5reacties

Vrijwilligerspenning voor Fried Rijkers

Vanochtend kreeg de heer Fried Rijkers uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente.
Afgelopen woensdag bereikte hij de respectabele leeftijd van 90 jaar. Al vele jaren is de heer Rijkers als vrijwilliger actief voor diverse organisaties zoals de Fietsvierdaagse De Peel, stichting MOV Stiphout (pdf) en collectant. Ook verzorgt hij mede het onderhoud van het kerkhof Damiaan de Veuster in Stiphout.

Hiervoor heeft hij in 2003 een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Deze erkenning voor zijn activiteiten was voor Fried Rijkers geen aanleiding om te stoppen, maar eerder een stimulans om door te gaan. Ondanks zijn hoge leeftijd is de heer Rijkers, nog wekelijk (en dat al meer dan 25 jaar) als vrijwilliger actief op het kerkhof Damiaan de Veuster in Stiphout voor onderhoudswerkzaamheden.
De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor B&W aanleiding geweest om aan de heer G.H.T. Rijkers de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.