Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.190 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

15 reacties:

savant zorg

Beantwoorden

savant

Beantwoorden

woonzorgcentrum

Beantwoorden

Eeuwsels

Beantwoorden

De Eeuwsels

Beantwoorden

Gefeliciteerd Erik. Het goede antwoord is Eeuwsels.
Op deze voorlopige impressie zie je een nieuwe appartementencomplex in Helmond-Noord. In samenwerking met Savant gaat Woningbouwvereniging Bergopwaarts dat bouwen. Het komt in verbinding te staan met het woonzorgservicecentrum van Savant Zorg, dat eind vorig jaar in gebruik is genomen. Zodoende wonen de huurders van de 70 reguliere appartementen zelfstandig, maar hebben zij de voorzieningen van Savant in de directe omgeving.
De voormalige aanleunwoningen van het zorgcentrum van Savant Zorg die daar stonden werden aan het begin van dit jaar gesloopt. Deze maand begonnen de bouwbedrijven met de voorbereidingen van de nieuwbouw, in november 2013 moet het complex opgeleverd zijn.

De Eeuwsels

Beantwoorden

Gefeliciteerd Erik,
Je hebt er lekker de vaart in deze ronde.

Beantwoorden

Gefeliciteerd, Erik.
Wat zat ik er dicht bij.

Beantwoorden

@Noud op zondag 12 augustus 2012 om 20:35:

Bijna goed is mis.

Beantwoorden

@Tejo op maandag 13 augustus 2012 om 10:29:

Nee, het is net niet raak.
Wel positief blijven.

Beantwoorden

Bedankt voor de felecitaties.
Er zit inderdaad een goede vaart in Ad.

Beantwoorden

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag hoe mensen wat wij bevragen in deze kennisquiz allemaal kunnen weten. Vanochtend ook weer, nu per mail. Daarom een keer hier onze reactie.

In alle eerlijkheid snappen wij dat vaak ook niet. Maar blijkbaar zijn er Helmonders die Helmond écht goed kennen en de moeite doen het goede antwoord (even) op te zoeken.
Maar wat velen zich ook niet realiseren is dat veel Helmonders ergens iets vanaf weten. Al hun Helmondse kennis bij elkaar opgeteld, weten zij over Helmondse zaken heel erg veel. En dat blijkt! Zie bijvoorbeeld bij de laatste ronde, in totaal waren 13 verschillende Helmonders ‘nodig’ om 24 vragen goed te beantwoorden.
En nee, niemand van de deelnemers krijgt ooit een individuele tip. Als er een tip nodig is na 24 uur (de laatste tijd bijna nooit), zal die tip enkel en alleen op de weblog bij de betreffende vraag staan.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 13 augustus 2012 om 14:15:

Ik wil ook wel een kleine toelichting geven, vaak moet je echt zoeken op details op de foto zoals de spiegeling in de ruiten of zelfs de stand van de zon
om de positie van een pand te bepalen, de vraag van deze week was voor mij een makkie omdat mijn vrouw bij Savant werkt.
De vraag van vorige week was ook vrij simpel, je zag een keuken uit een horeca pand die vrijwel zeker niet in gebruik was dus het pand moest haast wel te huur/koop staan en via een Horecamakelaar is hij snel gevonden.
Daarnaast haal ik ook voordeel uit mijn Asperger syndroon omdat wij Aspies vaak oog voor detail hebben 😉
Verder kan ik verzekeren dat er zeker geen individuele tips worden gegeven.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Erik.

Beantwoorden

Bedankt ad.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *