Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.183 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

hondenpoep in HelmondJe trekt je voordeur dicht en staat in een hondendrol. De kinderen spelen op het veldje en komen huilend en onder de poep thuis. Je wandelt door de kasteeltuin maar bent zo druk met de kakkietrap dat je van het kasteel noch de tuin wat ziet. Dit soort voorbeelden kennen we allemaal. Hondenpoep is ergernis nummero 1.
Aan de andere kant hebben we de hondenbezitters die trouw 3 keer per dag hun huisdier uitlaten. Ze willen wel naar een uitlaatveldje maar dat is te ver weg. En dat gedoe met allerlei soorten zakjes en schepjes is ook maar lastig. Daar betaal ik geen € 51,12 hondenbelasting per jaar voor! Laat maar vallen die drol.
Sinds 1 januari 2009 moet in Helmond alle hondenpoep buiten de uitlaatveldjes direct opgeruimd worden. Zo niet, kost je dat 90 euro. Het niet bij je hebben van een opruimzakje kost 60 euro. Als je betrapt wordt tenminste.
Een korte wandeling door welke wijk dan ook, laat zien dat er overal nog hondenpoep ligt. Toch streeft Helmond naar een ‘hondvriendelijker hondenbeleid’. Een groot aantal voorheen voor honden verboden gebieden zijn nu wel toegankelijk. In de wijken Oost, Centrum, Mierlo-Hout, Dierdonk (pdf) en onlangs Warande zijn heuse hondenwerkgroepen opgericht om samen met de gemeente te bekijken hoe het beter kan. Dinsdag 25 mei komen die hondenwerkgroepen en de gemeente bij elkaar om het beleid door te praten. Later in het jaar zijn meer bijeenkomsten gepland. Daarin komen stellingen aan bod als:
• Mijn hond mag overal loslopen want hij is niet gevaarlijk en doet niks.
• Omdat ik belasting betaal hoef ik de poep van mijn hond niet zelf op te ruimen.
• Er moet meer gecontroleerd worden en beter gehandhaafd.
En zo werkt Helmond aan een ‘hondvriendelijke’ stad. Of gaat het hier om een baasjesvriendelijk beleid en is dat niet juist het tegendeel van een mensvriendelijk beleid?

16 reacties:

De werkgroep Hart voor honden – Warande streeft samen met de gemeente Helmond naar een betere leefomgeving voor inwoners met honden en zonder honden. De gemeente heeft toegezegd om voorzieningen hiervoor te treffen op aangeven van de werkgroep. Hierbij nodigen wij alle inwoners van de wijken Stiphout en Warande uit om met voorstellen te komen die te maken hebben met het voorkomen van overlast van honden en voorzieningen die het plezier en gemak voor hondenbezitters vergroten. Zie onze website http://www.hartvoorhonden-warande.nl U kunt uw voorstel via email aan ons toesturen: [email protected]

Beantwoorden

Ik pleit voor een verbod op honden en katten. (m.u.v. functiehonden, zoals drugs-, reddings- en blindegeleidehonden) Mocht dat verbod niet van de grond komen, dan ben ik voor een drastische hondenbelastingverhoging. Ook moet er dan een vorm van kattenbelasting komen. (Zelfde hoogte)Dit ter ontmoediging voor de aanschaf van die overlastgevende beesten.
Cavia’s zijn ook lief.

Beantwoorden

Heel fijn om meteen alles wat de gemeente en een grote groep mensen proberen te bereiken en verbeteren zo de grond in te boren, 20% van alle huishoudens in Helmond hebben een of meerdere honden en deze zouden meteen dan hun honden maar weg moeten doen, het is beter deze situatie te faciliteren en daarna goed te controleren zodat de goede van de slechte gescheiden kunnen worden de boetes liegen er niet om alleen het handhaven laat te wensen over. Laat mijn negatieven voorgangers hier maar eens over denken.

Hart voor Honden-Helmond Oost wil de wijk Helmond Oost het beste voor alle bewoners van Helmond Oost en ook de grote overlast beperken, dus kom en discusieer mee op 8 juni in wijkhuis de Lier.

Beantwoorden

Jezus,…..over doorgeschoten regeltjes gesproken!

Beantwoorden

Voorkom overlast van honden zodat iedereen er plezier van heeft en laat ze niet los waar het niet mag. ruim de poep op als hij eens ergens poept waar het niet mag. een plastic zakje meenemen en vooral ook gebruiken is een kleine moeite.
hondenbelasting betalen we o.a. voor het schoonhouden van de uitlaatstroken maar ook
daar kan nog meer aan verbeterd worden zoals omheiningen om de loslaatvelden en meer afvalbakken.

Beantwoorden

Ik ben het helemaal eens dat iedereen de hondenpoep van hun hond moet opruimen.
jammer is helaas dat in helmond noord wel een hondenloslaatstrook is, maar dat je de zakjes nergens kunt weggooien.
in plaats van dat afgrijselijke kunstwerk in de Nachtegaallaan hadden ze beter een paar vuilinisbakken kunnen plaatsen.

Beantwoorden

de gemeente [zegt] dat ze ruimt met de poepzuiger ik zie dat ding wel rond rijden [werken] zelden wel in de buurt rond het ziekenhuis daar is dat ding niet weg te slaan,,de gemeente ruimt door middel van ,n grasmaaier die ze over de uitlaat routes,laat maaien,bakken voor de shit in te gooien [waar],,veel beloven weinig geven doet gekken en dwazen in vreugde leven,,is dat het motto vd gemeente

Beantwoorden

@rector – wako reflector..???

Beantwoorden

Beste mensen, het is nogal makkelijk om meteen los te slaan als je niet weet waar wij samen met de gemeente bijna 1 jaar na deze oproep mee bezig zijn. Met alle respect voor de niet honden en katten liefhebbers.

Tenslotte gaat het over de honden. Het was een hele goede avond en als wij als projectgroepen van iedere wijk kunnen bereiken wat er nog gedaan moet worden,samen met de twee geweldige mensen van de gemeente dan hebben wij over een paar jaar een beter beleid.

Ook wil ik hiermee wel aangeven dat dit niet door de honden komt, ook hebben zij een baas die ook wel eens de nodige opvoeding kan hebben. Inmiddels is er al veel bereikt het afgelopen jaar, als je nagaat dat het vaak dezelfde mensen zijn die het initiatief nemen zou het weleens fijn zijn om al de mopperaars te ontmoeten en met ons samen een nieuw beleid te voeren. Het is nogal makkelijk om je gal te spuien, maar je moet er dan ook maar eens iets mee gaan doen.

Ik hoop dat er meerdere mensen samen met ons, ook al heb je geen huisdier de kar trekt in plaats van te mopperen.

Beantwoorden

Ik vindt het reuze meevallen met de hondenpoep,er zijn mensen die zich wat minder bekommeren de regels te handhaven, maar over het algemeen zie ik echt duidelijk verbetering.En in de regel zijn het vaak dezelfde mensen die altijd wat te klagen hebben.Dus zoek een hobby.

Beantwoorden

Nou zeg gewoon effe het drolletje in de zak opruimen is dat nou zoveel moeite !

Beantwoorden

@
Reactie van Rector Reflector | 19 mei 2010 om 06:51

‘Ik pleit voor een verbod op honden en katten. Dit ter ontmoediging voor de aanschaf van die overlastgevende beesten.
Cavia’s zijn ook lief.’

overlastgevende beesten? lees deze info eens door; http://www.doghouserock.nl/index.php/clicker-training1/87-trainingsvoorbeeld.html

ik vind dat dit puur aan de opvoeding ligt en niet aan de dieren, net als bij kinderen.

sommige baasjes (ouders) bakken er gewoon helemaal niks van en verwennen of verwaarlozen hun hond/kind teveel en/of leren ze niet de juiste normen en waarden.

honden(dieren) zijn in eigenlijk alle opzichten fijner als mensen in het dagelijks leven, ze zijn altijd blij als ze je zien en zijn trouw en voelen aan hoe je je voelt (en gedragen zich ernaar). Dieren zijn oprecht en ten alle tijde trouw, zolang ze goed (niet heel moeilijk) zijn afgericht/opgevoed zullen ze geen overlast veroorzaken zoals; blaffen, grommen, springen, poepen op straat, achter je aan rennen en ga zo maar door… Ik kan wel 100e redenen bedenken waarom honden (dieren)niet verboden mogen worden, het is dat ik me verveel anders had ik niet of met een stuk minder tekst gereageerd.

@Reactie van chetje | 12 juni 2010 om 21:31

idd als je hond al op straat/stoep schijt, heb dan het fatsoen om ‘t op te ruimen.

@Reactie van Rector Reflector | 19 mei 2010 om 06:51

‘Cavia’s zijn ook lief.’

Een cavia is NIET lief/leuk/gezellig/grappig/[welk positief adjectief dan ook]. Cavia's zijn STOM. Het begint al bij de classificering. Wat is een cavia nu helemaal? Een konijn zonder oren? Een reuzenhamster? Een marmot? Een rat zonder staart? Een mislukte kat? Make up your mind, suffe haarbal, wat wil je zijn?

En dan dat geluid dat ze produceren. Alsof ze worden geplet door een obese acné-puber. Was het maar zo'n feest. En o ja, als cavia's heppiedepeppie zijn (de pisvlekjes) dan gaan ze popcornen. POPCORNEN. Nee, dat is niet schattig, dat is STOM.Kortom: CAVIA'S ZIJN DE STOMSTE BEESTEN OOIT! Begrepen?! En nou wil ik er niks meer over horen…

Gegroet Tim

Beantwoorden

Ik ben het ermee eens dat de bazen opgevoed moeten worden, zodat ze dan ook hun huisdieren kunnen opvoeden.

In Helmond-Noord staat inderdaad nergens een bak om je zakje in te deponeren, wat tot gevolg heeft dat mensen wel het zakje gebruiken maar dit 100 meter verder weer in het hoge gras mikken.
Hiermee wordt het probleem alleen maar groter, want een verpakte drol in plastic is volgens mij niet erg milieu vriendelijk.

Nu schijnt iedereen die een hond heeft een brief gekregen te hebben (ik heb het niet gehad) waarin staat dat je gratis zakjes krijgt met een of ander ding dat je aan je broek kunt hangen om de zakje mee te nemen, maar dan blijft nog steeds de vraag waar laat je de gevulde zakjes?

Het is zo mooi wandelen hier langs de AA en Helmond-Noord, maar we missen de afvalbakken, de banken en de voetgangersborden.

Ja, want doordat er alleen fietspadborden staan, denken sommige fietsers en vele gemotoriseerde mensen dat ze iedereen maar van de sokken mogen rijden, brommers rijden hier vaak minstens 60km. En als je dan toevallig achter een van de vele bochten van het pad loopt, heb je geluk als jij of je hond niet omver gereden wordt.
Je kunt ook nog een grote bek cadeau krijgen met dat jij en je hond er niets te zoeken hebben.

Zo’n mooi stukje natuur wordt voor vele door vele verpest !

Beantwoorden

Controle van de stadswacht in burger
Wat vindt U daar nu van???

Het is een zonnige najaarsdag en ik loop met de hond langs het kanaal. Mijn hond zwemt graag. Ik gooi een stok in het water, de hond haalt de stok en brengt die terug aan de kant. Niets vermoedend en me van geen kwaad bewust doe ik dit nog een paar keer. Net als ik de stok weer wil oprapen komen er twee fietsers op mij af gefietst. De stadswacht in burger. Ik krijg een bekeuring omdat de hond los is. Het lijkt me logisch dat ik er begrip voor probeer te krijgen dat ik de hond alleen maar even wilde laten zwemmen, maar tevergeefs. Het bonnenboek wordt getrokken. Na een korte woordenwisseling ontstaat er een misverstand. Ongevraagd word ik door de stadswacht getutoyeerd. Zoals ik word afgesnauwd, zo ga je nog niet met een hond om. Er wordt gedreigd de politie erbij te halen. Dit lijkt me het beste gezien ik onfatsoenlijk wordt behandeld. Naar mijn mening maakt de stadswacht misbruik van zijn machtspositie. Voor een futiliteit als dit is de politie binnen 5 minuten ter plekke. Dat de hond los was zodat deze even kon zwemmen is geen excuus. Sterker nog; volgens de politie is zwemmen in het kanaal zelfs verboden!

Wat is er mis met de
handhaving van de stadswacht?
Al jarenlang wordt ons belastinggeld gebruikt om de stadswacht te laten controleren op hondenoverlast. Desondanks staat hondenoverlast volgens de gemeente nog steeds op nummer 2 in de lijst van ergernissen.
Wordt hondenoverlast door gemeente en burgers wel op dezelfde manier uitgelegd?
Wordt met het uitschrijven van bekeuringen over kleine niet belanghebbende overtredingen de "echte" hondenoverlast tegengegaan?
Zijn de controles niet vooral een gemakkelijke manier om extra geld in het laatje te krijgen?
Wordt er wel genoeg gecontroleerd daar waar de overlast van hondenpoep ook groot is?
En worden de echte overlastveroorzakers ook bekeurd?

Beantwoorden

Geachte heer/mevrouw,

Vandaag rondstreeks 8.15 uur is in de Bakelse bossen een vrouw lichamelijk mishandeld door een hondeneigenaar.
De man voldoet aan de volgende beschrijving: leeftijd: 25/35 jaar, stoer uiterlijk, kleur haar: blond, slank postuur en gekleed in een spijkerbroek met trainingsjas.

Wellicht dat de hond jullie verder kan helpen, het betreft hier waarschijnlijk een hollandse/belgische herder van maximaal 1,5 jaar oud. De hond was zeer goed getraind waardoor wij het vermoeden hebben dat de man een hondenkenner/liefhebber/trainer zou kunnen zijn. De hond luisterde naar commando’s die de man met een klap zijwaarts tegen zijn been gaf.

Het slachtoffer woont al 18 jaar in de Rijpel en heeft deze persoon nog nooit eerder gezien, waarschijnlijk is de man hier recent komen wonen, of heeft hij een vriendin in de omgeving.
Het tijdstip kan impliceren dat de man werkzaam is, en de hond voor werktijd heeft uitgelaten.

Er is grof geweld toegepast en het slachtoffer is op dit moment onder doktersbehandeling met letsel in het aangezicht en het ontbreken van enkele voortanden.

Wij vragen uw hulp inzake het opsporen van deze dader, mocht u een vermoeden hebben vernemen wij dit graag. U mag ons direct mailen en/of dit aan de politie kenbaar maken.
We zouden het op prijs stellen als u wellicht middels een mailing mensen wil attenderen omtren de signalen en kenmerken en eventueel in uw eigen bestand kijken wie hier aan voldoet.
Er is een beloning uitgeloofd naar de tip die lijdt tot opsporing van dit gevaarlijke individu!

Mvg Camilla van der Burgt

Beantwoorden

Helmondse krijgt boete van 140 euro voor poepend hondje: ‘Hoe poets je diarree op?’

30 mei 2015
Laatste update
30 mei, 06:00

HELMOND – Angela van Hoof uit Helmond kreeg deze week een boete van 140 euro omdat haar hondje Ziggy op straat poepte. De zieke Jack Russell leed echter aan diarree. “Hoe had ik dat water op moeten poetsen? Mijn zakje had ik al gebruikt.”

De Helmondse kapster (54) woont in de wijk De Eeuwsels. Ze was net op pad, met de aangelijnde Ziggy, toen hij al zijn eerste noodstop moest maken. “Ik had zoals altijd mijn zakje meegenomen. Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik de uitwerpselen opgeveegd. Het zakje gooide ik in een vuilnisbak. Daarna ben ik nog even verder gewandeld. Op een grasveldje bij het Piet van Bokhovenpad moest Ziggy alweer poepen.”

‘Ziggy moest voor onze neus nog een keer’

Twee toezichthouders van de Stadswacht hadden het vergrijp van Ziggy waargenomen. De bestrijding van overlast van hondenpoep, een van de grootste ergernissen, is een speerpunt voor de Helmondse stadswachten. Van Hoof: “Ze zeiden dat ik in overtreding was. Terwijl we in gesprek waren, moest Ziggy voor onze neus nog een keer. ‘Ik zeg: kijk maar wat er uit komt, dat is toch gewoon water? Ik sta hier echt niet te liegen.’ Maar daar hadden ze geen boodschap aan.”

140 euro boete

De Stadswacht was onverbiddelijk. Van Hoof kreeg een boete van 140 euro. Ze wil bezwaar gaan aantekenen tegen de boete.

http://www.ed.nl/regio/helmond/helmondse-krijgt-boete-van-140-euro-voor-poepend-hondje-hoe-poets-je-diarree-op-1.4958573

Over Hondvriendelijk Helmond gesproken en empatische Stadswachten!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *