Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Wat bij menigeen al bekend was, is gisteren dan officieel naar buiten gekomen:editie 1 van het wielerevenement ProTour Eindhoven heeft een flink tekort opgeleverd. Deze ploegentijdrit (georganiseerd door de gemeenten Eindhoven, Helmond, Best en het regiobestuur, het SRE) werd zondag 19 juni verreden.Onze gemeente stelde zich vooraf garant voor een deel van de eventuele verliezen. Daarom kan zij een rekening van 63.000 euro tegemoet zien. Voordeel van dit bedrag is dat we voor de 3 resterende edities nog maar voor ten hoogste 43.000 euro het schip in kunnen gaan, omdat de garantie gemaximeerd is. Ruim een maand voordat het wielerevenement van start ging, sputterde Helmondse Belangen en Helmond Aktief nog tegen. Zij waren verbaasd over zo’n garantstelling. Maar zij werden procedureel netjes in de wachtkamer gezet. Pas als het tot uitkeren kwam, waren zij aan de beurt, zo oordeelde B&W.Nu mogen zij (en wij ook) dus iets vinden.Je kunt er veel van vinden en/of denken, maar dit was toch te voorzien?Een beetje dom of juist heel slim?

12 reacties:

Ach, voor de gemeente Helmond is zo’n bedrag toch peanuts. Nog geen euro de man.
Opvallend trouwens dat Eindhoven de naam van het evenement krijgt en Helmond dan zo’n bedrag moet betalen. Of wordt de volgende editie naar Helmond vernoemd?

Beantwoorden

Heel slim. Nu kan men commentaar hebben, het is toch niet meer te wijzigen. B&W toch weer haar zin!!!

Beantwoorden

Zijn er (behalve Helmond Aktief en Helmondse Belangen natuurlijk) maar 2 Helmonders die er iets van vinden?

Beantwoorden

Helmond komt een stukske dichterbij, bij Eindhoven.. 😉

Beantwoorden

Nou wil je het nou echt weten?
Iedereen was destijds apetrots om weer in de belangstelling van een beetje sportlievend Nederland te komen. Voor HB eb HA was het weer een mogelijkheid om op termijn te kunnen scoren. Ook zij wisten van te voren dat dit geld ging kosten.
Maar een positieve reclame spot over Helmond kost per saldo gewoon meer dan deze kleine 63.000 euro. 8)

Beantwoorden

@jan willem:
Was dat echt vooraf al bekend? Dan hadden HB en HA er met de begroting inderdaad iets over moeten zeggen. Dat ben ik met je eens.
Dat 63.000 euro niet veel is voor Helmond, daarover zijn we het ook met elkaar eens. Maar het is wel veel geld voor zo’n reklame. Er kwamen weinig bezoekers en Helmond werd slechts een paar keer genoemd tijdens de reportage van Studio Sport. Mij viel het als Helmonder natuurlijk wel op, maar of de rest van het land, laat staan ‘de wereld’ daar iets van meekreeg: ik betwijfel het. Een hele advertentiepagina in De Telegraaf (om eens een mogelijkheid te noemen) is stukken goedkoper en beter besteed natuurlijk. Kunnen we er namelijk bijvertellen wat Helmond is.

Beantwoorden

Voor wielerploegen is het natuurlijk heel aardig om nog een keer op serieus nivo een ploegentijdrit te testen. In feite is dit op de kalender de enige en laatste test voor de Tour.
Direct twee dagen na de tour zijn alle grote namen weer in Helmond bij de profronde van Stiphout.
Let wel, in de ons omringende landen wordt meer op de tv vertoond dan in Nederland.In feite zou de ronde van Stiphout live uitgezonden moeten worden. Ook voor dit evenement tast de gemeente reeds in de buidel. Te denken aan de 4000 euro die de gemeente op de begroting heeft staan, aangevuld met alle noodzakelijke verbouwingen aan wegdek en schoonmaakwerkzaamheden. Dat de bezoekers aantallen achterbleven heeft met veel dingen te maken. Hoge temperatuur, en niet duidelijk of er entree betaald moest worden. Let volgende editie maar eens op. Dit wordt weer een straatfeest erbij. 8)

Beantwoorden

@Jan Willem:
Tja, als je gaat zeggen dat Helmond door de ProTour van Eindhoven in het buitenland wel bekend zou zijn, als het niet meer als reklame maar als straatfeest gezien moet worden, als 4.000 ineens vergeleken wordt met 63.000 en als het pas dit jaar iets wordt,
tja tegen een dergelijke ommezwaai van argumenten kan ik niet op.

Beantwoorden

@Pieter:
Kijk je moet het zo zien; ieder nadeel heb zijn voordeel. Je moet je niet in de luren laten leggen door hetgeen de pers allemaal zeg of schrijf. De gemeentelijke garantie was 106.000 euro, over het geheel van 4 jaar. In de overschreden kosten zat ook het ontwerpen van het logo.
Stel dat volgend jaar een ander college zit dat niet van fietsen houdt, zou de garantie teruggedraaid kunnen worden. Investeren met die hap. Wat in de pocket zit telt.
8)

Beantwoorden

Natuurlijk heeft Michael Rieter van Helder Helmond gelijk dat de ProTour een mislukking is voor Helmond. De argumenten staan hierboven.
Dat B&W nu zelfs denkt uiteindelijk geen kosten vanwege de garantstelling van die 106.000 euro te hebben (en dus die 63.000 euro nog terug denkt te krijgen): IN YOUR DREAMS. Sterker, het totale bedrag van 106.000 euro zullen ze/we kwijt zijn. Naar het er nu naar uitziet zullen de laatste 2 versies namelijk niet gereden worden.
Jammer dat B&W dat nog niet weten. De contracten met Helmond zijn helaas zodanig dat Helmond er niet meer onderuit kan.
“Wie werkt maakt fouten, maar die fouten erkennen werkt beter.”

Beantwoorden

Michael Rieter, je hebt al eerder gelijk als gedacht. De gemeente Eindhoven weet nu al dat na dit jaar de garantstelling opgesoupeerd is en dat het dus stopt na deze editie. Nu onze eigen gemeente nog.
Oja, dat was die gemeente met een B&W die een paar weken terug nog dacht dat ze uiteindelijk geen kosten aan dit hele project over zouden houden.
Zou B&W zich nu schamen? Of zullen ze zeggen dat het niet hun schuld is?
Pijnlijk.

Beantwoorden

Gisteren weer een pijnlijk bericht in het Eindhovens Dagblad:

Pro Tour in rode cijfers

EINDHOVEN – De Pro Tour-wielerwedstrijd in Eindhoven is vorig jaar opnieuw diep in de rode cijfers beland. De gemeenten Eindhoven, Helmond en Best moeten weer in de buidel tasten om het tekort te dekken.

Het tekort over de editie van 2006 bedraagt 360.000 euro.
De gemeente Eindhoven gaat er vanuit dat het restant van de vorig jaar afgegeven garantie van de drie gemeenten, 160.000 euro, kan worden ingeroepen.

Helmond en Best zal ook worden gevraagd of ze een deel van de overige 200.000 euro voor hun rekening willen nemen. “Ik denk niet dat Helmond en Best enthousiast zullen zijn, maar we stellen het aan de orde in het licht van de toekomst", zegt een woordvoerder van de gemeente Eindhoven.

De organisatie gaat sleutelen aan het evenement. “De keerpunten in Helmond en Best moeten feestpunten worden." Een idee is om de onderdelen voor tourfietsers en bedrijven in alle drie gemeenten te laten starten.

Het doel was om over de contractperiode van vier jaar quitte te draaien. Het tekort over 2005 en 2006 bedraagt in totaal nu echter meer dan een miljoen euro. De woordvoerder erkent dat het niet reëel is te verwachten dat het verlies in de komende twee jaar wordt goedgemaakt.

Het tekort van vorig jaar is vooral veroorzaakt door tegenvallende inkomsten. Het regionale financieringsfonds droeg 185.000 euro minder bij dan was gehoopt. Bovendien kwam de sponsorwerving laat op gang.
…tot zover de krant…

Tja, wat moet je hier nog op zeggen? Het staat al in andere reacties hierboven.
OK, vooruit dan: het tekort is niet onstaan door de tegenvallende inkomsten, maar door het starten (zonder nadenken) van dit project.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *