Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.287 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

11 reacties:

Promest

Beantwoorden

Dutch Plantin

Beantwoorden

Dutchplantin
Op deze manier geschreven kwam ik deze bedrijfsnaam ook tegen

Beantwoorden

Lijken wel koekjes, dus: Prinsen

Beantwoorden

Verhoeven BV

Beantwoorden

@Els

Het ziet er naar uit dat je de vraag goed hebt, knap ! Hoe wist je dat ? Heb je ze toevallig in huis of gezien in de winkel ?

We zullen nog ff het antwoord afwachten, maar ik denk dat ik je wel alvast kan feliciteren !

Beantwoorden

Gefeliciteerd els. Het juiste antwoord is Dutch Plantin.
Het Helmondse bedrijf Dutch Plantin werd in 1984 opgericht en is wereldwijd de grootste producent van kokosgruis. Tot voor kort zaten hun klanten vooral in de professionele tuinbouw (zoals de producenten van groeimedia, groentekwekers, bloemenkwekers en kleinfruitkwekers).
Maar sinds februari van dit jaar betreedt Dutch Plantin ook de consumentenmarkt met het product Portie Potgrond. Dat is speciale instant potgrond in schijfjes ter grootte van ongeveer 2 koffie-pads. Nadat je 2 deciliter water toevoegt, zwelt het op tot een halve liter potgrond. Portie Potgrond zit niet in een zak, maar in een koker. Die weegt slechts 450 gram, is goed voor 5 liter potgrond en kost 3,95 euro. Wat duurder dan de zware zakken potgrond, maar beter voor de Helmondse rug, geeft minder vuile handen en je koopt Helmondse waar.
Het hoofdbestanddeel van de instantpotgrond is de eerder genoemde gemalen kokosgruis (de vermalen bast van een kokosnoot) dat dit bedrijf al jarenlang aan de professionele tuinbouw verkoopt. Er was echter nog niemand die het product in een samengeperste vorm voor consumenten op de markt bracht. En daarom is dit Helmonds bedrijf er dus op in gesprongen.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Els ik dacht dat het stenen waren haha

Beantwoorden

Proficiat Els

Beantwoorden

Gefeliciteerd, Els.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Els.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *