5reacties

40 Nieuwe woningen in de Vondellaan


Aan de Vondellaan in Helmond Noord verrijzen op termijn nieuwe huurhuizen. Deze worden gebouwd door bouwbedrijf Van der Heijden in opdracht van Woonpartners. Er worden in totaal 40 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 26 appartementen verdeeld over 2 complexen en 14 eengezinswoningen verdeeld over 2 blokken. De 4 blokken etagewoningen die daar voorheen stonden zijn gesloopt (zie onderaan het filmpje vanaf 36 seconden).
Het project wordt door Van der Heijden omschreven als een klantgedreven ontwikkeling. De nieuwe bewoners konden zich voor begin van het project inschrijven via Wooniezie. Alleen mensen binnen postcode 5702 kwamen daarvoor in aanmerking. De nieuwe bewoners hebben vanaf het begin zelf inspraak gehad over het bouwproject Schryverskade. In de zomer van 2019 vond er een stemronde plaats in de aula van de Knip met de keuze uit 3 ontwerpen van verschillende architecten. De bewoners verkozen het ontwerp van LXArchitecten met 38% van de stemmen. De toekomstige bewoners hebben ook inspraak gehad over de precieze plattegrond van de woningen. De woningen zullen bestaan uit grijze bakstenen met veel glas. Rondom de woningen bevat het ontwerp naast veel groen ook een vijver, waar alle woningen uitzicht op zullen hebben.
De kale huurprijzen liggen onder 607,46 euro waardoor het mogelijk is om huurtoeslag aan te vragen. Naar verwachting wordt begonnen met de bouw van deze nieuwe betaalbare woningen in het tweede kwartaal van 2021 en worden ze eind 2021 opgeleverd.
Woonpartners is daarnaast aan de Vondellaan bezig met een opknapbeurt voor 3 bestaande appartementencomplexen, met in totaal 63 appartementen. Het dak van de appartementen wordt volledig vernieuwd, aluminium kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen met dubbel glas, de trappenhal krijgt een opknapbeurt en er worden kleine onderhoudswerkzaamheden verricht in de woningen. Van der Heijden en de woningcorporatie zullen vanaf november 2020 ook samenwerken bij de laatste fase van Weverspoort in Binnenstad-oost.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

"De nieuwe bewoners konden zich voor begin van het project inschrijven via Wooniezie. Alleen mensen binnen postcode 5702 kwamen daarvoor in aanmerking."

Waarom alleen 5702?

Word flink gebouwd in Helmond goed teken

Dennis Driessens

Met een mooi balkon voor de sataliet schotels

Weer zo’n klein balkonnetje das zo’n zonde ! Architecten denk daar eens overna !

Wij komen ook uit de wijk met deze postcode. We wilde kleiner gaan wonen maar komen niet in aanmerking omdat we net iets teveel salaris hebben. Andere met een lager inkomen komen wel in aanmerking en die hebben dan recht op huurtoeslag. Hoe krom kan het systeem zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: