Buiten is het 13 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.280 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
72reacties

Zoals eerder aangekondigd: het goede antwoord op déze vraag is goed voor 5 Velvet-consumptiebonnen. Behalve voor de hieronder genoemde Helga, Ad en Ellen, zij kunnen hun ‘Catwalk of Fame’ notering verhogen.


Dit niet gebouwde stadion kreeg op Wikipedia meerdere namen.
Daarom keuren we al die namen goed.


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Wil-Jan (5 extra bonnen), Helga (2 keer), Cor Wildenberg, Ad (2 keer),
Ellen (2 keer), Hans2 en John

72 reacties:

Olympic VeloPark

Beantwoorden

@Ellen: Helaas is dat niet het goede antwoord.

Beantwoorden

Weblog; daar was ik al bang voor (of eigenlijk niet echt heel erg) want volgens mij is dit gewoon een bestaand park. Ik zal nog eens even verder gaan zoeken. Tot op heden levert Wikipedia nog niks op.

Beantwoorden

De Braak

Beantwoorden

Ik weet de link met Helmond nog niet eens, dus zoeken wordt dan wel erg moeilijk.

Beantwoorden

Ad; ik zit met hetzelfde probleem. Wellicht een Helmondse architect of ontwerper.

Beantwoorden

De Wilma

Beantwoorden

Laat die hint maar gauw komen.

Beantwoorden

Laat die hint maar gauw komen.

Beantwoorden

Allianz Arena

Beantwoorden

Ik zal al dat mijn vorige antwoord ook fout is.

Beantwoorden

IJmeer misschien?

Beantwoorden

Nog geen goed antwoord bij deze blijkbare pittige vraag. Daarom als hint de (ons enige bekende) link met onze stad: dat zijn de circa 40 items aan de bovenkant van dat stadion.

Beantwoorden

IJ-stadion

Beantwoorden

Van ijzerhandel/metaalbedrijf………….
Denk ik

Beantwoorden

@Helga,
Als je het weet mag je het gerust zeggen, hoor.

Beantwoorden

Ad, ja maar ik weet het niet, ik denk dat het staal van Smulders komt maar ik weet de naam van het stadion niet. Via wikepedia kom kun je op een site komen met future stadions en volgens mij staat deze daar niet bij.

Beantwoorden

Items van Shell Solar lijkt me.
Arteveldestadion?

Beantwoorden

Geen goed antwoord, daarom deze hint: de stad waar het stadion zou komen ligt bijna 6 duizend kilometer ten westen van Helmond en was vandaag vanwege een persconferentie live op CNN.
Morgen is de quizmaster weer aanwezig.

Beantwoorden

west side stadium

Beantwoorden

Proficiat Willie
met het juiste antwoord en natuurlijk de bonnen, wel komen he.

Beantwoorden

The New York Jets/New York Olympic Stadium Controversy

Beantwoorden

@Helga,
Ik wil de feestvreugde niet helemaal de kop in drukken, maar het is maar de vraag of Willie’s antwoord goed wordt gerekend. Let op de schrijfwijze.

@Willie,
Veranderen kan volgens mij nog wel.

Beantwoorden

Big Apple Bowl dan maar?

Beantwoorden

Willy; jouw antwoord (21.11 uur) is volgens mij helemaal goed, ik zou het alleen nog even met hoofdletters schrijven. Je weet maar nooit. De weblog kan “soms” streng zijn.

Beantwoorden

Een paar antwoorden zitten ERG dicht bij het juiste antwoord. Want Ellen had gisteren om 21.55 uur wel een beetje gelijk. Wat de antwoorden betreft zijn we soms streng (maar rechtvaardig): zoals altijd telt alleen je eerste antwoord in een reactie én een schrijffout in je antwoord is dodelijk.
Mocht iemand toch denken dat het juiste antwoord al werd gegeven, geef even de link naar de betreffende pagina van Wikipedia. Want Wikipedia is groot, wellicht zag wij daardoor iets over het hoofd.

Beantwoorden

Misschien moet Willie inderdaad nog even op wikipedia naar de juiste spelling kijken.

Beantwoorden

Weblog; volgens mij is de juiste pagina: en.wikipedia.org/wiki/West_Side_Stadium

Als je googled op West Side Stadium dan krijg je deze pagina ook te zien.

Beantwoorden

New York Olympic Stadium Controversy ?

Of zit ik er helmaal langs ?

Beantwoorden

NYSCC

Beantwoorden

Jets Stadium

Beantwoorden

New York Sports and Convention Center

Beantwoorden

West Side Stadium

Beantwoorden

Misschien een beetje flauw om het bovenstaande te doen, maar op dit moment zie ik geen andere mogelijkheid. Vind namelijk dat Willie het goed gedaan heeft, maar beter naar de andere deelnemers moet luisteren.

Beantwoorden

Ad en Hans2; volgens mij zijn jullie antwoorden alletwee goed. Als je googled op West Side Stadium en op New York Olympic Stadium Controversy krijg je bij afbeeldingen dezelfde foto te zien. Of ik moet het helemaal verkeerd hebben.
Weblog, help ons!!!!!

Beantwoorden

Zie nou dat Ellen om 11:53 uur ook (waarschijnlijk) het goede antwoord al heeft gegeven. Weet overigens niet hoe de Weblog omgaat met de naam in de link (dus met _) wat dus weer een foute spelling is en daarna pas een goed antwoord geeft.

Beantwoorden

@Ellen
als je bij Wikipedia zoekt op “New York Olympic Stadium Controversy” kom je volgens mij niet rechtstreeks uit bij bovenstaand stadion.

Ben benieuwd naar het oordeel van de jury…

Beantwoorden

The Jets Stadium

@Ad, als je het dan helemaal goed wilt doen moet er ook nog “the” voor.

Beantwoorden

@John,
Als ik “The” gebruik kom ik niet op de goede pagina hoor.

Beantwoorden

Wat is nou eigenlijk de link met Helmond?

Beantwoorden

Ad; Ik ben ook wel heel benieuwd wat de link met Helmond is en natuurlijk wat het goede antwoord is. Als ik dat in mijn reactie van 11.53 uur gegeven heb, was dat zeker niet de bedoeling.

Beantwoorden

Ook ben ik benieuwd of ze nu bij de Weblog koortsachtig aan het overleggen zijn over hoe ze deze vraag tot een goed einde brengen.

Beantwoorden

Ik wil niet flauw doen, maar op http://en.wikipedia.org/wiki/West_Side_Stadium lees ik “…to be known as the Big Apple Bowl”.
Niks mis met mijn spelling van gisteren 21:42. Bovendien zouden alle gebruikte namen goedgekeurd worden.
De link met Helmond is dat de zonnepanelen bij Shell Solar uit Helmond vandaan komen…

Beantwoorden

@Willie
Ik dacht dat “Big Apple Bowl” het evenement is dat in het stadion zou gaan plaats vinden.

Beantwoorden

Shell Solar is toch al jaren uit Helmond (en volgens mij zelfs uit Nederland) verdwenen?

Beantwoorden

Willie; je doet ook helemaal niet flauw hoor. Big Apple Bowl was volgens mij wel goed geschreven maar west side stadium moest met hoofdletters. Stel dat het antwoord van Hans2, dat hij gisteren om 21.33 uur gaf, ook goed is dan is hij volgens mij de winnaar. Want dit antwoord werd gegeven voordat jij Big Apple Bowl antwoordde om 21.50 uur.
Maar gelukkig zit ik niet in de jury van de weblog dus ik laat de officiele uitspraak graag aan hen over.
Het zou natuurlijk wel leuk zijn als jij de bonnen wint, dan wordt het nog drukker tijdens de uitreiking op 1 of 3 april.

Beantwoorden

@Willie, volgens mij is de link met Helmond dat een nieuw stadion te duur is en dat er meerder clubs gebruik van moeten maken en de lokatie.

Beantwoorden

Tja, US$2.800.000.000,00 is zelfs met de huidige hoge koers van de Euro nog steeds een hele hoop geld.

Beantwoorden

Willie , ik zou nog even op de juiste plaats de hoofdletters zetten!!!!!!!, want volgens mij is je eerste antwoord goed, de weblog is daar erg streng op.

Beantwoorden

Poeh poeh, even een middagje weg en dan al deze reacties. We gaan het bestuderen en onderling overleggen en komen er later op de avond op terug.

Beantwoorden

@Weblog,
Ik dacht dat jullie dat al lang hadden gedaan. Maar goed een goed overleg gewenst.
Succes.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ellen. West Side Stadium was een juist antwoord.
Niet alleen in Helmond zorgt een eventueel nieuw stadion voor veel discussie, zie ook de column van Paul Smeulders. In New York kunnen ze er ook wat van. Het West Side Stadium of het New York Sports and Convention Center of het NYSCC zou én de nieuwe thuisbasis voor de New York Jets (American football) én het pronkstuk moeten worden in de race om de Olympische Zomerspelen van 2012 naar New York te halen. Jarenlang werd fel gediscussieerd over een ‘go or no go’ voor dit (boven de miljard dollar kostende) stadion. Maar uiteindelijk ging het niet door omdat het naar verwachting onrendabel was en overheden daarvoor moesten opdraaien.
Jammer voor het Finse Windside en de Helmonder Wim Stevenhagen. Want daardoor ging een prestigieus project met 2 keer 20 van zijn WS-48 Windside windturbines aan de bovenkant van dat stadion ook niet door. Dát is namelijk de relatie tussen dat niet gebouwde stadion in New York en Helmond.
Deze Stiphoutse ondernemer bracht deze Offshore windturbines namelijk onder de mensen. In 2005 werd hij met deze nieuwe toepassing nummer 1 in innovaties op het gebied van milieutechnologie en won daarmee de gouden Europese EEP-Award. Deze jaarlijkse prijs is een initiatief van de European Environmental Press (EEP), een samenwerkingsverband van Europese milieutijdschriften waaronder MilieuMagazine. De windturbines, ook wel Windwokkels of DNA moleculen genoemd, worden door zijn bedrijf Stevenhagen Energie & Tractie (SET) geleverd. De Windwokkels leveren CO2-vrije energie en zijn (naast vele andere voordelen) muisstil (0dB) waardoor ze perfect kunnen worden toegepast in de bebouwde omgeving.
Daar in Amerika weten ze Wim Stevenhagen dus blijkbaar wel te vinden, maar vanuit de gemeente Helmond schijnt het windstil te blijven…

Dit is ons oordeel. Mocht iemand denken dat zijn of haar antwoord eerder goed was, geef hieronder je antwoord, de plaatsingstijd en de Wikipedia-link. Dan gaan we dat na.

@Willie gisteren om 21.11 uur: Jammer, want je wist het wel blijkbaar!

Beantwoorden

Och jee, het zal toch niet waar zijn. Dit was dus echt niet de bedoeling. Ik wilde de weblog alleen helpen met de goede site vinden en nu heb ik daarmee dus het goede antwoord gegeven. Ik ben benieuwd of er nog iemand protest gaat indienen. Het was wederom een leuke vraag met veel reacties.

Beantwoorden

@Ellen:
Geen zin om de tegel op de Catwalk of Fame komende keer ook te winnen dan?

Beantwoorden

Weblog; uiteraard wel! Die eer wil ik graag nog wel een keer behalen. Ik wilde alleen even duidelijk maken dat mijn goede antwoord een ongelukje was zonder bijbedoelingen.

Beantwoorden

@Ellen,

Voordat ik je officieel feliciteer wil ik de Weblog nog even om een reactie vragen. Dit kunnen we immers niet zo maar voorbij laten gaan.

@Weblog,
Graag een reactie op mijn opmerking van 12:47 uur.

Beantwoorden

Proficiat Ellen, maar eigenlijk ook aan iedereen die gereageerd heeft. Ik vond het fantastisch om al deze reacties te lezen. Wilt iemand deze turbine in het echt zien draaien, kijk dan overdag via de webcam op: http://lipas.uwasa.fi/~tuulisaa/windcam
Alle andere, succes de volgende keer. Groet, Wim Stevenhagen.

Beantwoorden

@Ad om 12.47 en 21.52 uur:
Het ander deel van haar reactie om 11.53 uur was een link (die ze gaf in reactie op die van de weblog om 10.42 uur) en geen naam.

Beantwoorden

@Wim Stevenhagen
Je hebt dus al meegekeken, dat gebeurt ook niet zo vaak.
Zien er leuk uit die turbine’s. Zijn dus ook leuke kunstwerken van te maken (dus het argument van horizonvervuiling gaat dan niet op.)
Zijn ze duurder dan de traditionele windmolens?

Beantwoorden

@Ellen,
Met de reactie van de Weblog kan ik leven, dus van harte gefeliciteerd. Of het je nog meer oplevert moet je nog even afwachten.
Hopelijk luisteren de nieuwere deelnemers in de toekomst toch wat meer naar de (wijze?) raad van de “oudgedienden”.

Beantwoorden

@Ad: Wim is de persoon die ons dit onderwerp en heel veel informatie aandroeg.

Beantwoorden

Ad; bedankt! Ik ben blij dat je er zo over denkt.

Beantwoorden

Tja proficiat Ellen, wel meteen een lesje voor Willie, als hij nu maar niet afhaakt. Ik gun Willie liever de bonnen dan dat ik op de catwalk verschijn.

Beantwoorden

@Helga,
Als Willie verschijnt op de bewuste consumptiebonnenuitreikdag, dan kan je hem toch een drankje aanbieden. Er zijn meestal toch bonnen genoeg. Natuurlijk kan hij nog een van de volgende vragen goed beantwoorden, er zullen er nog wel een paar komen.

Beantwoorden

@Weblog,
Hoort Jets Stadium wel of niet bij de officiele namen? Zo maar uit nieuwsgierigheid.

Beantwoorden

Aan Ad. Duurzame energie uit Wind en zon zijn nog redelijk prijzige oplossingen. Deze Turbines worden al 25 jaar gemaakt en staan op de meest extreme plaatsen ter wereld. Het standaard model heeft een windbereik van 1m/s tot 60m/s (een echte orkaansterkte van 216km/uur). Maar daarnaast zijn de turbines heel mooi, muisstil (0dB) en gaan een mensenleven lang mee. De Mercedes onder de Taxi’s. Een kleintje staat voor mijn huis. p.s. Ik probeer de mensen te laten (in)zien dat Windturbines ook mooi en stil kunnen zijn.

Beantwoorden

Helga; dankjewel! Ik had inderdaad ook liever gehad dat Willie zijn antwoord had aangepast. Nou heb ik, helemaal per ongeluk, de vraag toch nog goed. Als Willie op de uitreiking komt, krijgt hij van mij een drankje (of twee, of drie ……)

Beantwoorden

@Ad:
Buiten Wikipedia wordt die naam ook wel genoemd inderdaad. Moeilijkheid is altijd de beoordeling van de betrouwbaarheid en preciesheid van de informatie op die sites.

@Willy:
Een aardige uitnodiging van Ellen! Iedere winnaar van consumptiebonnen mag immers iemand meenemen.

Beantwoorden

@Weblog,
Daarnaast huurt de Weblog de zaak niet exclusief af, dus kan in principe iedereen langs komen. Of ze dan ook nog iets te drinken krijgen is natuurlijk een ander verhaal.

Beantwoorden

Ha Ellen, proficiat

Beantwoorden

Ellen, proficiat met het juiste antwoord.

Beantwoorden

Angelique en Noud; bedankt! Doen jullie ook nog even mee de laatste vragen? Hoe meer zielen hoe meer…..bonnen!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *