Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

14 reacties:

Binnen Parallelweg

Beantwoorden

Peeleik

Beantwoorden

Trambaan

Beantwoorden

Heibergweg

Beantwoorden

Bij Oostappen

Beantwoorden

Smalstraat

Beantwoorden

Brouwhuisweg

Beantwoorden

Bruhezerweg

Beantwoorden

Rooseindsestraat

Beantwoorden

Gefeliciteerd Willion. De foto werd gemaakt op de Binnen Parallelweg.
Ooit zat daar Van Gend & Loos. De grondlegger van dat bedrijf was J.B. van Gend, een Antwerpse herbergier/koetsier die in 1796 trouwde met een meisje Loos wiens broer een diligencebedrijf had.
In 1928 werd Van Gend & Loos overgenomen door de NS. Bij belangrijke stations kwamen grote goederenloodsen met aan de ene kant goederenwagons en aan de andere kant een lange rij met vracht- en bestelwagens van Van Gend & Loos. In 1984 werd stukgoederenvervoer per spoor gestaakt en schakelde men geheel op vrachtauto’s over. 2 Jaar later werd Van Gend & Loos verkocht aan Nedlloyd, waar het bedrijf zich ging richten op vervoer van pakketten en pallets in de Benelux. In 1999 verkocht Nedlloyd Van Gend & Loos aan Deutsche Post. 4 Jaar later liet Deutsche Post 3 dochterbedrijven, Danzas, DHL Worldwide Express en Van Gend & Loos Euro Express, fuseren tot 1 bedrijf voor expresvervoer, vrachtvervoer en logistiek onder de naam DHL. Hiermee kwam een einde aan een roemruchte naam, ook in Helmond.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Willion.Ben jij trouwens die Willion die ik denk dat je bent volgens mij wel;-)

Beantwoorden

@hanny
Bedankt voor de felicitatie, en of ik die Willion ben weet ik niet. Zijn er meer met die naam? op mijn website bij contact vindt je ook mijn achternaam

Beantwoorden

Proficiat Willion.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Willion

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *