Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.190 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Helmond
(Die 2 woorden staan in zijn geheel in hoofdletters en meteen onder deze schildering. Wil je dat jouw antwoord goed gerekend kan worden, schrijf jouw antwoord dan in zijn geheel in hoofdletters.)


Tussenstand:
4 punten: Michael Rieter én wilma
2 punten: Ad
1 punt:en Noud
0 punten: Els (gestart met 2 punten minder)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

6 reacties:

GRIEKSE SPECIALITEITEN

Beantwoorden

Gefeliciteerd Michael Rieter. Het antwoord is GRIEKSE SPECIALITEITEN.
Deze schildering siert de gevel van Grieks specialiteiten restaurant Thessaloniki aan de Noord Koninginnewal. Je ziet Alexander de Grote op zijn paard Vukefalas (of Bucephalus), wat 'koeiekop' betekent. Volgens de legende stamde dat paard af van de woeste paarden van Diomedes en het was Herakles achtste werk om het rijdier te temmen. In circa 327 v. Chr. sneuvelde dit beroemde paard in de slag aan de Hydaspes, het keerpunt van Alexanders expeditie naar India en 'het einde van de wereld'.
De gevelschildering is, net als de schilderingen binnen in de zaak, in 2004 gemaakt door Wilhelmina van der Pol en haar collega Mieke, op dat moment studenten aan de Kunstacademie in Amsterdam. Eigenaar Dimitri Bekiaris kenden hen nog uit Roosendaal waar zij zijn eerste eigen restaurant met schilderingen hadden versierd.
Dimtri Bekiaris is geboren en getogen in Thessaloniki. Hij kwam in 1990 naar Nederland. Vanwege zijn verbondenheid met de Griekse havenstad koos hij voor bekende plekken in Thesaloniki als versiering en sfeermakers. Zo is onder meer de Witte Toren te zien die het beeldmerk van de stad vormt, het bijna 20 meter hoge standbeeld van Alexander de Grote aan de zeeboulevard in Thessaloniki en de slag bij Issus in het huidige Turkije.
Een tip voor de rokers: in een deel van ‘t restaurant kan aan tafel gerookt worden.

Beantwoorden

Proficiat Michael Rieter.

Beantwoorden

Bedankt voor de felicitatie
Mijn zoon Martijn van 16 zit sinds kort op twitter waarbij hij ook de weblog heeft. Dus kwam hij al snel dat er weer een nieuwe vraag was. We zagen al snel dat het op een witte muur moest zijn. En hij herkende de griek. FF wezen kijken en op weg erheen kwam ik al op de naam en die bleek het ook te zijn. Ut ken oit hendig gon……..

Beantwoorden

Gefeliciteerd Michael.

Beantwoorden

Ha Michael,

Proficiat! Leuk spel, hé 🙂

groet,
Angelique

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *