Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.744 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties


Op bovenstaande foto houden 3 Helmonders een bord vast. Daarop zette de weblog 8 groene vlakjes. In de regel boven het woord Helmond staan 3 woorden.
Wat is het langste woord zonder hoofdletters in die regel?


Tussenstand:
6 punten: Erik
4 punten: Mark
1 punt:en Arjen én Thom én Michiel van Geel én RoelAdriaans én ad én Marc
0 punten: Ad (met 2 minpunten gestart)


Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

12 reacties:

achterstevoren

Beantwoorden

veiliger

Beantwoorden

klimaatstraat

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ad. Het goede antwoord is klimaatstraat.
Op onderstaande foto zie je wethouder Frans Stienen die in juli vorig jaar een foambord aan Het Dr. Knippenberghof in de wijk Rijpelberg uitreikte. In de landelijke energiebesparingswedstrijd Klimaatstraatfeest was die straat namelijk de beste klimaatstraat van Helmond.
Behalve dat foambord kregen de bewoners ook een spaarlamp van de gemeente om in de toekomst nog meer energie te kunnen besparen.

Een uitsnede van die foto:

Beantwoorden

Ad Gefeliciteerd.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ad.

Beantwoorden

Ad, proficiat

Beantwoorden

Bedankt voor de felicitaties, gelukkig sta ik nu weer op 1 punt in de tussenstand en eindig ik in ieder geval niet met 0 punten.

Dit soort vragen liggen me duidelijk beter dan “in welke straat stond de fotograaf”. Had overigens ook nog bij deze vraag gekund.

Beantwoorden

Proficiat, Ad.
En ik maar zoeken naar een zevenletterwoord.

Beantwoorden

Frans Stienen?

Ik dacht dat boer Aad van “Boer zoekt vrouw” speciaal naar Helmond kwam om de prijs uit te reiken.

Beantwoorden

Dat waren nog betere tijden voor Frans. Na zijn recente ontmoeting met Elly was zijn uitstraling asgrauw.

Beantwoorden

We hadden de aankondiging van de gemeente een weekje eerder verwacht, maar hier is die dan:

Word Klimaatstraat van het jaar
Op woensdag 21 november gaat de vijfde editie van het HIER Klimaatstraatfeest van start. Ook straten in Helmond kunnen zich opgeven voor deze landelijke energiebesparingwedstrijd.
Met het Klimaatstraatfeest zijn mooie prijzen te winnen. Wil jij deelnemen met jouw straat? Meld je dan aan op klimaatstraatfeest.nl.
Het HIER klimaatstraatfeest is een nationale wedstrijd waar elk jaar duizenden straten aan meedoen. Bewoners van straten proberen tijdens het ‘stookseizoen’ (november t/m maart) zoveel mogelijk klimaatpunten te verzamelen door energiebesparende acties te organiseren. De acties zijn te vinden op de website klimaatstraatfeest.nl, waar ook de punten bijgehouden worden.
Deelnemers kunnen tussen 21 november en 16 januari, samen met hun buren, zoveel mogelijk punten verdienen met vooropgezette acties. Na 16 januari gaan alleen de beste 150 straten door in de competitie. Deze 150 straten hebben tot 1 maart de tijd om ook met zelfbedachte acties zoveel mogelijk klimaatpunten te verdienen. Hierna volgt de laatste afvalronde, waarna alleen de 50 beste straten door mogen naar de eindstrijd. Op 31 maart sluit de competitie en rollen de tien winnaars uit de bus. De hoofdprijs is een Superstraatfeest met een groene straatbingo op 25 mei. Ook de negen overige straten vallen in de prijzen.
Vorig jaar hebben 35 Helmondse straten deelgenomen aan het Klimaatstraatfeest. Het Dr. Knippenberghof in Rijpelberg werd de beste klimaatstraat van Helmond en eindigde landelijk op de 51ste plek. Gemeente Helmond neemt als zogenaamde Gouden Ster-gemeente deel aan het Klimaatstraatfeest.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *