Buiten is het 3 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.430 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Veel politie, mannen in witte pakken, straat afgezet en onderzoekstentje tegen de gevel van een woonhuis op de Burgemeester van Houtlaan. Die meldingen kwamen vanochtend binnen. De eerste melding daarvan al om 06.44 uur.


Update: De bovenstaande foto werd gemaakt door Harrie Grijseels. Het blijkt om een steekpartij te gaan waarbij 1 Helmonder van 31 jaar zwaar gewond raakte. Die steekpartij was onderdeel van een vechtpartij vannacht rond half 4 en vond plaats in een woonhuis aan de Burgemeester van Houtlaan. De politie liet zojuist weten inmiddels 3 verdachten te hebben opgepakt, alle 3 ook Helmonders, 2 mannen van 23 en 27 jaar en een vrouw van 18 jaar.
Meer info en foto’s volgen zodra die wij die hebben.

8 reacties:

Het officiële politiebericht:
Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar steekpartij
Rond 4.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij in een woning aan de Burgemeester van Houtlaan. Daarbij zou een 31-jarige man uit Helmond zijn neergestoken.
De man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de woning zijn drie Helmondse verdachten aangehouden, een 18-jarige vrouw en een 27-jarige en een 23-jarige man. De politie onderzoekt wat zich in de woning heeft afgespeeld.

Beantwoorden

“Al de gehele ochtend druk doende op een plaats delict in wijk oost” zo laat Johan Meeuwsen, buurtbrigadier aldaar weten. Hij maakte onderstaande foto.

Beantwoorden

De onderstaande foto’s werden ook gemaakt door Harrie Grijseels.

Beantwoorden

GAAAF CSI Helmond in actie 🙂

Beantwoorden

Hadde ze um nog ff moeten laten gingen dan hadde we bones 😉

Beantwoorden

Denk je ’s ochtends om 6 uur lekker naar je werk te kunnen, sta je binnen die linten met 3 politiewagens en 4 agenten. Kreeg pas vanmiddag te horen wat er was gebeurt, was te duf om door te krijgen wat die agente zei. Had niets gehoord, terwijl het bij mijn directe buurman was, maar ja, toen lag ik nog te slapen.

Toch wel een verrassing om zo wakker te worden…

Beantwoorden

3,5 Jaar cel voor steekpartij op de Burgemeester van Houtlaan
De Helmonder die op 1 november op de Burgemeester van Houtlaan een 31-jarige plaatsgenoot met een mes stak, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Poging tot doodslag, zo oordeelde de meervoudige strafkamer van de rechtbank vrijdag in Den Bosch.
In de keuken van het woonhuis aan de Burgemeester van Houtlaan (zie de foto’s hierboven) was ’s nachts een worsteling tussen de 2 ontstaan. Met een uitgeklapt mes met een lemmet van 8 cm wilde vervolgens de destijds 23-jarige Helmonder het slachtoffer in de woonkamer om het leven brengen. Dat is niet gelukt, hij stak hem in zijn zij waardoor het slachtoffer levensbedreigend verwond werd. Door de operatie in het ziekenhuis hield het slachtoffer daar een fors ontsierend litteken op zijn buik aan over. Ook heeft hij nog steeds te kampen met de psychische gevolgen.
De 23 jarige Helmonder werd afgelopen vrijdag ook meteen veroordeeld voor een aantal andere strafbare feiten die hij sinds 3 maart 2012 beging. Te weten het spugen in de richting van 2 politieagenten, 2 vernielingen, verzet bij een aanhouding en het gebruiken van een gestolen gsm. Behalve 3,5 jaar gevangenisstraf (met aftrek van het voorarrest) moet hij een schadevergoeding van 4105 euro aan het slachtoffer betalen. De officier van justitie had 4 jaar tegen hem geëist.
Tijdens de zitting van 29 maart bagatelliseerde de verdachte de feiten en/of legde alle schuld buiten zichzelf. “Verdachte heeft er volstrekt geen blijk van gegeven inzicht te hebben in zijn eigen handelen” aldus de rechtbank. Hij was al eerder veroordeeld voor geweldsfeiten.
Wil je ook de hele uitspraak van ruim 5 duizend woorden lezen, ga je gang.

Beantwoorden

kweet precies wie da is.;)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *