brast met geld.
Mijn idee was het volgende en zeer futoristich, compleet uitgewerkt met tekeningen.
Zet op het Begeman terrein een “Piramide”, hij mag vierkant, zeskant of nog meerkantig zijn, maar hij moet een hoogte hebben van 80 meter, dit ivm de fundering en het beschikbare terrein.
Dit hield in dat ik ongeveer aan de buitenkant 40 woonlagen had.
De bovenste woning, het puntje,was voor de toenmalige burgemeester “Van Elk”, een man die graag gezien werd( niet was), en als heerser dan zicht had over zijn rijk.
De lagen die daaronder kwamen werden om en om voorzien van Zonnepanelen, zodat het gebouw in zijn energie zelfonderhoudend zou zijn.Ook warm water werd toen al revolutionair aangegeven door aardwarmte.
Daar er in Helmond veel spraken was in die tijd van zelfdoding, was dit gebouw uitermate geschikt, want als je van een piramide naar beneden wilt springen, kom je hooguit 1 verdieping lager bij de onderburen op het balkon terecht.
Binnen in de piramide, die hol was, had ik een tweede piramide geconstrueerd met daarin gevestigd een groot winkelcentrum.
Dit was op diverse hoogtes verbonden met de buitenste woonlagen en de rest was dichtgelegd met onbreekbaar glas, dit ivm het ruimteeffect.
Centraal is een kolom met liften systeem.
Kan je het nog volgen Rob?
In die tijd was er een groot gebrek aan een goede zwemruimte, daar “De wisse “verouderd was en men naar een nieuwe zwemlokatie zocht.
Die kon je mooi onder in de kelderruimte projecteren en een ruimtelijk effect geven door diverse lichtshows.
Als ludieke bijkomstigheid had ik erbij gezet”Het hoeft niet zo groot te zijn als het maar flink diep is, zodar er veel Hellemonders in kunnen”
Dit was meer bedoeld als steek onder water op de inlijving van Mierlo.
Het was een grote blikvanger voor Helmond en zou hierdoor meer op de kaart gezet worden dan die lekkende goedkope Blomblokken.
Maar we gaan nog even verder!
Om deze piramide, was een piramide wijk gecreërd dmv een aantal lage piramides, in dezelfde uitvoering, maar dan geen 40, maar 6 lagen hoog waarvan de bovenste 2 lagen voorzien waren van zonnepanelen.
Deze lagere piramides, 10 of 16 stuks, waren onderin voorzien van een machnetische rail, die elke 10 minuten enkele centimeters omhoog ging en dan 30 graden draaide (deze uitvoering hetzelfde als het zweeftreineffect” zodat je in een dag diverse keren op het zuiden, oosten, noorden en westen had gewoond.
Verder had ik hier parkeergarages onder gemaakt, zodat een groot verkeersprobleem opgelost was, maar ook het technische gedeelte van het zwembad, met doorzichtig glas, en eventuele barretjes daaromheen sfeer en vertier gaf.
Ik had nog een aantal pluspunten omschreven, maar ja!!!

Met vriendelijke groet, Henkspoed!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *