8reacties

Wij roepen Stapper naar voren

Vandaag is het weer zover: de officiële bekendmaking wie in De kennisquiz over Helmond de eerste helft van 2015 won.
De 26 quizvragen werden door 15 verschillende Helmonders goed beantwoord. Een ronde waarbij je met 4 goede antwoorden kón winnen. Kón, want 3 Helmonders behaalden dat puntenaantal, maar 1 van hen scoorde het juiste punt bij de allerlaatste vraag.
Zoals elke ronde, won ook deze keer de beste. De Helmonder die deze ronde won, mag zich met recht een kenner van Helmond noemen. Zijn naam is Stapper

Van harte gefeliciteerd met je zege Stapper. De eer, de eeuwige roem én deze tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou: Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van de weblog tot in lengte der dagen sieren.
Het woord is aan Stapper:


Dat binnen zitten, voor die laptop, is eigenlijk niets voor mij. Ik ben het liefst op reep; naar concerten, festivals of ‘gewoon’ gezellig met vrienden naar de kroeg. Afgelopen 4 jaar is er echter veel veranderd in mijn leven. Ik ben weer gaan studeren, een goei Helmonds weefke ontmoet & mi getrouwd (in deze volgorde) en door het surfen op internet, op zoek naar interessante artikelen en actualiteiten, een beetje verslaafd geraakt aan de Weblog van Helmond. Mooi dat zoiets bestaat; een geweldige website van, door, voor en over Helmonders en onze prachtige stad. En dan die kennisquiz, die vragen af en toe … hoe krijgen ze het verzonnen. Elke keer weer een uitdaging!

Ze zeggen altijd ‘de eerste klap is goud waard’; ik begon deze ronde goed maar werd al snel ingehaald. Dat ik uiteindelijk deze ronde als winnaar uit de bus ben gekomen is echter een toevallige samenloop van omstandigheden in de laatste vraag. Omdat mijn maten vrijdagavond al om 21.00 uur in de kroeg zouden zijn en ik pas na 22.12 uur weer op de quizvraag mocht reageren (‘24 uur’-regel) kon ik op z’n vroegst pas na sluitingstijd of wat later in de ochtend reageren (ik drink bier zonder mobiel op zak). Tim en Mark, twee van de vier kanshebbers in deze spannende eindsprint, dwongen mij echter om strategisch te antwoorden; je gunt Helmond Sport een klinkende overwinning maar je gevoel spreekt de verwachting uit dat ze eerder 3 of 4 keer scoren dan 5 keer. Dus mijn dank voor mijn overwinning in deze ronde gaat uit naar Sam Strijbosch voor het maken van de vijfde treffer voor Helmond Sport en aan Tim & Mark voor hun snelle reacties op de weblog.

Met vriendelijke groet,
Stapper