Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.952 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Aan de Vondellaan in Helmond Noord verrijzen op termijn nieuwe huurhuizen. Deze worden gebouwd door bouwbedrijf Van der Heijden in opdracht van Woonpartners. Er worden in totaal 40 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 26 appartementen verdeeld over 2 complexen en 14 eengezinswoningen verdeeld over 2 blokken. De 4 blokken etagewoningen die daar voorheen stonden zijn gesloopt (zie onderaan het filmpje vanaf 36 seconden).
Het project wordt door Van der Heijden omschreven als een klantgedreven ontwikkeling. De nieuwe bewoners konden zich voor begin van het project inschrijven via Wooniezie. Alleen mensen binnen postcode 5702 kwamen daarvoor in aanmerking. De nieuwe bewoners hebben vanaf het begin zelf inspraak gehad over het bouwproject Schryverskade. In de zomer van 2019 vond er een stemronde plaats in de aula van de Knip met de keuze uit 3 ontwerpen van verschillende architecten. De bewoners verkozen het ontwerp van LXArchitecten met 38% van de stemmen. De toekomstige bewoners hebben ook inspraak gehad over de precieze plattegrond van de woningen. De woningen zullen bestaan uit grijze bakstenen met veel glas. Rondom de woningen bevat het ontwerp naast veel groen ook een vijver, waar alle woningen uitzicht op zullen hebben.
De kale huurprijzen liggen onder 607,46 euro waardoor het mogelijk is om huurtoeslag aan te vragen. Naar verwachting wordt begonnen met de bouw van deze nieuwe betaalbare woningen in het tweede kwartaal van 2021 en worden ze eind 2021 opgeleverd.
Woonpartners is daarnaast aan de Vondellaan bezig met een opknapbeurt voor 3 bestaande appartementencomplexen, met in totaal 63 appartementen. Het dak van de appartementen wordt volledig vernieuwd, aluminium kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen met dubbel glas, de trappenhal krijgt een opknapbeurt en er worden kleine onderhoudswerkzaamheden verricht in de woningen. Van der Heijden en de woningcorporatie zullen vanaf november 2020 ook samenwerken bij de laatste fase van Weverspoort in Binnenstad-oost.

In de reacties hieronder staat een update.

12 reacties:

“De nieuwe bewoners konden zich voor begin van het project inschrijven via Wooniezie. Alleen mensen binnen postcode 5702 kwamen daarvoor in aanmerking.”

Waarom alleen 5702?

Beantwoorden

Word flink gebouwd in Helmond goed teken

Beantwoorden

Met een mooi balkon voor de sataliet schotels

Beantwoorden

Weer zo’n klein balkonnetje das zo’n zonde ! Architecten denk daar eens overna !

Beantwoorden

Wij komen ook uit de wijk met deze postcode. We wilde kleiner gaan wonen maar komen niet in aanmerking omdat we net iets teveel salaris hebben. Andere met een lager inkomen komen wel in aanmerking en die hebben dan recht op huurtoeslag. Hoe krom kan het systeem zijn

Beantwoorden

Beantwoorden

Update:
Bouw 40 huurwoningen in Helmond Noord start in maart
In maart wordt begonnen met de bouw van de 40 huurwoningen (zie hierboven). De 14 grondgebonden woningen en 26 appartementen worden opgetrokken uit een traditionele grijze baksteen, met een dakkapel en veel glas in de voorgevel. Die worden gebouwd aan Bloemendaallaan (een nieuwe staatnaam, voorheen was dat de Vondellaan), de Nachtegaallaan en de Thomas van Kempenstraat. Alle nieuwebouwwoningen kijken uit op de Vondelvijver. Woonpartners belooft dat deze woningen in het voorjaar van 2022 worden opgeleverd.
Hieronder 4 impressies:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 30 januari 2021 om 13:07:

Ziet er goed uit! Het wordt mooi bij de Vondellaan.

Beantwoorden

Dat ze maar keer die “winkelcentrum” vondellaan aanpakken!

Beantwoorden

Wat is de huur van zo woning en kom ik daar ook voor in aanmerking

Beantwoorden

is dit ook van het woonbedrijf past leuk bij ons dat word dan mooi toppie gaat ook snel dat bouwen

Beantwoorden

Ik woon in een zijstraat ervan,vorig jaar geïnformeerd maar waren allemaal al toegewezen helaas

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *