Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Helmond

Geef de volledige naam (= voornaam, eventuele tussenvoegsels én achternaam).


Tussenstand:
4 punten: Els* én wilma
1 punt:en Helga én Niels*

Een * betekent dat hij of zij dit kwartaal 2 vrijkaartjes won voor een voorstelling komend seizoen in ‘t Speelhuis.

14 reacties:

John Damen

Beantwoorden

@G-force: Jouw antwoord is niet goed.

Beantwoorden

Hij komt me wel ergens bekend voor. Ik weet allen niet waarvan.

Beantwoorden

@Noud,
Daar heb ik ook een beetje last van.

Beantwoorden

Hij lijkt wel een beetje op Fons van Westerloo.

Beantwoorden

Laten we eens een hint geven: Oscar en Oscar.

Beantwoorden

Oscar Lourens

Beantwoorden

Nou zeg, wie weet dat niet, tweevoudig Oscar-winnaar uit Helmond: Willem Thijssen, alias Willum Fillum. Deze week de Helmondse première van zijn films in het filmhuis.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Will Rutten. Het juiste antwoord is Willem Thijssen.
Willem werd in Bakel geboren in 1947. 20 Jaar later belandde hij op het Carolus Borromeus College waar hij een jaar later slaagde voor de HBS-A. Van januari 1967 tot augustus 1969 woonde Willem aan de Professor Dondersstraat 35 in Helmond.
Samen met Thom Ummels richtte Willem in hun Carolus tijd Hellup! op, een undergroundblad dat verspreid werd onder scholieren. Hellup! schopte flink tegen de gevestigde orde en het katholieke machtsbolwerk dat in die tijd in Helmond heerste. Vanuit Hellup! begonnen Thijssen en Ummels met Revolver: een roemruchte jongerensociëteit die deel uitmaakte van de zogeheten Provadya? beweging. Het jaar 1968/69 'vulde hij' met Revolver. Nu, 40 jaar later, is de reünie.
In september 1969 begon hij aan de Nederlandse Film Akademie in Amsterdam. Uit die tijd dateert ook zijn bijnaam 'Willum Fillum'. Tijdens zijn studie begon hij met een distributiebedrijf voor "minder commerciële" films, Fugitive Cinema Holland.
Na zijn afstuderen was Thijssen vooral actief als producent, maar maakte hij ook langere en kortere eigen films, documentaires en speelfilms. Dat heeft intussen geresulteerd in een oeuvre van tientallen films en documentaires waar Willem Thijssen aan meewerkte als producent, regisseur, scenarioschrijver of adviseur.
Tot zijn bekendste producties behoren de speelfilm Innocence van Paul Cox en de met de UNICEF Children’s Award bekroonde animatiefilm Run Of The Mill van Børge en Joanika Ring. Willem Thijssen regisseerde ook de films Jaguar en zijn meest recente film Practical Pistol Shooting uit 2006.
Voor het Nederlandse Filmfonds is hij al jaren actief als projectadviseur. In diezelfde rol werkte hij voor het Vlaamse Audiovisueel Fonds.
Willum Fillum woont alweer jaren onder de rook van Antwerpen met twéé Oscars op zijn schoorsteenmantel. Die Oscars kreeg hij als producent voor de tekenfilms Een Griekse Tragedie spotprent van Nicole van Goethem (Oscar Animatiefilm 1986) en Father and Daughter van Michael Dudok de Wit (Oscar Animatiefilm 2000).
Vanavond om 20.30 uur vertoont het Filmhuis Helmond de Nederlandse première van Practical Pistol Shooting van Willem Thijssen met onder meer Thom Hoffman en Michael Pas. Vooraf zijn de met Oscars bekroonde tekenfilms Een Griekse Tragedie van Nicole van Goethem (Oscar Animatiefilm 1986) en Father and Daughter van Michael Dudok de Wit (Oscar Animatiefilm 2000) te zien. Het filmhuis draait dit Willum Fillum programma tot begin juni.
De tekenfilm Father and Daughter kun je ook hier bekijken.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Will

Beantwoorden

Proficiat Will.

Beantwoorden

feliciteert Wil.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Will !

Beantwoorden

Wie kent hem niet ?

Ik had nog nooit van hem gehoord.

Toch kijk ik elk jaar naar de Oscars, heb nog nooit ‘n Nederlander zien winnen.

Zal wel gebeuren in het gedeelte, dat niet op TV wordt uitgezonden.

Ben blij dit te weten nu.

p.s. Ik woon in USA, vandaar dat ik niet helemaal op de hoogte ben van Helmondse
beroemdheden, maar F.j.van Thiel die herkende ik wel.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *