Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.352 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

14 reacties:

Willy van de Kuijlen

Beantwoorden

Willy van der Kuijlen

Beantwoorden

Willy van der Kuylen

Beantwoorden

Ellen dat is vast goed volgens mij stond hierover deze week een stukje in de krant.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ellen. Het juiste antwoord is Willy van der Kuijlen.
Dit hoofd is een deel van het standbeeld van Willy dat bij het Philips Stadion in Eindhoven staat. Helmonders die Willy van der Kuijlen niet kennen, hebben nog een hoop te leren. Voor hen het onderstaande.
Willy werd in 1946 in Helmond geboren. Hij begon zijn voetballoopbaan bij HVV Helmond (of was het op het Sassenplein?). In 1964 kreeg hij een contract bij PSV waarna hij meteen een nieuwe brommer (Batavus Whippet) kocht. In het begin werkte hij nog halve dagen bij Philips en de andere halve dag bestond uit trainen. Hij bleef maar liefst 18 seizoenen bij PSV (noem het clubliefde) hetgeen hem de 'eretitel’ Mister PSV opleverde. Zijn bijnaam Skiete Willy kreeg hij vanwege zijn verwoestende en loepzuivere schot en vele doelpunten. Met 311 doelpunten is hij nog altijd topscorer aller tijden van de eredivisie.
Slechts 22 interlands speelde Van der Kuijlen waarin hij 7 doelpunten maakte. Een ruzie met ene Johan Cruijff was de oorzaak dat Willy niet meer in het Nederlands Elftal verscheen. Een enkeling beschouwt Willy van der Kuijlen als de beste voetballer ooit, beter dan Cruijff dus. Die stelling gaat wellicht wat ver. Maar hij was zeker de meest bescheiden voetballer ooit en met 10 procent meer flair was hij net zo beroemd geworden als Cruijff.
Willy woont in Helmond en bekleedt nu een scoutingfunctie bij PSV.

Ellen, met dit goede antwoord win je 5 Velvet consumptiebonnen.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ellen met het goede antwoord en je 5 bonnen. Volgens mij krijg jij al die drankbonnen nooit op!

Beantwoorden

Weblog; dankjewel! Ik herkende hem meteen. Ik had wel gewoon geluk dat het eerste gegeven antwoord om 15.38 uur niet juist geschreven was. Ik ben trouwens benieuwd wie dit antwoord gaf.
Ook leuk dat ik weer 5 bonnen in de wacht gesleept heb.

Beantwoorden

Ha die Helga; dankjewel. Met mijn voorraadje bonnen kan ik voorlopig nog wel vooruit inderdaad. Maar ik ga ervan uit dat jij me wel een keer helpt om ze op te maken!!!!

Beantwoorden

Gefeliciteerd Ellen.

Eens een keer eerder dan Helga in de winnaarslijst.

Je kunt je plaatsje in Velvet weer reserveren.

Beantwoorden

Ad; dankjewel! Ja, ik heb in ieder geval weer een uitreiking tegoed!

Beantwoorden

We hopen dat Willy en vele andere Helmonders vandaag na 16.15 uur met een big smile rondlopen. Zojuist nog even snel gegoogled om te kijken wie er kampioen zou worden.

Beantwoorden

Het voetbal tijdschrift Hard Gras heeft vorig jaar nog een heel nummer besteed aan De Grootste Helmonder Aller Tijden. Zeer de moeite van het lezen waard!
http://www.hardgras.nl/?s1=13022245391705092597&s2=&cntID=95120#17838

Beantwoorden
Willie (ja echt!)

Ellen, Proficiat met het goede antwoord en de bonnen.

Beantwoorden

Angelique; bedankt weer!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *