Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

15 reacties:

Evert Slegers

Beantwoorden

Brood

Beantwoorden

Herman Brood

Beantwoorden

Elie de Bruyn

Beantwoorden

Tineke de Nobel

Beantwoorden

Bert Loerakker

Beantwoorden

Corry Smolders

Beantwoorden

Gerard Princee

Beantwoorden

Evert Slegers

Beantwoorden

Oh-je ik heb weer eens niet goed gekeken.
Sorry J.E.Mulder

Beantwoorden

Evert Sleegers

Beantwoorden

Gefeliciteerd Michael Rieter. Het juiste antwoord is Bert Loerakker.
Dit schilderij is de linkerhelft van een werk van Bert Loerakker. Loerakker werd in 1948 geboren te Breda en zat op de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Vanaf 1969 woont en werkt hij in Helmond. Hier is hij intussen uitgegroeid tot misschien wel de meest bekende beeldend kunstenaar van de stad.
Die bekendheid heeft hij niet alleen te danken aan een schier oneindige rij exposities over de halve wereld maar ook door zijn inzet voor 'het kunstwereldje' in vele commissies, raden en jury's.
Het werk van Loerakker kenmerkt zich door tweeluiken. Het linker dik in de verf, expressionistisch, gebaseerd op de werkelijkheid, het rechter strak in de lak, monochroom of in rechte lijnen of blokken verdeeld zoals je kunt zien op zijn website.
Bij de brand in het complex van de Cacaofabriek in januari 2008 verloor Loerakker niet alleen zijn atelier met een groot deel van zijn levenswerk maar ook zijn hele administratie, archief en materiaal. "Mijn hele geschiedenis is verloren gegaan. Het is alsof je een beetje doodgaat", liet hij in de krant optekenen. Bert Loerakker ging niet bij de pakken neerzitten. In tegendeel. Zijn werk is daarna nog intenser geworden. Het gaat daarbij om vragen als: hoever kun je een voorstelling reduceren en hoeveel heeft de toeschouwer nodig om een beeld af te maken?

Beantwoorden

Gefeliciteerd Michael.

Beantwoorden

feliciteert Michael.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Michael

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *