Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar ๐Ÿ˜ป

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.227 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
31reacties

wegwerkzaamheden Helmond

Sinds een aantal maanden zijn er flink wat wegen in Helmond afgesloten vanwege werkzaamheden aan die wegen of de aanliggende gebouwen. Een niet volledige opsomming: Oostende, Kromme Steenweg, Heistraat, President Rooseveltlaan, Dorpsstraat en de Noord Koninginnewal.

In het begin denk je: ach, het is nog wel te doen, een stukje omrijden en natuurlijk moet ons wegennet van tijd tot tijd onderhouden worden. Maar na een tijdje begin je je toch te ergeren. Je vraagt je dan ondermeer af waarom al die werkzaamheden tegelijk moeten, waarom het autoverkeer zo ver omgeleid wordt, waarom iedereen dezelfde drukke sluiproute neemt en hoe je het bezoek van buiten Helmond ditmaal weer een juiste routebeschrijving moet geven.

Zijn we eindelijk verlost van de langdurige werkzaamheden aan de Kanaaldijk en de bijbehorende omleidingen, hebben we dit.

Update woensdag 14 mei 2008:
Vanaf vandaag plaatsen wij de ons bekende wegwerkzaakheden in het log Nieuw Helmonds Nieuws.
ย 

31 reacties:

ja ik vind het ook behoorlijk vervelend dat alles openligt.. sowieso snap ik het nut ervan niet altijd.. kijk naar het ameidestraatje.. het is helemaal vernieuwd! en waarom? het zag er voorheen toch niet zó erg uit? het is wel mooi, maar ze zeggen dat het ruimte moet scheppen, terwijl het precies het tegenovergestelde is geworden. gelukkig hoeft mijn bezoek van buiten helmond niet door die kleine straatjes, en kan het simpelweg over de traverse, maar ik kan me voorstellen hoe vervelend het is… ๐Ÿ˜•
groetjes,
natasja

Beantwoorden

Op de Dorpsstraat valt het wel mee. Klein stukje omrijden maar. Het hoort erbij. Niet altijd klagen, hè.

Beantwoorden

Eigenlijk dacht ik dat Eindhoven patent op dit soort gezeur had. ๐Ÿ˜•

Beantwoorden

Weet je wat gewoon klote is… Ik woon in zo’n studentenhuis aan het einde van de Heistraat daar bij die viswinkel, dus normaal kan ik gewoon tegen vrienden uit de rest van t land zeggen: rij de Heistraat uit en je bent er. Nu moet ik gewoon uren lullen met die mensen voordat ze weten hoe ze bij mn huis moeten komen ๐Ÿ™
En dan geef je ze dus een alternatieve route, blijkt dat die straat nu ook al afgesloten is ๐Ÿ™

Verder voor mij persoonlijk is het niet erg, ik loop altijd overal heen dus ja ik kom toch wel waar ik moet zijn.

Beantwoorden

Ja, ik vind het erg lastig al die wegwerkzaamheden. Kunnen ze dat niet gewoon ‘s nachts doen? Ofzo.
Trouwens, interssante site Perry (bij Eyeworks gewerkt! Vet cool)

Beantwoorden

ik werk zelf aan de weg en vind het gewoon zinnig moet gebeuren ook al vinden veel mensen van niet

Beantwoorden

Peter het is inderdaad noodzakelijk dat de wegen regelmatig worden opgeknapt. Maar de gemeente zou het ook wat beter kunnen plannen zodat er niet teveel tegelijk open ligt

Beantwoorden

Dankjewel Robert, was inderdaad erg gaaf bij Eyeworks, heb er dingen meegemaakt die je normaal niet vaak doet, zoals filmen in het huis van Fortuyn in Rotterdam of lunchen met Wouter Bos. Mooie tijd ๐Ÿ™‚

Beantwoorden

De wegafsluitingen van de Dorpsstraat en Noord Koninginnewal zijn reeds verdwenen.
Zouden de verantwoordelijke personen hier meelezen? ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

wie baalt er ook zo van ….

ik in ieder geval wel … en wel van het volgende …. overal zijn ze met de weg bezig …. een voorbeeld je moet in de binnenstad zijn en dan met name in de hemelrijksestraat …. kruispunt afgesloten hoek beelsstraat/hemelrijksestraat…..
wat denk je ja ga ik via past. van leeuwenstraat/ schoolstraat/ wolfstraat …. en wat denk je past. van leeuwenstraat afgesloten … wat blijkt later ja hoor ze maken van de 1 richtingsweg wolfstraat gewoon een 2 richtingsweg …. lekker als je uit 1 van die zijstraten gereden komt en je weet dat het een eenrichtingsweg is en je komt allerlei verkeer tegen …

welke idioot op de gemeente geeft toestemming om zo overal die wegen dicht te gooien en niet voor maar enkele dagen maar gelijk voor enkele weken ….

Beantwoorden

Omdat ik onderhand ook niet meer weet wat er wel en niet is afgesloten, kan ik mensen ook niet meer uitleggen hoe bij mijn huis te komen.

Beantwoorden

Ik klapte gisteravond bijna met mijn kop tegen het wegomleidingsbord dat ze hebben geplaats op de hoek Tiendstraat-Molenstraat. Ik zag het gelukkig net op tijd en kon het dus nog ontwijken, maar het bord steekt lelijk uit over het fietspad aldaar.

(En voor jullie beginnen van je had zeker weer gedronken. Nee ik was nog nuchter, want ik was op weg naar de kroeg. ๐Ÿ˜‰ )

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a.Noud): Inderdaad je bent me voor.
Maar waren dat niet naweeen van donderdagavond want ik heb gisteren ook jouw antwoorden gemist bij vraag 41 of hou jij niet van gokken.

Beantwoorden

Nee, het waren niet de naweeen van donderdag, Peter. Doordeweeks ga ik niet uit.
En wat betreft vraag 41. Ik had al twee antwoorden gegeven, en het was anders wel makkelijk scoren om elk mogelijk antwoord te geven. Dat heb ik dus niet gedaan.

Beantwoorden

@Weblog van Helmond
Misschien moet je de categorie van dit onderwerp weer eventjes veranderen. Het staat immers weer op de voorpagina.

Beantwoorden

@Porcupine (a.k.a. Noud):
Wederom goed meegedacht: dank! Het is veranderd.

Beantwoorden

Ik moet zeggen dat ze het bij de Wethouder van Wellaan op zich wel goed geregeld hebben met de wegafsluiting en de omleidingen. Ik kom er zeker 4 x per week om naar de sportschool te gaan en vanuit 2 richtingen kan ik er heel makkelijk komen. Tijdelijk een eenrichtingsweggetje opgeheven. Perfect. Misschien hebben ze geleerd van alle stress op andere plekken in Helmond!

Beantwoorden

ja maar het is toch van de zotte he … er wordt dus een bord in de molenstraat gezet …. zuiderstraat e.o. … ik weet niet welke e.o. maar als je dan de wolfstraat van die kant uit inrijdt en je zou verder dan de zuiderstraat gaan dan krijg je een bekeuring … maar zou je in de hemelrijksestraat moeten zijn dan ga je links de zuiderstraat in en dan kun je dus van de zuiderstraat uit links door de beelsstraat (rechtsaf is ook afgesloten vanwege het kruispunt hemelrijksestraat/beelsstraat) en dan kom je weer in de molenstraat uit en dan mag je weer rechtsaf … en jaaaaaaaaa dan blijkt ineens dat het kruispunt weer open is ….. want dan wordt er weer aangegeven door de hemelrijksestraat … zuiderstraat e.o. …
snappen die mannen van de gemeente het zelf nog wel ???

en @pieter ik moet je gelijk geven hoor voordat je dus mensen naar je huisje haalt moet je eerst een rondje helmond doen om te kijken welke wegen er af gesloten zijn

Beantwoorden

snappen die mannen van de gemeente het zelf nog wel ???

Volgens mij zijn het vrouwen……….

Of Hans V en Jan v.d. Z (voormalig wethouder), want die kan gewoon overal door met zijn fiets ๐Ÿ˜‰

Beantwoorden

heeeeeeeeee hallo @Ad niet zo neerbuigend over vrouwen he …. ๐Ÿ™‚

ben jij ook zo’n aanrecht figuur????

Beantwoorden

jaaaaaaaa heeeeeee hallo daar gaan we weer in Helmond … volg E … volg 3…
tjonge en dadelijk in juli gewoon helemaal geen traverse over ๐Ÿ™ …
zoals de meesten weten rij ik sinds een tijdje taxi .. weet je hoe moe je wordt de hele dag denken waar je doorheen moet rijden om het voor de klant zo goedkoop mogelijk te houden????
maar dat geeft niks iedereen denkt zo dus de uitvalwegen zijn nog drukker dan druk …
en als ze nou eerst eens gezorgd hadden dat de rest helemaal klaar was geweest .. zoals oostende e.d. dan was het misschien allemaal makkelijker ….
en wat mij het meeste ergerd aan alles is dat ze de verkeerslichten niet aangepast hebben … ze hebben de meesten nog gewoon staan zoals ze stonden .. dus wachten en wachten …. vooral de verkeerslichten op de hoek kortenaerstraat ..weth van wellaan … welk nut hebben die nog???? maar je staat er wel 10 min te wachten …

hebben jullie er ook zoveel last van ????
ikke wel in ieder geval …

prettig weekend

Beantwoorden

@Angie,

Zie net in het ED dat in september (nog net voordat de Traverse klaar is) wordt begonnen aan de Kanaaldijk. Dus je kan je lol nog op de komende tijd.

Beantwoorden

hoezo Ad???? ik ben dit weekend weggeweest …w at gaan ze nou weer aan de kanaaldijk doen??? die hebben ze toch pas gedaan????

hellupppppppppppppppppppppp tomtom ……

Beantwoorden

het schiet natuurlijk met dit weer wel op …. ze hebben (afkloppen) nog geen uitvaldagen gehad … maar tis toch hopeloos …. overal is het druk in de stad en als die andere verkeerslichten nou eens afgestemd waren op deze opbrekingen dan ging het misschien nog wel .. maar het staat gewoon vast …. het ene verkeersongeluk na het andere … hebben ze hier wel over nagedacht?????

dan sluiten ze ook nog hier en daar in de stad wat gedeeltes af ….. biesbosch … p. potterlaan … oostende is nog niet af … bij de paalwoningen op de traverse weer een rijbaan gedeeltelijk dicht …. pfffff het is een chaos …. en straks als je er eenmaal aan gewend bent dan gaan ze weer ergens anders beginnen ๐Ÿ™ …

ben ik de enigste die zich hier aan ergerd.

Beantwoorden

@Angie,
Dan is het toch een “geruststelling” dat de hoek Oostende/Uiverlaan/Willem Prinzenplein voorlopig weer beschikbaar is voor 2 rijrichtingen!

Beantwoorden

Dit is een ramp! Eerst de kanaaldijk, woon in Brouwhuis en werk op de eikendreef, nu wordt iedereen via Brouwhuis omgeleid, altijd druk, ik doe er 30 min over om thuis te komen terwijl het voorheen 10 minuten was. Dit duurt nu ongeveer al 2 jaar!

Beantwoorden

@Ali,
Misschien kan je beter gaan fietsen.

Beantwoorden

@Ad

Je hebt helemaal gelijk Ad, fietsen gaat veel sneller, maar ik heb een hekel aan fietsen, dus ik klaag verder niet meer. ik accepteer het gewoon. Rijd ook gewoon langs het kanaal rechtdoor, richting someren, en dan zo brouwhuis in.

Beantwoorden

Wegafsluiting Wethouder Ebbenlaan door groenwerkzaamheden

Eind maart voert de gemeente noodzakelijk groenonderhoud uit aan de Wethouder Ebbenlaan. Vanwege de veiligheid van de 'groenwerkers' en de verkeersveiligheid wordt het verkeer tijdens de werkzaamheden -via gele borden- omgeleid.
De bomen aan beide zijden van de Wethouder Ebbenlaan worden gesnoeid op onderstaande data en tijdstippen. Tijdens de werkzaamheden is het betreffende deel van de Wethouder Ebbenlaan voor het gemotoriseerde verkeer afgesloten.

Weghelft vanaf Dijksestraat tot aan Rembrandtlaan op dinsdag 25 maart van 9.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.
Weghelft vanaf Rembrandtlaan tot aan Dijksestraat en op woensdag 26 maart van 9.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.
Weghelft vanaf Rembrandtlaan tot aan Bakelsedijk op donderdag 27 maart van 9.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.
Weghelft vanaf Bakelsedijk tot aan Rembrandtlaan en op vrijdag 28 maart van 9.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.
Bij slechte weersomstandigheden kan de planning vertraging oplopen.

Beantwoorden

Die wegafsluiting was ook de bedoeling op de Rembrandtlaan, eerst 1 rijrichting, daarna de andere rijrichting. Achteraf blijkt het gewoon in 2 richtingen afgesloten te worden en de splitsing te leggen bij de rotonde. Dus 1 week voor de rotonde (richting Weth. Ebbenlaan) en 1 week na de rotonde (richting Dierdonk). Al bij al blijft het wel hetzelfde de weg is een aantal dagen niet te gebruiken.

Beantwoorden

Mijn persoonlijke mening hierover is, het geld moet op wat er beschikbaar is.
Het moet en zal opgaan, ook aan de wegen die pas gedaan zijn.
Hier op Oostende is de laatste vijf jaren nog niet normaal geweest geloof ik.
GEMEENTE WAAR ZIJN JULLIE MEE BEZIG.
Eerst zijn wij uit gemolken en nu het andere potje even leeg maken. Grrrr

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *