Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

LET OP:
Vandaag (woensdag 24 september) maximaal 2 antwoorden per deelnemer!
Elk antwoord vandaag na je tweede antwoord is ongeldig.
Morgen geldt die restrictie niet meer.


Tussenstand:
9 punten: els
6 punten: Anita
1 punt:en wilma én Klorriemorrie én Helga én allesvanhelmond.nl én Noud
1 punten: én J.E. Mulder én Hanny én Antoon én Ad én Theo én ans

16 reacties:

Scheepstal

Beantwoorden

Oude Dierdonk

Beantwoorden

de Oude Dierdonk

Beantwoorden

@ Els

Ik denk dat het wel eens zou kunnen kloppen. Ik was dat straatje ook aan het zoeken, maar kon het in eerste instantie niet vinden. Ik bedoel het stukje waar het kinderdagverblijf komt ?!

Beantwoorden

@Anita
Als ik me niet vergis is dit de aangekochte boerderij voor de Beereboot.Het was ook het ouderlijk huis van mijn schoonmoeder.

Beantwoorden

@Els

Ja dat bedoel ik ook, maar ik kreeg het adres pas toen ik de straat heel dicht inzoomde in google maps. Als je uitzoomt zie je de straatnaam niet meer. Ik herken het de foto ook een beetje en met name ook die rij bomen. We zullen afwachten, maar mocht je het goed hebben dan zal ik je niet meer in kunnen halen. Het kwartaal zit er al weer bijna op, maar ja, het blijft toch leuk en vooral verslavend om mee te doen !

Beantwoorden

Hallo Els & Anita,
Ik vindt het knap dat jullie het iedere keer weer voor elkaar hebben om als een van de eerste te reageren, en vaak ook nog met al snel het juiste antwoord.
Ik snap de verslaving, kijk eigenlijk dagelijks of er al een nieuwe is en vaak wanneer hij er is staan er van jullie al antwoorden. Groetjes Willion

Beantwoorden

Gefeliciteerd els. Onze fotograaf stond in de straat genaamd Oude Dierdonk.
Een straat en pand dat al eens eerder dienst deed in deze kennisquiz. Toen duurde het echter een beetje langer voordat het juiste antwoord werd gegeven.
Nu staat de voormalige boerderij op de Oude Dierdonk 1 leeg en wordt er verbouwd en gebouwd. "De Bereboot" met een buitenschoolse opvang (BSO) gaat zich hier vestigen. Naar zeggen van De Berenboot wordt dat het leukste en mooiste kinderdagverblijf.

Dat els en Anita kaartjes voor 't Speelhuis gaan winnen, zal niemand verbazen. Maar wie hen daarin gaat vergezellen, dat is nog niet beslist.

Beantwoorden

@ Els

Proficiat ! Voordat de weblog had gereageerd, ben ik er even langs gefietst. ( = vlakbij hoor, ik ga niet de halve stad doorfietsen) Zag er nog precies hetzelfde uit, behalve de container, die zag ik zo vlug niet. En het straatnaambordje hing op half elf. Ik vond de omgeving al wel bekend voorkomen, maar het huis zie je niet zo goed vanaf de weg. Wel grappig dat je familie er heeft gewoond.

Beantwoorden

Ik zag dat Ad het toen goed geraden had, zou hij nu niet meer mee doen ? Of gewoon niet herkend ?

Beantwoorden

@Willion en weblog:
Dat ik deze keer zo snel het juiste antwoord wist,was puur toeval.Zoals ik al vertelde is deze voormalige boerderij het ouderlijk huis van mijn schoonmoeder. Dus direkt herkenbaar.Toen deze straat en pand al eerder in de kennisquiz waren kende ik dit verslavende spelletje nog niet.

Beantwoorden

Gefeliciteerd, Els.

Beantwoorden

Els wederom gefeliciteerd en je bent er idd vaak als 1e bij met ook nog het juiste antwoord.Ik zie de vraag NU pas haha.

Beantwoorden

Proficiat Els.

Beantwoorden

Proficiat, els.

Beantwoorden

@Anita (10.21 uur)

Misschien is het je al opgevallen, maar ik heb de laatste tijd niet zo heel veel tijd om aan het spelletje mee te doen. Ik hoop dat het in de toekomst weer wat meer wordt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *