11reacties

1000 Mailadressen via woCom op straat


Er zijn hackers die er dit jaar heel veel moeite voor deden om ze bij Bavaria en Philips te stelen. Woningcorporatie woCom doet niet zo moeilijk, zij mailen de mailadressen van 1000 woningzoekenden gewoon.
Dat bleek uit een tweet van Perry Vermeulen en een naar De weblog van Helmond doorgestuurde mail. In die mail van de woningcorporatie (namens woonruimteverdeelsysteem Wooniezie) vanochtend prijst zij in geuren en kleuren 10 nieuwe comfortabele eensgezinswoningen (pdf) die te huur komen. Maar woCom plaatste alle mailadressen niet in de bcc. Gevolg daarvan is dat al die (exact) 1000 mailadressen van ingeschreven woningzoekenden voor een ieder zichtbaar zijn. En daarmee dus gemakkelijk te gebruiken of erger misbruiken door een ieder die dat wil. Minder comfortabel natuurlijk voor die 1000 personen en hun privacy.
In een reactie liet de woordvoerder van woCom weten de fout te erkennen en ten zeerste te betreuren. Zij hadden de fout inmiddels ontdekt en die 1000 aangeschreven mailadressen hebben inmiddels een tweede mail gekregen met de excuses. In die ‘excuusmail’ staan de mailadressen natuurlijk wel in de bcc.
Een dergelijke fout mag en zal niet meer gebeuren, zo sluit de woordvoerder het gesprek af.

Afgevoerd van de voorpagina
11 reacties
Reageer

Daar wordt ik nou niet vrolijk van op deze mooie lente dag. Overal doe je de moeite dat alles netjes afgeschermd is, komt Wocom met deze actie. FAIL!

Dat is wat ik noem een blinde actie.
Maar vergissen is menselijk natuurlijk.
Goed dat er een excuusmail achteraan gestuurd is.
Hoewel, de mensen hebben natuurlijk veel liever een mooie woning.
Misschien kan woCom als troost een gepaste woning aanbieden.

Ik heb wel de mail over de woningen gehad, maar geen excuus mail

@ Henk
Ik heb de mail ook gehad, maar wel via BCC verzonden.
Wij zitten dus niet bij die 1000 geadreseerden.
Er zijn in totaal geloof ik ruim 5000 woningzoekende ingeschreven bij Wooniezie.

Henk en Erik dat zou best kunnen. Er zijn mailprogramma's die maar 1000 adressen accepteren. en natuurlijk is fouten maken menselijk, maar bij alles wat ik, waar dan ook, verstuur, kijk ik alles nog een keer extra na. en dan had dit niet mogen gebeuren. snelheid op internet is de grootste valkuil die er bestaat.

Hans Gruijters

@Henk
Volgens mij zijn er zelfs 14.000 woningzoekenden bij Wooniezie ingeschreven, dus is het waarschijnlijk maar bij een deel fout gegaan. Een pijnlijke vergissing inderdaad, maar ik ben het met Mien eens: vergissen is menselijk... En gelukkig maar, want anders had ik deze huurwoningen nooit gezien. Ik heb me meteen als woningzoekende en geïnteresseerde ingeschreven.

@Barry op 21 maart 2012 om 22:23:

Zijn er 14.000 woningzoekenden in Helmond?? Dat is echt veel!! Maar goed dat die niet allemaal met een brief benaderd moeten worden. ;-)

Tja, wat is woningzoekende. Je kunt je vrij inschrijven, en hebt dan voor een gekozen wijk of soort huizen een hele wachtrij voor je. dus het is vrij maar ook vrijblijvend.

Hans Gruijters

@ Hans Gruijters
Klopt, ik denk dat er momenteel maar een kleine groep van 300 actief op zoek is naar een woning op korte termijn, maar het vrije inschrijven zie ik
in de toekomst een probleem worden, omdat iedereen zich nu gratis kan inschrijven en wachttijd opbouwd hebben de kinderen van nu het nakijken
als ze over enkele jaren een woning zoeken.
Dus, van mij mag er snel weer een betaalsysteem komen.

Zoiets kan gebeuren, juist omdat het KAN gebeuren!
Tip voor Wocom: zet in je mailprogramma van Wooniezie de AAN-knop standaard (en onveranderbaar) op je eigen mailadres en de CC-knop uit. Dan moet er wel via de BCC-knop worden geadresseerd. IEZIE does it.

@erik, gratis is niet altijd beter, dat zijn we met elkaar eens:)

Hans Gruijters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: