Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Catwalk of Fame bij De kennisquiz over Helmond

In de linker groene kolom van de weblog hebben we een nieuwe Catwalk of Fame laten aanleggen. Vele redenen lagen daaraan ten grondslag, we noemen er 3. Door veelvuldig gebruik was de inmiddels oude Catwalk ietwat uitgesleten en bood niet meer genoeg ruimte om alle winnaars te plaatsten. Tevens konden we daarmee in deze moeilijke economische tijden niet-werkende Helmonders een mooie renovatieklus bieden.
Op de Catwalk of Fame krijgen Helmonders die een ronde in De kennisquiz van Helmond winnen hun welverdiende tegel. Tot in lengte der dagen kan daar dan van genoten worden. Over een kleine 2 maanden is bekend wie de lopende ronde wint. En daarmee dus de eerstvolgende tegel op de nieuwe Catwalk of Fame heeft verdient. Treur niet als jouw naam daar deze keer niet bijkomt. De komende jaren volgen nog vele rondes. Maar realiseer je óók dat je deze ronde nog voldoende kansen hebt. De race van deze ronde is zeker nog niet gelopen! De koploopster wilma is met haar 4 punten nog allerminst zeker van de overwinning.
Omdat de weblog het verleden niet weggooit, kan een ieder hier de nu inmiddels oude Catwalk of Fame altijd blijven bekijken en bewonderen.

4 reacties:

De tegels zien er nu inderdaad wel echter uit, maar om dan meteen over te stappen op “gewone” stoeptegels….

Daarnaast vind ik het wel jammer dat de rondevolgorde nu niet meer aangehouden wordt.

Wel zorgen dat er niet te veel onkruid tussen de tegels komt.

Beantwoorden

@Ad:
Toen wij de stratenmakers bezig zagen met het leggen van die tegels merkten wij ook meteen dat de tegels niet meer op volgorde lagen. Toen 1 van ons hen daarop aanspraken, was het antwoord “Meneer heeft geen oog voor het esthetische van onze keuze?” Tja, dan ben je snel uitgepraat. Nadat wij hadden opgezocht wat dat woord betekende, zijn we nog even teruggegaan. Maar het historische argument dat de tegels altijd op volgorde hadden gelegen werden niet gepruimd. Schoonheid gaat boven alles aldus de stratenmakers.

We hebben begrepen dat de gemeente het groenonderhoud en dus ook het verwijderen van het onkruid van dit deel van de openbare ruimte voor haar rekening neemt. Dus dat is in goede handen.

Beantwoorden

Over smaak valt weliswaar te twisten – of juist niet te twisten – maar ik vond de vorige catwalk vé’le malen mooier. Slechts één ‘Didas’-knipoogje van een poes t.o.v. een aantal wandelende exemplaren. En net als Ad stelt is de volgorde weg. Als liefhebber van het oude vertrouwde mag de vorige wat mij betreft meteen weer terug!

Beantwoorden

@Michael Rieter
Een belangrijke reden voor deze nieuwe Catwalk is dat er op de oude Catwalk geen nieuwe naam meer bij kon worden geplaatst. Voor alle nog komende rondewinnaars is dat in onze ogen een niet onbelangrijk gegeven.
Wat betreft de volgorde van de tegels hebben we wellicht wel goed nieuws nu jij je bij de mening van Ad voegt. Tenminste, mits er zich bij dit log meerdere deelnemers melden die de oude chronologische volgorde ook graag terug zien. Want dan zullen de stratenmakers dat bij het leggen van de volgende tegel (aan het eind van de komende maand dus) doen. De mening van de Helmonder geeft dan dus toch de doorslag.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *