16reacties

Q&A: Stadstoiletten in het centrum


Nu stadstoilet The Rosegarden in de Veestraat gesloten is, komt 50Plus met het idee voor openbare toiletten bij de 3 fietsenstallingen in het centrum. Middels het onderstaande schrijven lieten zij dat aan B&W weten. Zodra we de reactie van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

De enige locatie in het centrum ingericht als openbare toiletvoorziening boven de Blokker is in augustus 2020 gesloten. Dat betekent dat in het centrum geen enkele mogelijkheid meer is om gebruik te kunnen maken van een dergelijke voorziening. Dat lijkt de fractie geen goede zaak; het is absoluut niet ondenkbaar dat vele potentiële bezoekers van het centrum noodgedwongen af moet zien van het shoppen in het centrum om reden van het ontbreken van een dergelijke voorziening. In deze coronaperiode speelt dat zeker. Daar komt dan nu nog bij dat horecabezoek uit den boze is.
Wij roepen het college op om in te zetten op oplossingen voor dit euvel en zijn daar zelf ook oplossingsgericht in door de suggestie op tafel te leggen om bij de drie fietsenstallingen (Doorneind, Piet Blomplein en de Kegelbaan) een dergelijke voorziening te installeren. Voordelen:
• Reële spreiding rond het centrum;
• Openingstijden zijn gekoppeld aan de winkeltijden;
• Er is personeel aanwezig.

Q&ANieuw Helmonds nieuws
16 reacties
Reageer

Niet goed geluisterd in de commissievergadering waarin Lokaal sterk aandacht heeft gevraagd om de stadstoiletten onder te brengen bij centrum Management. Die locatie is er immers al.

Lokaal Sterk Helmond

Waarom neemt de gemeente het niet over?🤔

Je kan toch gewoon bij de horeca gaan. Oh nee wacht.....

Wat een arrogante reactie van lokaal sterk. Laat andere politieke partijen gewoon hun overtuiging houden. Ook als ze niet van jullie coalitie-clubje zijn.

,Ik heb er ook last van moet ooit buiten plassen door dit Het RIVM houdt geen rekening met mensen met zwakke blaas die vaak moeten plassen De gemeente ook niet

Delia Speakman

Ja dat zou in ieder geval een optie kunnen zijn want nu is het een crime als je naar toilet moet als je in het centrum bent🙄

We hebben zo'n supermooie openbare toiletten. Deze zijn nu gesloten en er moeten weer nieuwe komen. Deze moeten ook onderhouden worden. Ik vraag me af of het niet veel voordeliger en praktischer is om de oude open te gooien en iemand in dienst te nemen die ze schoon houd? Of mag dat de gemeente geen geld kosten?

Ilona Benders

Bij de bieb kun je ook zo binnen lopen

Ik dacht dat The Rosegarden over genomen was....
Ik moet toch eens wat vaker naar de stad gaan....
Maar ik denk dat Ellen en Ilona gelijk hebben, Helmond stikt toch in het geld, dus een goed plan.
Maar ambtenaren zijn altijd tegendraads dus het is misschien handiger als de burgers zeggen dat ze The Rosegarden NIET overnemen, dan kan het zomaar WEL gebeuren.

Idd ilona niet aan gedacht .. bedankt .. ik mis de toiletten ook

Marij scheepens

Ik zeg open houden die toiletten... ze zitten daar prima en zijn ook zeer wenselijk!

Angela van Ruth

Al van ver vóór sluiting vd Rosegarden is er door Helmond Toegankelijker op verschillende wijze aandacht gevraagd voor dit probleem. Helaas zonder serieuze oplossingen.
Ook de oplossingen die aangedragen werden, werden van tafel geveegd ivm geld...

Goed dat er weer aandacht voor is.
Jammer dat t zo laat is...
Hopelijk wel nu zo, dat t niet meer losgelaten wordt, tot er een echte oplossing is!

We vragen voor dit "probleem" plasbeleid in onze stad (ook in avonduren) al sinds 2018 aandacht. Ondanks dat tijdens inspraak bij commissievergaderingen de gehele politiek unaniem eens was dat er iets moest gebeuren. En keert het onderwerp telkens terug. Hier(onder) lezen we dat 50+, lokaal sterk en CDA wederom verschil van meningen hebben. We weten inmiddels dat 1/3 van de gemeenten in NL dit wel heeft. Gemeente Den Bosch heeft hierin bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Misschien kan onze wethouder nogmaals het plasbeleid Gemeente Helmond in de komende vergaderingen "extra" toelichten. Mocht dit plasbeleid nog ontbreken is het misschien een optie om een duidelijk plasbeleid op te stellen.

Helmond Toegankelijker

In de hogenood app kun je zien waar je in Helmond terecht kunt. Alternatief is 2theloo, die je steeds vaker in winkelcentra ziet. Via de KBO is een landelijke werkgroep die ook hieraan werkt. Landelijk merr informaties https://www.waarkaniknaardewc.nl/

Hennie de Gooijer

@Hennie de Gooijer

Bij die Bieb, Deftige Aap, Politiebureau (als je de bocht kan maken), stadskantoor of Elkerliek. De keuze is dus niet zo reuze.
Zie dat Rose garden er ook nog op staat. Is de app nog actueel ?
Laten we de kosten alleen aan de ondernemers ?
Bouwt de KBO werkgroep ook toiletten voor mensen met beperkingen ?

Er is nooit doorgepakt door de gemeente of raad mbt toilet-/plasbeleid

Al vanaf 2018 vragen o.a. Helmond Toegankelijker aandacht voor de weinige opties in onze stad.

Er is gesproken over toiletwagens en al. En vervolgens oorverdovend stil.

Neem voorbeeld aan andere plaatsen. Waar nu juist extra voorzieningen geplaatst worden in corona tijd.
Ipv sluiten.

Er zijn mooie oplossingen aangedragen om Stadstoilet open te houden. Maar voor niets gaat de zon op en alles wordt afgeschoten opdat het geld kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: