Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.009 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

40 reacties:

Nieuwe Industrieweg

Beantwoorden

Ik twijfel eigen niet aan de woorden van Anita, maar Kanaaldijk Zuid-Oost is er ook in beurt maar waarschijnlijk niet om deze foto te maken.

Beantwoorden

Dan zal ik Kanaaldijk Zuid-West nog proberen.

Beantwoorden

De eerste 3 antwoorden zijn niet goed.

Beantwoorden

Suytplein dan ?

Beantwoorden

Suytkadebrug

Beantwoorden

Het is dus niet zo makkelijk dan ik dacht.

Het is in de buurt van een vaarwater, er liggen ook kabels in de bodem van het vaarwater. Het tot op de bodem neerlaten, of neer gelaten hebben, van een anker is ter plaatse verboden.

Maar dat brengt met dus nog niet bij de juiste straatnaam.

Beantwoorden

Scheepsboulevard

Beantwoorden

Gefeliciteerd Rudi. Onze fotograaf stond op de Scheepsboulevard in Suytkade.
De villa van Blijlevens langs het kanaal en de insteekhaven werd om een voor de hand liggende reden op afstand gefotografeerd. En om het niet al te makkelijk te maken, gaven we een ieder vandaag slechts 1 antwoordmogelijkheid.
Met dit goede antwoord win jij 5 Velvet-consumptiebonnen. Die bonnen zullen we je eind juni of begin juli graag overhandigen.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Rudi.

Een nieuwe garde staat klaar om het spel over te nemen….

Beantwoorden

Rudi; gefeliciteerd!

Beantwoorden

Rudi, proficiat

Beantwoorden

Dank voor de felicitaties.
Hoezo nieuwe garde, trouwens? Ik speel al jaren mee, alleen ik weet nooit iets 😉
Wellicht is dit het keerpunt, maar ik reken er niet op . . . ik ben wellicht toch een te nieuwe Helmonder.
Anyway, ik heb nu een extra reden om deze weblog in de gaten te houden . . . 5 consumptiebonnen 🙂

Beantwoorden

Rudi; en dat kunnen er zelfs 10 worden!

Beantwoorden

En in heel uitzonderlijke gevallen zelfs 15. Overigens hebben de meeste deelnemers aan 10 bonnen ruim voldoende. Diegene die bij de laatste 2 uitreikingen aanwezig waren in ieder geval.

Beantwoorden

@Rudi:
Jouw oplossing blijkt toch maar mooi tot resultaat te leiden. 😉

Beantwoorden

@Weblog,
We zijn, als deelnemers, wel erg mild voor jullie.
Jullie fotograaf heeft immers met deze foto nogal wat vrijheid genomen en waarschijnlijk ook gekregen. Ik hoop echter dat hij zijn groothoeklens/telelens in de toekomst niet gaat gebruiken en gewoon weer in de bewuste straat een foto maakt, eventueel (bij grote uitzondering) in een zijstraat. Deze foto vind ik zelf dus behoorlijk op het randje.

Beantwoorden

Hoezo is deze foto op ‘t randje? De foto is genomen op de openbare weg.. zie het probleem niet zo. Die villa is vaker op de foto gezet

Beantwoorden

@Maverick,
Ik denk dat de Weblog wel weet wat ik bedoel. Het gaat meer vanaf welke plaats (straat) deze foto is gemaakt. Officieel ligt dit huis vele meters van die locatie af. Het gaat mij dus niet om privacy of zo, daar is volgens mij met deze foto helemaal niets mee mis.

Beantwoorden

Lijkt mij juist een element van het spel, goed kijken waar de fotograaf heeft gestaan… het gaat toch om de straat…

Beantwoorden

@Maverick,
Hoewel ik niet verwacht dat ze bij de Weblog het zullen doen, kan “jouw” element voor hele moeilijke opdrachten zorgen. Kijk maar eens naar een paar foto’s op de weblog van Hans Verbakel. Hoge gebouwen kun je immers vanaf vele straten in Helmond fotograferen. Daarnaast kan je vanaf het dak van de Ameide (om maar iets te noemen) ook hele goeie foto’s van lager gelegen gebieden maken.

Dit is volgens mij niet de bedoeling van het spel en komt dus in zeer uitzonderlijke gevallen voor. De fotograaf had immers ook gewoon in de straat van het woonhuis kunnen gaan staan, zoals meestal gebruikelijk is.

(Wat zal de Weblog hier van genieten….)

Beantwoorden

@Ad en @Maverick:
Hetgeen door jullie wordt geschetst geeft vrij aardig weer wat voorafgaande aan deze vraag ook aan de orde kwam. Daarbij komt (niet onbelangrijk) het feit dat dit een zeer karakteristiek bouwwerk in het Helmondse is waardoor de fotograaf bij het inleveren van deze foto zich zelfs nog afvroeg of deze niet te gemakkelijk was. Omdat deze foto van een afstandje werd gefotografeerd en we jullie de eerste dag slechts 1 antwoord gunden, werd (in de hoop dat deze vraag niet te gemakkelijk zou zijn) besloten dat deze toch gesteld kon worden. Immers met meer antwoordmogelijkheden zou de eerste slimme deelnemer winnen door alle omliggende straatnamen op te sommen.
Hoewel we het prettig vinden dat deze vraag een nieuwe winnaar opleverde, zullen we dergelijke telelens-straatnaamfoto's niet snel plaatsen. Want met de telelens die onze fotograaf nu heeft, kan hij (zo toonde hij vol trots) vanaf de kerk een hoog punt in Brouwhuis haarscherp bijna elke straat in Dierdonk, Stiphout en het noorden van Helmond Noord kieken. Van wie zou hij dat toch geleerd hebben? Die foto's zullen we voor het vragen naar straatnamen dus niet gaan gebruiken. Dan wordt het toch iets te moeilijk. 😉

Beantwoorden

@Ad: Voor alle duidelijkheid: dit is zo’n overbekende woning in Helmond dat we de moeilijkheidsgraad iets wilde verhogen.
De naam Scheepsboulevard vonden we ook wel iets hebben vandaar dat ik een klein beetje heb ingezoomd.
Voor jouw geruststelling, het is de niet de bedoeling dat we zulke technische trucjes vaak uithalen maar soms moeten we wel iets doen maar de eindredactie bepaalt altijd wat wel of niet toelaatbaar is.

Beantwoorden

ach, is zat toch in de buurt. Alleen voor het hek denk ik ?

Beantwoorden

@Weblog en Peter W
Met jullie uitleg kan ik natuurlijk leven, daarbij zijn er geen andere opmerkingen gekomen, dus kan niet echt zeggen dat verder er iemand zich aan gestoord heeft. Hoewel ik het ergens wel jammer vind dat deelnemers dit “zo maar” pikken.

Inderdaad is het gebouw wel er bekend. Ben trouwens wel benieuwd hoe een foto van dit gebouw vanaf de Nieuwe Industrieweg eruit ziet. Hebben jullie die toevallig ook in jullie collectie zitten?

Beantwoorden

is=ik

Beantwoorden

@Anita en Ad: Volgens de fotograaf ter plekke, ikke dus, ligt dit stuk Nieuwe Industrieweg er nog niet.
Dit in tegenstelling wat we op het kaartje van Google Maps zien.
Ik zal de bwijsfoto even naar het hoofdkantoor sturen met het verzoek of het mogelijk is om deze te plaatsen als service naar jullie toe.

Beantwoorden

Dit is nou precies wat mij het plezier aan dit in principe leuke spel ontneemt.

Elke keer weer die discussie. Jongens laten we het leuk houden, informeel, simpel. Het is toch niets anders dan een leukigheidje op een weblog, het gaat niet om de uitslag van de 100 meter zwemmen op het EK of om het winnen van een mooie wagen. Gewoon een spelletje op een weblog, met als bijkomstigheid het winnen van een pilsje. Waar hebben we het in hemelsnaam over?!?
Gefeliciteerd Rudi. Anderen: volgende keer beter. Gaat u nu vooral over in belangrijkere bezigheden: die zijn er ongetwijfeld.

Beantwoorden

mij hoor je niet…. loopt de nieuwe industrieweg niet door langs het kanaal? Die weg ligt er toch al heel lang? Parallel aan de scheepsboulevard?

Beantwoorden

@John,
Volgens mij is er niets op tegen om opheldering te vragen.
Overigens komt zo’n discussie niet heel vaak voor (of ik moet hem starten…)

Laat je plezier toch niet zo snel ontnemen.

Beantwoorden

Ik moet mijn eigen even herstellen bij nadere bestudering van foto en kaart ligt er die Nieuwe Industrieweg, parallel met het kanaal, natuurlijk al heel lang. Volgens de kaart wordt deze alleen een heel stuk ingekort i.v.m. de nieuwe brug en de waterburchten natuurlijk.

Beantwoorden

Hier staat de bewijsfoto die Peter W om 13.30 uur beloofde. Bij de gele pijl staat het huis (tussen de bomen).

@John:
Goed te horen dat je het spel op zich wel leuk vindt. De incidentele discussies (sommigen noemen het "pielen op de vierkante millimeter") naderhand gewoon laten voor wat ze zijn.
Zelf vinden wij dat natafelen juist wel leuk en het houdt ons scherp. Soms levert het ook interessante weetjes op. Hoewel het 'maar' een spelletje is, is het met enige regelmaat ook een spel waar vele uren op 1 vraag wordt gezwoegd. Niet alleen door ons in de voorbereiding van een vraag, maar ook door de bezoekers die het goede antwoord proberen te vinden. Dat sommige deelnemers naderhand dan soms wel eens vragen hoe iets zit, is dan wel begrijpelijk vinden wij.

Beantwoorden

@John
Het was maar een “losse” opmerking dat ik in ieder geval in de buurt zat !
Voel me heus niet verslagen of zo, er zijn wel ergere dingen.

Alaaf

Beantwoorden

@Weblog en/of Peter W,

Ik begrijp dus goed dat het niet mogelijk is dezelfde foto te maken vanaf de Nieuwe Industrieweg.

Op naar de volgende vraag!

Beantwoorden

En vergeet niet, zo’n discussie houdt ze bij De Weblog ook scherp.

Beantwoorden

Nee Anita, was niet op jou bedoeld. Ik vind gewoon over het algemeen dat er te vaak verontwaardigd wordt gereageerd/teveel discussie. Teviel gepiel, zoals de webmaster het zegt, alsof het gaat om leven en dood.
Pietje heeft een biertje gewonnen, so be it, jammer dan voor Klaasje die eigenlijk vind dat hij had moeten winnen. Volgende keer beter en nogmaals, het gaat niet om een wagen of vakantie naar de caribbean.
Maarrrr wie ben ik…

Beantwoorden

@Ad: Dat kan (nog) wel als je de “bewijsfoto” goed bekijkt.

Beantwoorden

John; eigenlijk vind ik dat nog niet zo’n gek idee; een nieuwe auto of een reis naar de carribean winnen op deze weblog. Nou nog op zoek naar een paar goede sponsors!!

Beantwoorden

@Peter W (16:59 uur)
Gooi jij weer olie op het vuur, terwijl het net aan het doven is….

Beantwoorden

He Rudi nog gefeliciteerd met het goede antwoord en je 5 bonnen en tot de volgende vraag.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *