Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
49reacties

Naar aanleiding van 2 artikelen in het Eindhovens Dagblad vandaag van de hand van Hans Vermeeren, willen het onderwerp Plato nu toch eens aan de orde stellen. Middels 3 ingekorte quotes uit die artikelen met ‘Paul-Witteman-achtige-vragen’ willen we de discussie starten.
“Poppodium Plato moet weer een echt cultureel jongerencentrum worden.” Hoezo weer?
Den Breejen (van de PvdA): “Vroeger was er een enthousiaste en fanatieke club vrijwilligers die zich inzette voor Plato. Het moet toch mogelijk zijn dat nu ook weer voor elkaar te krijgen.” Waarom stopte die destijds en hebben de meesten er nog steeds een trauma van?
“En dus is het goed dat deze discussie – en daarmee Plato – weer eens nieuw leven wordt ingeblazen.” Kan Plato toch nog iets worden? Zoja: hoe? Wat zou er dan geprogrammeerd moeten worden? Is er wel behoefte aan iets dergelijks in Helmond of moet die destijds geïnvesteerde 1,4 miljoen gulden (inmiddels opgelopen zijn tot bijna 1,4 miljoen euro) maar afgeschreven worden?

49 reacties:

Bovenstaand logo van Plato is waarschijnlijk trouwens niet hun nieuwste logo.
Wie dit kan bevestigen en/of weet waar het digitaal te vinden is, mag het melden.
Ook in dergelijke zaken willen we namelijk graag accuraat zijn.

Beantwoorden

Ik denk dat de vrijwilligers destijds zijn gestopt omdat de nieuwe, Belgische, beheerder te zakelijk was.
Ik heb een aantal jaren met iemand gesproken die vrijwilliger was geweest bij Plato. Ze kregen als ze er hadden gewerkt consumptiebonnen, en er waren er enkele bij die ze opspaarden. Toen de nieuwe beheerder kwam wilde hij in eerste instantie de “oude” bonnen niet accepteren, en de vrijwilligers waren het daar natuurlijk niet me eens. Toen heeft die Belg “uit coullance” de bonnen toch maar geaccepteerd, maar ze moesten per pilsje dan wel twee bonnen inleveren.
De vrijwilligers zijn toen massaal opgestapt.

Beantwoorden

@De Weblog van Helmond
Op de, Belgische, website van Plato staat nog wel het oude logo.
Maar ik denk dat je doelt op de nieuwe naamborden op de buitenmuren van het gebouw. Misschien zijn die wel geplaatst omdat de subsidie op moest.

Beantwoorden

Een hele mooie huisvesting heeft Plato, die bij de 5 mooiste van de provincie behoort. Maar een website waar mijn nichtje van 10 jaar zich zelfs voor zou schamen als ze hem gemaakt zou hebben. Een website zou toch juist een visitekaartje moeten zijn. Want dat is voor vele (zeker in hun doelgroep) toch een eerste kennismaking. Enige goede is dat de programmering die erop staat, up to date is. Ze zijn met die website overigens bezig, maar dat zeiden ze 2 jaar terug ook al. 😕

Beantwoorden

Ik ben een aantal keren in Plato geweest, maar ik heb er niet echt een speciaal gevoel aan over gehouden… het zou mooi zijn als er echt nieuw leven in geblazen kan worden, want niks zo makkelijk als in Helmond naar een leuk concert gaan! Kende kruipend naar huis als het moet! 😀

Beantwoorden

Ik vind dat Plato nieuw leven ingeblazen moet worden.
Op zich is het een mooi rockpodium wat zeer geschikt is voor concerten, feesten en als Try-out podium voor bandjes uit de regio.
Kunnen ze de ” St. Deep Impact” niet koppelen aan Plato? Er zijn zat jongeren die meer willen in Helmond en daar ook hun handen voor uit de mouwen willen steken. Maar hoe bereik je ze ? En dan zal er toch ook professionele begeleiding bij horen maar misschien dat dan de jongerenwerkers uit de Binnenstad iets kunnen betekenen.
Natuurlijk heeft Plato geen indrukwekkende mooie zaal maar juist een zaal zoals een rockpodium eruit moet zien.

Beantwoorden

@Angelique:
Wat is ” St. Deep Impact” precies? Wat die zaal betreft, hij is perfect voor het doel. Natuurlijk is het geen zaal als bv het Speelhuis heeft of het toekomstige Bavaria House gaat krijgen. Op Gemeente TV hoorde ik trouwens dat die laatste ook concerten gaat organiseren voor de jeugd.

Beantwoorden

ik ben nog nooit bij plato geweest, dus ik kan er niet veel over zeggen..

Beantwoorden

@Pieter, dat wil ik op internet nog op gaan zoeken. Maar ze reageren bij dit log ook regelmatig om hun evenementen aan te kondigen en ik had lichte hoop dat ze n.a.v. mijn suggestie hier ook zelf zouden reageren.
Wat ik van de stichting weet dat het voor en door jongeren is met de bedoeling om evenenementen te organiseren voor de Helmondse jeugd. Dus wat dat betreft past die stichting en Plato perfect bij elkaar.
Maar nogmaals, moet ik nog op internet nakijken

Beantwoorden

Ik ben een van die vrijwilligers uit de goede oude tijd en heb er een jaar of 4 gewerkt. Met veel van de oude vrijwilligers groep heb ik nog kontact.
Inderdaad hadden we toen een ethousiaste goed draaiende club vrijwilligers. Maar door steeds meer veranderingen in bestuur en bemoeienis van mensen zonder verstand (de gemeente dus!!!!) hebben wij het allemaal voor gezien gehouden en dat vinden wij allen nog steeds triest.
Het moet weer beter worden, d.w.z. die entreeprijs en de consumptie prijs vet naar beneden. Meer bandjes, meer dance avondjes met lokale d.j.’s. Een jamsessie avond per week, en zo kan ik nog wel uren door gaan.
Maar ik ben bang dat de gemeente Helmond de zaken alweer te lang heeft laten versloffen zoals gewoonlijk.
Afz. SuuS

Beantwoorden

@Just SuuS
Ik had begrepen dat er ook verschillende vrijwilligers weg zijn gegaan vanwege het zakelijke beleid van de Belgische beheerder.

Beantwoorden

Nee want dat waren toen al geen vrijwilligers meer, die kregen sinds de belden kwamen voortaan betaald.
Toen was het grootste gedeelte van onze groep allang gestopt.

Beantwoorden

Van 1 van onze lezers kregen we de urls van zowel Stichting Impact als van Plato.
Daarmee hebben Angelique en Pieter hun informatie en hebben we het nieuwe Plato-logo dat zojuist is geplaatst in de logtekst.

Beantwoorden

@Weblog bedankt voor het plaatsen van de urls van Stichting Impact en Plato. Alleen die van de stichting alvast gelezen en daar staat dus wat ik hierboven bedoelde te zeggen. Dus als het goed is is er al de link tussen die stichting en Plato. Het enigste wat ik me nu afvraag of de bestuursleden van de stichting de jongeren ook zal gaan bereiken. Zij kunnen alleen maar volle zalen krijgen d.m.v. het aanbieden van de juiste muziek waar veel vraag naar is onder de jongeren.
Maar hopelijk gaat dat allemaal lukken in 2006 !!
😀

Beantwoorden

beste mensen,
hier eindelijk een reactie van Stichting Impact.

ten eerste is het zeer positief dat er zo een discussie gaande is voor Plato, Helmond en Stichting Impact. daarvoor onze dank en ga zo door.

wat betreft plato, we hebben een zeer vruchtbare samenwerking met KCH, wij hebben een groot deel van hun programmering overgenomen in plato en zijn ook vrijwilligers voor plato, in de toekomst zien wij plato het liefst al een samenwerkend orgaan, ofwel Stichting Impact, KCH, Gemeente Helmond en Sniper samen plato op rolletjes laten lopen, want het KAN !
wij denken dat plato aantrekkelijk gemaakt kan worden voor alle jongeren van de regio, middels de bovengenoemde samenwerking.

onze stichting bestaat uit jongeren van alle calibers, dus ook qua muziek keus, daarmee denken wij toch een groot deel van de helmondse jongeren te kunnen bereiken wij zijn er niet op uit om alleen populaire muziek te programmeren, maar ook minder bekende muziek.
onlangs hebben we nog in plato een Reggae en Urban feest gegeven en binnenkort staat er een INTO THE PITT avond gepland (18 maart) dit zijn niet bepaald de meest bekende stromingen in muziek.

verder werkt Stichting Impact samen met cafe Dadas waar we maandelijks een succesvol feest geven. ook hebben we vergevorderde gesprekken met HET MUZIEKCAFE. en natuurlijk hopen we een succesvol festival op de markt te kunnen neerzettenop 17 sept. 2006 !

Natuurlijk kunnen wij dit niet alleen en hebben we een leuke groep jongeren, maar wij zijn altijd opzoek naar meer jongeren uit helmond !!! zodat Helmond weer AANTREKKELIJK word voor de jeugd niet alleen de jeugd van helmond maar ook de gehele regio !

Helmond moet op evenementen gebied groeien maar zeker op het gebied van jeugd ! ! !

Stichting Impact streeft er naar om in deze behoefte te kunnen voldoen

houd onze agenda scherp in de gaten op onze site (we zijn hard bezig om onze site perfect te maken daarvoor onze excuses)! en bij deze site op de evenementen topic !

DUS wil jij helmond beter maken voor jongeren en wil je helpen met feesten en een grootschalig festival te organiseren wacht dan niet en reageer ! ! of kom langs iedere zaterdag hebben we een open werkmiddag in poppodium plato iedereen is welkom vanaf 12 uur tot 15uur

ook voor het organiseren hebben we een financiële kant nodig, alles is welkom natuurlijk.
Met vriendelijke groet,

Stichting Impact

Beantwoorden

Leuk dat jullie reageren en ik hoop van harte dat het een groot succes gaat worden met Plato, jullie stichting , samenwerking met het kunstencentrum en het muziekcafe. Ik kom een keer op een zaterdag langs ! 😀

Beantwoorden

Om mij een beetje wegwijs te maken binnen dit wereldje, zou ik ook graag een keertje op een avond willen komen kijken en luisteren bij Plato.
Ik zie hier muziekstromingen die mij niets zeggen, en die ik niet ken.
Ik volg wel de hele discussie en denk dan ook dat als er gepraat wordt, er ook een oplossing te vinden is.
Wanneer zou nu een nuttige avond zijn om meer achtergrond informatie te krijgen?

Beantwoorden

beste jan,

wanneer je een keer wil kijken hoe het er aan toe gaat binnen plato, zijn er meerdere manieren om dat te ondervinden. je kan altijd op de zaterdag middag binnenlopen bij Stichting Impact, natuurlijk kan je altijd contact op nemen via de email met ons voor een afspraak. ook kun je een afspraak maken met Kunsten Centrum Helmond. of natuurlijk Sniper.

Met Vriendelijke Groet,

Alex van Meelis

Beantwoorden

@Alex van Meelis / Geert Blenck rs:
Mooie reactie en goed initiatief! Keep up the good work.
Wat willen jullie met Plato over een jaar bereikt hebben?

Beantwoorden

Wij willen over een jaar dat iedereen binnen Plato goed samenwerkt. en natuurlijk dat het weer op de kaart staat voor jongeren binnen de regio

Beantwoorden

@Alex van Meelis;
Hoe goed ik jullie bedoelingen om iets op poten te zetten bij Plato ook vind, die doelstelling is nogal zwak natuurlijk en weinig ambitieus. Die haal je altijd als je die zo vaagjes formuleert. Daarmee overtuig je mij niet.

Beantwoorden

we kunnen als stichting veel bereiken, daar zijn we ook hard naar op weg, maar er moet nog veel gebeuren voordat het zover is. we hoeven niemand te overtuigen met woorden maar met daden

Beantwoorden

Heel diplomatiek al die antwoorden.
Graag wil ik een keertje komen kijken en luisteren, ook met jullie gasten, en vooral ook de mensen die bewust niet komen.
Dat moet ook een kans zijn om die mensen te horen.

Beantwoorden

beste mensen,
laat een dingduidelijk zijn: ondanks de waarschijnlijk goede bedoelingen van gemeente helmond, kch, en sniper(boekingskantoor plato) is er de laatste jaren veel te weinig energie in plato gestoken, met alleen een programering boeken kom je er natuurlijk niet, ook zijn er een aantal grove nalatigheden en fouten geconstateerd omtrent de werkwijze van sniper in plato.

wat wil stichting impact in plato bereiken?,hoe kan je van plato een goeddraaiend ,gezellig, aantrekkelijk, en knallend popodium maken?(want wij zijn van mening dat dat het nu absoluut niet is) : stichting impact denkt plato een impact te kunnen geven, door in ieder geval mee te helpen met de opbouw van een nieuwe constructie, want daar ligt het probleem.
laat een ding duidelijk zijn: waarom het de laatste jaren zo fout is gegaan met dit prachtige popodium is geheel te wijten aan de ongecoördineerde, losbandige maar vooral gebrekkige samenwerking van de betrokken intstanties(gemeente, kch, sniper, jongeren).
@de weblog:
het komende jaar zal stichting impact, wat betreft plato, de volgende ideëen in de ring gooien en proberen te realiseren:
1: het (mee)opzetten en realiseren van een gezonde en vruchtbare samenwerking tussen alle betrokkenen en instanties wat betreft plato(wat nu absoluut niet het geval is).
2: een duidelijk pr plan opzetten en realiseren,(wat er nu absoluut niet is), een popodium zonder reclame is als een bloem zonder water(ja,bloeit langzaam dood), ook dat is een van de grootste misstappen geweest wat betreft de afgelopen rampzalige periode.
3: stichting impact hoopt weer een aantal feesten/concerten te kunnen geven, wat vorig jaar een groot succes was.
4: ook moeten er meer jongeren uit helmond bij worden betrokken.
5: er word redelijk eenzijdig geprogrameerd, vooral bands die uit de gratie zijn, neemt niet weg dat er goed word geprogrameerd, maar er mag wel wat meer voor jong helmond neergezet worden, stichting impact denkt hier zeker voor te kunnen zorgen!.
6: ook zijn we van mening dat er een vrijwillersbestand moet worden opgezet(is er niet),nirwana,jonosh,de roos,oja,enz,draain allemaal op vrijwilligers, dat kan bij plato ook!!!,hedendage zijn de medewerkers van stichting impact vaak vrijwillig bij activiteiten in plato,ook zijn we begonnen aan een plan en database voor de (her)invoering van een vrijwilligers bestand in plato.

zo heeft stichting impact nog 100 ideën en plannen om plato er in korte tijd weer bovenop te helpen en weer, zoals het in een stad als helmond hoort, tot een bruisend en gezellig popodium te vormen!!!!

stichting impact realiseert zich dat bovengenoemde ideëen niet altijd even makkelijk zullen zijn, maar zegt wel dat het mogenlijk is!!!!

iedereen die mee wil denken, vanuit het oogpunt van stichting impact, of een vrijwillig hand(je) wil helpen binnen onze stichting(helmondse jongeren stichting die de culturele/evenementen agenda van helmond op alle vlakken wil verbreden) is iedere zaterdagmiddag van harte welkom voor een bak koffie in plato, van 12:00 uur tot 15:00 uur.

tot dan,

een zeer vriendelijke groet van geert blenckers

Beantwoorden

Bedankt Geert, dat is een wat begrijpelijker reactie.
De samenwerking met Sniper zal er trouwens niet beter op worden natuurlijk, nu de gemeente eenzijdig dat contract waarschijnlijk zal ontbinden. En ik vrees het ergste voor Plato door de langlopende rechtzaak die zal volgen. Want lopende die rechtzaak zal Sniper zolang de rechter hun contract niet ontbond, normaal gesproken de programmering mogen blijven doen. Zal gezellig worden. 😕

Beantwoorden

Mensen, ik heb dat stuk van Sniper vandaag in de krant gelezen over de programmering tot 1 mei a.s. en ik zeg maar 1 ding : Whuhhahahahah LOL.
Plato das war einmal………………………………R.I.P.sinds 1999.

Beantwoorden

Beste mensen,

Aanstaande Woensdag is er een DEBAT met Gemeente helmond dat word uitgezonden op Royaal TV en StadsTV helmond. u kunt er bij zijn, neem even contact op met Royaal TV. het vind plaats in Valkenswaar om 7 uur op de 15e

Beantwoorden

Poehoe ,
afgelopen weekend nog in de Plato geweest , er speelden een paar bandjes dus toch maar ff kijken. De muziek was niet eens zo onaardig maar druk was het niet. Gezellig ook niet………..

Als je namelijk echt de (eventueel aanwezige) sfeer om zeep wilt helpen moet je inderdaad die gezellige wand ertussen zetten zoals afgelopen zaterdag. Lekker de zaal halveren en je drinken moeten halen in het kaffee en niet aan de grote bar. Wat een nix……….een vierkante garagebox vol volk , en een leeg cafe.

Ik snap wel dat de “grote” zaal behoorlijk leeg zou zijn met zo weinig volk , maar ik ben er wel eens geweest toen het ook niet druk was maar wel helemaal open en dat was toch nog een stuk beter te verhapstukken.

Anders kun je net zo goed bandjes in de Veka zetten met de TL’s aan………

Beantwoorden

@Alex van Meelis (10:13 uur)
Jammer dat dit gelijk geprogrammeerd staat met de jongerendebattle. Het schijnt toch moeilijk te zijn om een en ander beter op elkaar af te stemmen.

Beantwoorden

@ AD

heb je meer info over het jongeren debatle !?!? tijd plaats etc. !?

Beantwoorden

@Alex van Meelis
Woensdag 15 februari 20.00 uur in de businessclub van Helmond-Sport
Staat met omschrijving op de website van stads TV Helmond 8)

Beantwoorden

Ik had het niet beter kunnen zeggen.

Beantwoorden

Natuurlijk gun ik jongeren uit Helmond de omzet meer dan een Belgisch bureau om die bandjes te boeken in Plato. Maar of dat beter resultaat geeft lijkt me sterk. Sniper is in ieder geval een professionele organisatie en Impact niet. Dat Impact zich stichting noemt maar de personen erachter er zelf wel geld aan verdienen, vind ik niet kies. Zeker als ze ook nog door de gemeente gesteund worden.

Beantwoorden

Hoe staat het eigenlijk met Sniper bij Plato?
@Lex: Waar verdienen ze dat geld dan mee?

Beantwoorden

Pieter, volgens mij moet Sniper in 2006 alsnog aan zijn jaarlijkse verplichtingen gaan voldoen. En dus zal Sniper volop aan de bak moeten om dat aantal alsnog te halen.
Halen ze dat niet dan zou de gemeente het contract kunnen ontbinden omdat men niet aan de verplichtingen heeft voldaan, voor zover als ik dat weet tenministe 😕

Beantwoorden

@lex
Beste lex,
zoals het een eerlijke stichting beaamd is ook stichting impact een stichting waar geen winst word geboekt, geen lonen worden uitbetaald, geen uitstapjes voor personeel, geen extra’s, al onze inkomsten van zelfgeorganiseerde feesten gaan weer door naar andere kostenposten in het belang van de stichting, zodoende zie ik het als een aanval als jij ons beschuldigd van zelf geld verdienen aan de stichting!, en waarom?, je moet blij zijn dat er nog jongeren in helmond zijn die zich al drie jaar volledig vrijwillig tot op het bot inzetten om de evenementenkalender van helmond te verbreden, helmond op dat bebied aantrekkelijker, leuker, en bruisender te maken, en dat dus allemaal in het belang van helmond!!
wat betreft de subsidie van de gemeente helmond die stichting impact volgens jou zou hebben ontvangen, wat blijkkbaar ook al niet goed is doorkomen bij jou, wij krijgen geen subsidie van de gemeente helmond, er is alleen een subsidiebedrag door de gemeente helmond gereserveerd a 15:000 euro voor een door helmondse jongeren gewenst festival(zie onderzoek renate bijers), zodoende steunt de gemeente dit festival wat stichting impact gaat realiseren, daarbij is dat bedrag natuurlijk in de zin van een festival lang niet toerijkend, oftewel de gemeente steunt dit plan omdat er ook daadwerkelijk bewezen vraag en behoefde aan is onder de jongeren in helmond.
als afsluiter wil ik ook nog even duidelijk maken dat wij in plato niet de gehele programering of iets in die zin willen gaan doen, beste lex ook wij snappen dat dat gewoon profesioneel moet gebeuren, het enige wat we zeggen is dat er moet worden samengewerkt,om plato weer op de rails te krijgen, daarbij wil ik even vragen waarom je kritiek hebt op jongeren die met veel tijd en energie vrijwillig proberen helmond gezelliger te maken??.
verder zou ik je als tip mee willen geven om voor dat je ergens op reageerd, of denkt ergens iets aan toe te voegen de juiste informatie te vergaren, of überhaupt kennis van een en ander betreffende de zaak te hebben.

bij deze,

met een vriendelijke groet,
Geert Blenckers
voorzitter Stichting IMPACT

Beantwoorden

Mijns inziens moeten er in dit hele Plato verhaal een paar dingen gebeuren.
Eerst moet er rust zijn in de tent. (niet letterlijk natuurlijk). Vervolgens een duidelijk lijstje met afspraken. Wie is verantwoordelijk voor wat, en dan met een eerlijke verdeling van taken en baten.
Mensen die dagelijks zich inzetten voor Plato komen hoger in de pikorde dan iemand die (bijvoorbeeld) slechts een keer per maand zich laat zien.
Het vastleggen van de juiste groepen is specialisten werk, maar iemand uit Helmond zal misschien beter weten wat de Helmondse muziekliefhebber wil horen dan iemand uit, bijvoorbeeld, Groningen.
Al met al zou je bijvoorbeeld de muziek keus om tourbeurt kunnen bepalen.Het bezoek aantal geeft dan een beeld wie de beste keuzes maakt.
Is het mogelijk dat in de even weken Sniper de drankverkoop, de kaartverkoop en de muziek keuzes heeft en in de oneven weken Impact? of zeg ik nou iets heel erg doms? Voor Bavaria maakt het niet uit wie het meeste bier verkoopt!!!
@ Geert Ik heb wel geprobeerd mij in te leven, maar je moet inderdaad kennis van zaken hebben.

Beantwoorden

Ik hoorde dat er de 18e maart iig iets te doen is in Plato, en zag een aantal posters hangen, ook vanuit Impact geloof ik.
Reacties van Impact???

Beantwoorden

@Verona
Op de Website van Plato kun je zien dat er zaterdag het metal festival “Into the Pitt” staat gepland.

Beantwoorden

@ Verona

18 maart is een feest waarop Impact nadrukkelijk aanwezig is en door een van onze leden is de organisator. natuurlijk hopen we iedereen daar te zien !

MVG,

Alex van Meelis

Beantwoorden

Jongens, laten we eerlijk zijn: Helmond gaat richting de 100.000 inwoners. Een stad van die grootte heeft gewoon een lekker poppodium nodig. Volgens mij is er markt genoeg, als het maar goed wordt aangepakt. Maar dan moet ook de gemeente eindelijk eens een vuist maken en laten zien dat ze het meent en het onderwerp niet alleen oprakelt als de verkiezingen weer voor de deur staan. Maak er dus werk van! En laten we ook vooral alle regionale bands niet vergeten…

Beantwoorden

Sniper blijft dus gewoon bij Plato betrokken, dat blijkt duidelijk uit de krant van vandaag. Sniper krijgt een paar aandachtspunten mee na het gesprek maandag en Impact heeft het nakijken. Want de gemeente wil geen verloren rechzaak met een fikse bijbehorende schadevergoeding. Logisch natuurlijk.
Het jeugdig enthousiasme van Impact verliest het dus van de professionelere instelling van Sniper die sinds de waarschuwing natuurlijk genoeg concerten boekte.

Beantwoorden

Beste Pieter,
dank voor je mening,
je hebt gelijk als je zegt dat sniper zijn, door gemeente gestelde, doelstelling gaat halen.
Echter dat wil niet zeggen dat Stichting Impact verliest, dit omdat we diverse gesprekken en afspraken met zowel kch als sniper hebben gemaakt, onze doelstelling toen we in Popodium plato begonnen(o.a.eenheid vormen) werpt nu zijn vruchten af, we zien steeds meer de ons gewenste eenheid ontstaan onder alle partijen die betrekking hebben tot plato.
Ook heeft Stichting Impact weer een aantal datums voor
haar feesten/activiteiten in plato, daarbij zijn we nu als stichting bezig met een algeheel promotieplan en vrijwilligers beleid op te maken en v.z.v.m. in te voeren…oftewel Stichting impact gaat en zet vol goede moed door in plato!!!!we zijn er van overtuigd dat dit prachtige podium voor alle helmonders van jong tot oud toegankelijk moet zijn en dat hetgeen wat wij mede voor ogen hebben te bereiken is!!!
Dus bij deze wij gaan ervoor, en als het aan ons ligt knalt, bruist, en vooral; LEEFT popodium plato binnenkort weer !!!, daarbij staan we uiteraard altijd open voor alle hulp dus bij deze;
iedereen die wil en/of kan helpen, met tips,raad, ervaringen, advies, vrijwilliger worden?, laat het ons weten!!!!
Vriendelijke groet,
Geert Blenckers
tel: 06-41598633

Beantwoorden

zie voor een deel van de agenda van Stichting Impact de evenementen topic!!!
meer datums en info volgt!!,
vriendelijke groet,
Geert Blenckers

Beantwoorden

Even een oud topic weer omhoog halen.
Zojuist las ik op de website van het Eindhovens Dagblad dat Pieter Tielemans het Poppodium Plato wil gaan verplaatsen. Volgens hem is de ligging aan de Molenstraat een historische fout, en moet het naar het centrum worden verplaatst.
Ik ben het daar niet mee eens. De locatie van Plato is perfect. Dicht bij het station. Dicht bij de weg richting Eindhoven en Deurne, en er zijn voldoende, gratis, parkeerplaatsen.
Als je Plato naar het centrum gaat verplaatsen vervallen al deze voordelen.

Beantwoorden

@Noud:
Goed dat je dit onderwerp weer onder de aandacht brengt. Sinds het ruim 2 jaar geleden op de weblog werd geplaatst, zijn de logtekst en vrijwel alle reacties nog steeds net zo actueel als toen. Alleen is de discussie over de locatie van Plato er nu bijgekomen.
Tijdens het cultuurdebat dat de PvdA afgelopen donderdag in Zeezicht organiseerde, kwam dit onderwerp ook aan de orde. Daar kwam iemand uit het publiek met een creatief idee hoe Plato naar het centrum te verplaatsen: geef het pand op de Steenweg waar ooit café Hot News zat aan Plato en geef het gebouw van Plato aan de Molenstraat aan het toekomstige orgelmuseum.

Beantwoorden

@Noud; Ik denk dat de meeste jongeren te voet of fiets komen.

Beantwoorden

@Marijn
Er komen ook veel mensen van buiten Helmond naar de concerten in Plato. Die komen meestal per auto.

Beantwoorden

momenteel ben ik niet meer bij Stichting Impact maar werk ik direct voor Poppodium plato *zij het tijdelijk* maar logistiek wordt er niet gekeken naar Hot News zoals het ontbreken van een loading doc etc. men heeft geen verstand van zaken maar oordeelt wel geen goede zaak

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *