Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.274 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7 reacties:

Tineke de Nobel

Beantwoorden

Lijkt me het juiste antwoord te zijn, Wilma.

Beantwoorden

Gefeliciteerd wilma. Het juiste antwoord is Tineke de Nobel.
Dit werk heeft onmiskenbaar haar handschrift, dat zie je onder meer aan het onderwerp, de gestileerde figuren en het kleurgebruik.
Tineke de Nobel neemt steeds de mens met al zijn gevoelens en verlangens tot onderwerp, figuratief met abstraherende elementen. Hiervoor gebruikt zij olieverf en inkt op een ondergrond van hout, doek of papier.
In haar werk komen telkens thema's als vrijheid, geborgenheid, leergierigheid, genegenheid en het ondoorgrondelijke van het individu terug. "Zo hoop ik door associaties en suggesties mijn ideeën en gevoelens bij soms vrij abstracte thema's vorm te geven en over te dragen. Daarom beschouw ik mijn werk als persoonlijk en toegankelijk tegelijkertijd," zegt zij zelf daarover.
Tineke de Nobel is geboren in 1957 te Haarlem. Zij is inmiddels ruim 20 jaar actief als autodidact schilder en woont en werkt sinds 1987 in Helmond.
Werk van haar zit onder meer in de collecties van het Gemeentemuseum van Helmond en van het Gerechtshof in Breda. Zij exposeerde onder meer in de Westergasfabriek in Amsterdam, het Centre for Dutch Art, in Los Angeles en San Francisco, USA maar ook in galerie ID en galerie het Beddekoetsje in Helmond.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Wilma.

Beantwoorden

Proficiat Wilma!
Ik zaag ut ok mee! Mar gai waart sneller

Beantwoorden

Ik ben weer eens te laat.
Gefeliciteerd Wilma bende gai ok al unne kunstkenner.

Beantwoorden

Bedankt voor de felicitaties.

@Helga ik ben ginne kunstkenner maar ik weet
van alles un bietje.

@Michael soms moete hier vlug zin.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *