12reacties

Wij roepen Mien weer naar voren

Vandaag maken we officieel bekend wie de eerste helft van 2016 won in De kennisquiz over Helmond. De 26 quizvragen die we deze ronde stelden, werden door 13 verschillende Helmonders goed beantwoord. Dat waren onder meer case, Mark, Sjef Boudewijns, wilma, H de Ruyter, Buurman, Kale, dartjan, Piet, G.Ekkehenkie, Erik én Hein.
Zoals bij elke ronde, won ook deze keer de beste. De Helmonder die won, mag zich daarom met recht een kenner van Helmond noemen. Zijn naam is Mien.
Van harte gefeliciteerd met je zege Mien. De eer, de eeuwige roem én deze tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou:

Net als alle andere tegels waaronder zijn eerste tegel, zal ook deze tegel élke pagina van de weblog tot in lengte der dagen sieren.
Het woord is aan Mien:

‘Elf’ zei de gek zelf!
Na vijf jaar mag ik voor de tweede keer een tegel onder mijn voeten schuiven. Hiep hoi. Fantastisch trots. Catsproud als inwoner van gemeente Helmond. Compleet in evenwicht hoef ik nu niet meer te hinken op een been. Wel zo handig bij al dat gehinkel op het wereld wijde web en in de straten van Helmond. Het was weer tig uurtjes dwalen en zoeken. Maar het blijft leuk om een stad als Helmond te ontdekken en uit te pluizen via deze fantastische Kennisquiz.
Mijn dank gaat uit naar de redactie van De weblog van Helmond, de fotografen en de quizmasters. Jullie hebben er weer 26 mooie vragen uitgeperst. Ik haakte wat later in en tot mijn grote verbazing nam de quiz een loopje met mij. Om goed door te stomen was vraag 12 cruciaal. Met dank aan bron Michel van Smoorenburg, kon ik afstand houden van dartjan, die bezig was aan een opmars. Mijn dank gaat ook uit naar de medespelers die af en toe een schot voor open doel gaven. Samen komen we heel ver.
Met elf punten ben ik zeer tevreden in deze 27e speelronde van de Kennisquiz. Het hadden er 12 kunnen zijn als ik eerder was ingehaakt. De eekhoornvraag, een moeilijke gezien het aantal reacties, had ik meteen geweten. Tell me about squirrels! Ze wonen bij mij zowat om de hoek.
In september 2005 is de Kennisquiz gestart. Hier wat statistieken elf jaar na dato.

Aantal speelrondes: 27
Aantal vragen: 715
Aantal punten te verdienen: 1122
Aantal unieke deelnemers: 127

.
Top 11 vraagwinnaars:

01 Ad 189
02 Noud (aka Porcupine) 92
03 Helga 82
04 Angelique 52
05 Els 46
06 wilma 46
07 fr@ boy slim 40
08 Peter W 39
09 Erik 35
10 Solveg 29
11 Mien 26

Elf blijft een bijzonder getal. Ha, ha. Zeker met Carnaval. Vandaar een passend muziekje onder mijn tegel. Weten jullie uit welke plaats het muziekje en ik vandaan komen?

Groet, Mien