Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.188 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
67reacties


Hoeveel stemmen krijgt de PVV woensdag in Helmond bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Brabant?
Bij deze vraag gelden enkele aanvullende regels:

  • Ieder etmaal mag je 1 antwoord geven.
  • Wie het dichtste bij het juiste antwoord zit, verdient 1 punt.
  • Met een antwoord op minder dan 2% van het juiste antwoord, verdien je ook 1 punt.
  • Elke deelnemer kan in totaal maximaal 2 punten verdienen.
  • Je antwoorden tot woensdagavond 21.00 uur tellen mee.
  • De definitieve officiële uitslag is maatgevend.

Tussenstand:
2 punten: Milan én Stapper én case
1 punt:en Tim én Mario K én Noud én Wilco Leenen
-2 punten: Erik (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

67 reacties:

4400

Beantwoorden

Ik hoop van heel Helmond.

Beantwoorden

89.472

Beantwoorden

Ik kan hier wel gaan raden, maar dat heeft totaal geen zin. Een ding is zeker, ze schijten in politiek Helmond in hun broek in dat wat woensdag gaat gebeuren. Het is zelfs zo erg dat er nu in Wijkcentrum De Terp niet meer gestemd mag/kan worden vanwege, naar wordt gezegd, de PVV dreiging! Als dat zo is, dan juich ik dat helemaal toe. Het wordt tijd dat links in totaliteit wordt weggevaagd. We zijn al jarenlang belazerd door al die gasten. Het gaat nog niet eens om de macht, maar om het signaal dat we gaan afgeven. Velen met mij zijn het zat om nog langer bestolen te worden door al die graaijers van links. En dacht je nou werkelijk dat ze in noord geen 500 meter verder gaan lopen/fietsen/rijden om toch hun stem uit te gaan brengen? Tuurlijk wel, allemaal naar De Boerderij en dat doen wat momenteel essentieel is voor de politiek na woensdag. Mijn stem is zoals velen dat gaan doen, voor de PVV. Hoeveel stemmen, zal me een zorg zijn. Als het er maar genoeg zijn. Vorige keer ging driekwart van de wijk naar ome Geert, hopelijk gaat het dak er nu helemaal af in De Boerderij!…………………………….

Beantwoorden

In ieder geval mijn stem en die van mijn vrouw.

Beantwoorden

Woensdag? Ik dacht dat je alleen op donderdag op de PVV kon stemmen.

Beantwoorden

5000

Beantwoorden

4700

Beantwoorden

Denk ook veel inderdaad, helaas……….

Beantwoorden
Anita Van Der Kruijssen

4250

Beantwoorden

4575

Beantwoorden

ik denk 19% van 26.000 stemmers = 4.940 stemmen
Dat bij een opkomst van precies 40%.
CDA en D66 de winnaars

Beantwoorden

@Noud op zaterdag 14 maart 2015 om 23:16:

In dat geval moet je links of D66’er zijn want daarvan is bekend dat ze nooit goed geïnformeerd zijn,

Beantwoorden

@Twan Peters op zaterdag 14 maart 2015 om 21:54:

Aangezien de PVV VOOR de “RUIT” is, zou het dus eerder in hun voordeel dan in hun nadeel zijn dat de Terp geen stembureau meer is. Of maakt het de mensen die daar zouden moeten stemmen het dan toch niets meer uit of de Ruit er wel of niet komt?

Beantwoorden

5031
Hoewel ik dat niet echt hoop.

Beantwoorden

4321

Beantwoorden

ik verwacht een complot,….

Beantwoorden

10.0000

Beantwoorden

9999

Beantwoorden

Teveel…..

Beantwoorden

5089

Beantwoorden

@ Twan Peters: “Velen met mij zijn het zat om nog langer bestolen te worden door al die graaijers van links”.

Jij en jouw velen worden liever bestolen door ‘graaijers’ van rechts? En nog het allerliefst door die peroxide slecht Duits sprekende mafketel? Succes…

Beantwoorden

Het is nogmaals te hopen dat links wordt weggeblazen. Zij hebben ons al jaren bestolen, En Ad: Het gaat hier niet zozeer om de RUIT, maar om het afgegeven signaal dat er massaal gaat komen, gegarandeerd. Een signaal van opstanding, dat het afgelopen moet zijn met het linkse beleid.

Beantwoorden

3971

Beantwoorden

4400

Beantwoorden

Twan, Twan toch. “het linkse beleid.”

Beantwoorden

Ja Arve, de linkse theedrinkers die ons al jarenlang voor de gek hebben gehouden, weg ermee. Ik ben vroeger altijd PVDA man geweest. Samen met de VVD hebben ze het land bijna naar de klote gebracht. Een keer is dat klaar, nu dus.

Kijk eens naar de armoede grens van velen, de enorme lasten, de belastingen, de huurverhogingen, die voor een hoop mensen niet meer op te brengen zijn. Ze blijven er gewoon mee door gaan. Graaijen, graaijen en nog eens graaijen. De heer Wilders heeft het in vele opzichten al meer dan 10 jaar bij het rechte eind.

Beantwoorden

Ik verwacht zo’n 4.100 stemmen.

Beantwoorden

4680

Beantwoorden

altijd te weinig

Beantwoorden

4900

@Twan Peters Volgens mij is jouw vriend Geert Wilders ook geen voorstander van eigen rechtertje spelen door mensen in elkaar te meppen of hun huizen te bekladden. Dus heel veel schiet jij niet op met die eenmanspartij.

Beantwoorden

4890

Toch nog 4889 te veel.

Beantwoorden

5960

Weg met linkse potverteren en wegsmijten van miljarden naar afrika en de EU en de grieken en alles.Weg ook met de voortgaande islamisering…niemand heeft iets tegen gelovige moslims..maar islamisering betekent het verder gaan van intimidatie en lange tenen werk…
stop de massa immigratie van handophouders en ons vijandige kanslozen.
De PVV kent tevens prima milieu beleid en helemaal diervriendelijk beleid.
Daarnaast wordt ook het sociale niet vergeten; men komt op voor ouderen en zorgbehoefenden; OOK allochtone ouderen en zorgbehoefenden, want discrimineren doen ze niet…alleen criminele buitenlanders moetne uitgezet als dat kan…maar vooral niks meer erin.
Jihadisten eruit;paspoort weg,uitkering weg, nooit meer erin.

Beantwoorden

3976

Beantwoorden

Jan,

Laten we dan maar concluderen dat we met links heel gelukkig zijn (geweest) Wat staat er in dit land denk jij tegenover, dan ons leeg laten plukken, je in elkaar laten slaan/steken beroven of neerknallen. En er dan voor b.v. een taakstraf mee weg komen, getint of niet getint, maakt niet uit. Voor eigen rechter spelen, daar ben ik niet voor, wel voor zelfbehoud, weerbaarheid en je zelf verdedigen, dus opkomen voor jezelf! Dat is heel wat anders. En muren bekladden? Dat is nog het minst erge wat ons allen is overkomen met dit kabinet…………………..

Beantwoorden

Helmomd, PVV bolwerk van Nederland.

Beantwoorden

3850

Beantwoorden

4615

Beantwoorden

@Twan Peters op maandag 16 maart 2015 om 10:42:

“Samen met de VVD hebben ze het land bijna naar de klote gebracht. Een keer is dat klaar, nu dus.

Kijk eens naar de armoede grens van velen, de enorme lasten, de belastingen, de huurverhogingen, die voor een hoop mensen niet meer op te brengen zijn. Ze blijven er gewoon mee door gaan. Graaijen, graaijen en nog eens graaijen.”

Tot hier liggen onze meningen niet ver van mekaar. Wel waar jij de VVD/CDA/PvdA kabinetten van de laatste decennia linkse politiek noemt. PvdA, CDA en met name VVD hebben de afgelopen decennia zeer rechtse (=liberale) en weinig linkse (=socialistische) politiek bedreven. En ‘liberaal’ wil hier zeggen ‘liberaal voor de markt’, de markt die het water naar de zee doet stromen, ofwel het geld naar de rijken. Je hoeft maar naar de geliberaliseerde zorg te kijken om te zien hoe de liberale marktwerking daar zijn vernietigende werk doet. Het is dat wat de armoede aan de onderkant veroorzaakt.

Dieper zal ik er niet op ingaan.

Beantwoorden

Zo is het prima Arve,

Resultaat, links door het midden of naar rechts, weg met dit kabinet. Ook ik heb het gehad met deze zinloze discussie

Beantwoorden

4001

Beantwoorden

4420

Beantwoorden

5115, rond de 20% a 21% van de stemmen, opkomst redelijk hoog door het mooie weer (PVV scoort altijd goed in Helmond helaas)

Beantwoorden

4321

Beantwoorden

5099

Beantwoorden

5700

Beantwoorden

5110

Beantwoorden

4820

Beantwoorden

ik weet zelfs van veel “goede”Marokkanen en Turken dat ze PVV gaan stemmen.
6001 daarom.

Beantwoorden

5555

Beantwoorden

6200

Beantwoorden

3216

Beantwoorden

hier ook 2 stemmen op de PVV

Beantwoorden

6100

Beantwoorden

3160 voor de weblogpunten (?)

Voor een democratische partij – met, landelijk gezien, precies 1 lid (Wilders zelf) – zijn er dit, naar mijn bescheiden mening, simpel gezegd 3161 stemmen teveel.

Beantwoorden

3989

Beantwoorden

Of je door de hond of de kat gebeten wordt, politiek bedrijven is kunnen liegen en bedriegen met droge ogen. Het zou veel beter zijn om deskundig en goed opgeleide mensen aan te stellen die beslissingen nemen op basis van kennis en gezond verstand en niet zoals de huidige bestuurders die hun oren laten hangen naar iedere idioot die het hardst staat te raaskallen. Dus mensen blijf weg van het stemhok en ga niet stemmen als uiting van ontevredenheid

Beantwoorden

2500

Beantwoorden

PVV hier, maar de meeste PVV aanhangers zullen we thuis zijn gebleven om maar te klagen en te klagen.

Beantwoorden

Als ik goed gerekend heb heeft de PVV 4744 stemmen gekregen, dus heeft case als enige punten gescoord. Even de officiele uitslag afwachten natuurlijk 🙂

Beantwoorden

Gefeliciteerd case (2X) en Milan. Het goede antwoord is 4724.
Het Centraal Stembureau in ’s-Hertogenbosch heeft vanmiddag om 13.30 uur de definitieve uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten vastgesteld. Dat betekent dat de PVV 4722 stemmen in Helmond (pdf) kreeg. Met 4700 zat case het dichtste daarbij.
Ook antwoorden 2% hoger of lager dan 4722 scoorden punten. Binnen die grenzen van (4724 – 94 = ) 4630 en (4724 + 94 =) 4818 zaten antwoorden van case en Milan.

Beantwoorden

Dank je Weblog.
Nooit gedacht dat de PVV iets voor mij zou kunnen betekenen.
🙂

Beantwoorden

Gefeliciteerd case.
Ik zat zelf slechts twee stemmen te hoog om een puntje te schoren.

Beantwoorden

Gefeliciteerd case.

Beantwoorden

Gefeliciteerd case en Milan.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op dinsdag 17 maart 2015 om 13:42:

Je zat dichtbij de score van de SP en qua %van de stemmen dan ook. Alleen je voorspelling van een hoge opkomst is niet echt uitgekomen. 😉

Beantwoorden

Ook Gefeliciteerd Milan, Ik had de tweede winnaar even over het hoofd gezien :$

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *