36reacties

1Vandaag: subsidies Marokkanen zinloos


Hierboven het opzienbarende item dat EenVandaag zojuist uitzond over de Marokkaanse jeugd in ’t Haagje.
Het betreft het feit dat de gemeente Helmond de afgelopen jaren tonnen aan subsidie ontving en dat pompte in een project voor gezinscoaches. Buurtbewoners plaatsen vraagtekens bij het project, want de Marokkaanse gezinscoach zou ze helpen met het kwijtschelden van boetes en proces-verbalen.
“Met de meeste Nederlands-Marokkaanse jongeren in Helmond gaat het goed” liet het college van burgemeester en wethouders oktober vorig jaar nog over de 710 Nederlands-Marokkaanse Helmondse jongeren weten.
Meer achtergrondinformatie over de genoemde siuatie bij de snackbar.

Afgevoerd van de voorpagina
36 reacties
Reageer

Voor iedere bewoner van een Marokkanengemeente misschien handig om te weten: In bv Asd kun je heel makkelijk in een willekeurige bierfabriek een Yoego huren die je tegen betaling van alle soorten problemen afhelpt. Het is maar wat je er voor over hebt. Kost een beetje, maar dan heb je ook wat.

de man van 33 miljoen per jaar

Ik weet niet wat ik zie, herken Helmond niet. Dit is toch niet normaal meer.

In de rest van Helmond kennen we dit ook niet. Maar wat zeker is dat het verhaal betreffende de snackbar- eigenaar de omgekeerde wereld is. Daarnaast was het optreden van Fons Jacobs en de politie ook bijzonder schandalig.

de haagjes, ik kende alleen het haagje....

Als je die uitzending ziet valt me 1 ding wel op, ze spreken behoorlijk dialect en de houding is ook de houding van behoorlijk helmondse jongeren, zoals van dat 20 meter verderop staan, en dat lachen over die sneeuwbal in de frituur, ik herken dat soort dingen als typisch helmonds gedrag. Het zijn dan wel verekte rotjochies, maar wel helmondse rotjochies. door het op de marrokanen te gooien geef je ze alleen maar een excuus van we worden gediscrimineerd, nee het zijn gewoon helmondse rotjochies, klaar.

@johan ik herken helmond dus wel, en je moet natuurlijk bedenken dat dat soort jochies raar gaan doen als er tv cameras zijn en zo'n tv ploeg gaat natuurlijk op zoek naar de sensatie, daarom herken je het niet.

Maar ik erger me deraan dat men om rechts beleid roept, wilders rutte, terwijl in helmond cda-vvd al sinds mensheugenis aan de macht is en dat heeft deze zooi opgeleverd, en sinds eind jaren 70 er geen geen linkse regeringen zijn geweest (alleen midden en rechts) Ik zeg het maar voordat de standaard reactie van links beleid binnenstromen. Een stelletje omhooggesketen ballen als dit kabinet kan dit gewoon niet oplossen, al was het maar omdat ze uit villadorpen komen en nog nooit van hun leven een straatmarrokaan hebben gezien.

Ik ken ze al jaren en je moet ze begrijpen..
Enkele jaren geleden zei er een tegen me ;"Jij moet dood !" ..
Ik sloeg er geen acht op todat ik het Helmonds door kreeg..en hij bedoelde "Val Kapot" -:)

hahaha @ de Bruyn, sorry maar moet echt lachen om je reactie met de vertaling naar het helmonds.

Ik vind het wel erg vreemd dat er boetes worden betaald omdat de jongeren deze weigeren te betalen, maar goed, er wordt in helmond, trouwens in nederland wel meer vreemd omgegaan met gelden die daar niet voor bedoeld zijn.

Het probleem is dat er net zoals nederlandse jongeren er eigenlijk geen plek is waar ze terecht kunnen, potje tafeltennis, biljart, darten, etc etc. dus hangen ze op straat en slaat daar de verveling toe.

wat ik wel een kwalijke zaak vind is dat door de negatieve aandacht naar bepaalde groepen marokkaanse hangjongeren alle marokkanen over 1 kam worden geschoren. Elke marokkaan blijkt in een aantal opzichten ook meteen een verdacht of onbetrouwbaar persoon. Bijv. bij school/opleiding, baan, woning zoekend, etc etc.

Ik heb veel marokkanen in mijn omgeving en ik moet zeggen dat ik er totaal geen last van heb. Ja ze hangen hier op straat, maar de overlast blijft beperkt. Ja ze racen wel eens met de auto door de straat, maar dat doen "nederlandse jongeren" net zo hard.

Ik heb het 1 x mee gemaakt dat mijn zoontje buiten speelde en dat er een marokkaans jochie uit een aantal straten verderop ruzie uitlokte met mijn zoon. Ik stond erbij. Dat jochie van een jaar of 10 gebruikte een aantal scheldwoorden en toen ik er iets van zei kreeg ik te horen dat hij een marokkaan was en ik als nederlander niks snap. Waarop ik zei; owja hoor, want jij bent marokkaan en jij mag nu eigenlijk helemaal geen ruzie maken en schelden, het is immers rammadan en in de koraan staat dat je in deze tijd geen ruzie mag maken. De jongen draaide zich beschamend om en het probleem was opgelost.

Ik krijg van marokkaanse buurtbewoners tips om dit soort jochies terug te pakken. Maar ik heb verder geen problemen met ze. In elk geval ben ik blij met mijn marokkaanse buren, ze zijn altijd netjes en beleefd, krijg met het suikerfeest altijd wat lekkers, kan me niet herinneren dat ik dit ooit in mijn vorige woning waar slechts 1 marokkaans gezin in de hele blok woonde ooit iets lekkers heb gekregen en behulpzaam zijn als er iets is, of die zelfs mijn stoep schoonmaken als het gesneeuwd heeft.

Ga eens een garnalenkroketje halen bij New Boemerang. Die zijn erg lekker. Daarmee is de eigenaar het meest geholpen en geef je een positief signaal af.
Helmond West is en blijft een geweldige wijk als je er maar op de juiste wijze in investeert.

Naar aanleiding van deze uitzending heeft de PVV Noord-Brabant schriftelijke vragen gesteld aan het dagelijks bestuur van de provincie.

Geacht College,
In de uitzending van EenVandaag van vanavond 30 maart 20111 werd aandacht besteed aan een project voor coaching van Marokkaanse hangjongeren in Helmond. Dit Marokkaanse straattuig is al geruime tijd verantwoordelijk voor schandalige straatterreur, waar onder andere oudere buurtbewoners en een cafetaria-eigenaar dagelijks onder te lijden te hebben.
In plaats van dit tuig door politie en justitie keihard aan te pakken, heeft de gemeente Helmond een peperduur traject van straat- en gezinscoaches uitgezet waar tonnen aan belastinggeld mee gemoeid zijn. In de praktijk blijken deze coaches vooral bezig te zijn met het helpen van de hangjongeren bij het kwijtschelden van boetes en proces-verbalen.
Gelet op het feit dat de buurtbewoners nog steeds te lijden hebben onder dit tuig kunnen we concluderen dat het project finaal mislukt is en er tonnen gemeenschapsgeld verspild zijn.
De gemeente Helmond spreekt echter van een "succes" omdat de hangjongeren nu "open zouden staan voor hulpverleners". Een conclusie die wij als Noord-Brabantse PVV-fractie zeker niet kunnen delen. Dat het project de Arabische naam 'Shouf kedemk' draagt zegt al genoeg over de multikulsubisidiewaanzin die hiermee gemoeid is en aangezien de Provincie Noord-Brabant volgens de uitzending eveneens aan deze subsidie heeft bijgedragen, komt onze fractie tot de volgende vragen.
1. Volgens EenVandaag heeft de Provincie Noord-Brabant financieel bijgedragen aan het betreffende project 'Shouf kedemk'. Is dit correct en zo ja, voor welk bedrag heeft de Provincie bijgedragen?
2. Deelt GS de mening van onze fractie dat dit project als een grote mislukking kan worden beschouwd en er tonnen aan gemeenschapsgeld verspild zijn? Zo nee, waarom niet?
3. Heeft GS contact gehad met de gemeente Helmond over dit project? Zo ja, welke afspraken zijn er gemaakt. Zo nee, waarom niet?
4. Is GS bereid om de gemeente Helmond aan te spreken op deze verspilling van (provinciaal) gemeenschapsgeld? Zo nee, waarom niet?
5. Zijn er prestatieafspraken vermeld bij de verstrekking van de subsidie? Zo ja, heeft dit tot gevolg dat GS het geld terug gaat vorderen en is GS hiertoe ook bereid?. Zo nee, waarom niet en gaat dit in de toekomst wel gebeuren?
6. Is GS bereid om de gemeente Helmond aan te sporen alsnog dit straattuig met harde hand aan te pakken omwille van de sociale veiligheid van de Brabantse burgers in deze stad? Zo nee, waarom niet?

Beetje raar dat mensen die er niets mee te maken hebben, toch reageren. Je kunt er dan helemaal geen mening over hebben. Totdat het groepje Marokkanen een keer bij je ingebroken heeft en je daar dan nog dagelijks last van hebt. Ook daar wordt niets aan gedaan. Dan heb je recht van spreken en begrijp je hoe verkeerd het rechtsysteem in Nederland is.

Wat een Helmond-promotie weer. De PVV is er natuurlijk als de kippen bij. Opvallend dat de Helmondse politici zich nu opvallend stil houden. Schaamte??? Of Angst?

Het lijkt mij tijd worden, dat Helmond een
burgerwacht met knokploeg in gaat stellen.
Thuis flikken ze dit niet, dus hak ze een hand af. Een is voldoende, maar hier leren ze niets. Een stelletje zachte zeurders zijn de Nederlanders. Aanpakken die hap geitevlees.

"EenVandaag bracht gisteren het nieuws over het falen van het project met Marokkanen-gemeenten. De uitzending zorgde voor veel commotie en de redactie werd overspoeld met reacties. Vanavond in EenVandaag: wat zijn de oplossingen voor het probleem met de Marokkaanse jongeren?" zo laat EenVandaag weten.

als je aan de centen komt dan
luisteren ze wel

Alles hangt samen met een politiek spel: het gaat niet echt om jou als burger of om ons als samenleving. De politiek zit er alleen maar voor zichzelf ondanks al het gezever over "nieuwe politiek" PVV,CDA,VVD,D66,PvdA,GL,SP, TON(ijn)enz. enz.

Het draait alleen maar om de centen (te beuren) en verder niets.
Sorry, ik lijk wel een anarchist.

Muug wor ik ervan

Volgensmij ben ik dan een van de weinige in de wijk die geen last van ze heeft. Ik vind het filmpje alleen wel erg overdreven, want zo erg is het in het haagje niet, vind ik.

De hangjongeren hebben de straat overgenomen wordt in het filmpje gezegd. De oplossing moet snel en daadkrachtig zijn. Een vliegverbod boven het haagje en een wapenembargo, waarin niet wordt gesproken over het wegkrijgen van dictator Jacobs, maar bedoeld om de burgers van het haagje te beschermen. Hebben de hangjongeren al een natioaal commité gevormd waarmee onderhandeld kan worden? Het wordt ook tijd dat de buitengemeentelijke tegoeden van dictator Jacobs bevroren worden, en die van zijn zoon opgerookt.

Ik heb ook geen last van die jongeren.. Woon zelf ook in t Haagje. Als ze ergens rustig staan zie ik door mijn raam de politie daar komen lastigvallen.. Ik durf gewoon in t donker rond te lopen hoor! Ligt er maar net aan hoe je ze benaderd! En dat tol? Dat is voor t eerst dat ik t hoor! haha!!

stemt Muug wor ik ervan soms christenunie sgp of partij voor de dieren?

Ik heb net naar uitzending gemist gekeken....en dan durft de gemeente Helmond geen commemtaar te geven
En wat ik dus echt belacheliojk vind is dat de eigenaar van de frietzaak nog steeds vastzit,omdat hij alleen zijn VROUW en ZAAK wil beschermen...
Ik zou het wel weten...als eigenaresse....je hebt toch heet frituurvet voor je neus staan....denk dat ik wel met vet zou gooien

Hoop dat al jullie opmerkingen al of niet deskundig bijdragen tot het oplossen van het probleem

Wim van den Broek

De dialoog aan gaan. Praten helpt wellicht. Zijn zeker goede jongens, je moet gewoon met ze praten.

Zojuist werden alle gemeenteraadsleden van Helmond geïnformeerd door het college van burgemeester en wethouders. Vanwege het belang hebben we die brief hieronder in zijn geheel geplaatst.

Geachte raadsleden,

Op woensdagavond 30 maart jongstleden zond de actualiteitenrubriek EénVandaag een item uit met als titel 'Miljoenen aan subsidies verloren'. In het item gaat de redactie op zoek naar het antwoord op de vraag wat er de afgelopen vier jaar is gebeurd met de subsidies voor de zogenaamde Marokkaans-Nederlandse gemeenten. Naast op Nederland algemeen en op Amersfoort wordt er met name op Helmond ingezoomd.

Grens bereikt
Voor dit college is een grens bereikt. We willen alles op alles zetten om het negatieve beeld dat geschetst is om te buigen. Wij erkennen dat er problemen in Helmond West zijn. We zijn ons bewust van de negatieve impact die een harde kern van raddraaiers heeft op het woon- en leefklimaat. Op korte termijn zullen we
daarom extra acties ondernemen. En de tot nu toe gepleegde inzet versterken we ook. De uitzending en de publiciteit daaromheen maken een stroomversnelling in onze aanpak noodzakelijk. Voor ons is dit dan ook aanleiding om een lik-op-stuk aanpak waarover we met onze partners in het veld al in gesprek waren, versneld in te voeren. De brede inzet tot nu toe heeft immers nog niet het gewenste effect gehad. We zetten de projecten in het kader van jeugd en veiligheid overigens wel voort, naast de extra acties voor de korte termijn, omdat we van mening zijn dat deze projecten tijd nodig hebben om zich te bewijzen.

Versterkte inzet
De tot nu toe gepleegde inzet versterken we door langs de volgende drie lijnen op te treden:
• Geen acceptatie van intimiderend gedrag
• Grenzen stellen
• Perspectief bieden
Een actie die we vanuit die drie lijnen op korte termijn gaan uitvoeren is het onder de loep nemen van de ouders en overige gezinsleden van overlastgevende jongeren (Krijgen zij een bijstandsuitkering? Staan er nog boetes open?). Ook onderzoeken we de mogelijkheden om kleine ingrepen in de openbare ruimte te doen, zodat jongeren bijvoorbeeld niet langer bij seniorenwoningen op de vensterbank kunnen gaan zitten.
Tot slot zal de politie "code 500" invoeren om aan mogelijke meldingsmoeheid tegemoet te komen. Inwoners hoeven bij het doen van een (telefonische) melding alleen nog deze code door te geven. En tevens onderzoekt de politie de mogelijkheid tot het doen van anonieme meldingen.

Concrete actie
Vanaf nu accepteren we intimiterend en ongewenst gedrag op straat niet meer. Waren we voorheen vooral gericht op de juridische weg, nu gaan we breder de druk opvoeren zoals in de voorgaande alinea is geschetst. We focussen ons daarbij specifiek op de harde kern van raddraaiers. Samen met onze partners gaan we deze raddraaiers isoleren en buiten de groep plaatsen. Per direct (dit weekend reeds) is er extra inzet van geüniformeerde mensen in de wijk door politie en stadswachten.

Brede wijkaanpak Helmond West
Naast alle structurele zaken en projecten gericht op jeugd en veiligheid, gebeurt er in Helmond West meer. Veel meer. In de wijk wordt immers samen met partners als WoCom en de Provincie maar vooral samen met wijkbewoners aan de weg getimmerd om van Helmond West wederom een wijk te maken waar het prettig wonen, werken en leven is. De belangrijkste bouwstenen om de ambities in Helmond West te verwezenlijken zijn:
• het bevorderen van de veiligheid en het treffen van sociale maatregelen (waarbij gedacht kan worden aan de inzet rondom jeugd en veiligheid);
• het vergroten van de kwaliteit van straten, pleinen en woningen (de geplande aanleg van de Kasteelherenlaan is hier een voorbeeld van);
• het realiseren van een Wijkhuis Brede School als hart van de wijk (de start bouw vindt plaats op 16 april aanstaande).

Proces
Wij begrijpen dat het voorgaande mogelijk vragen bij u oproept. We zijn vanzelfsprekend bereid om een inhoudelijke toelichting te geven in een vergadering van de commissie Samenleving.

Met vriendelijke groet,
het college van burgemeester en wethouders

Gelukkig doen de media grondig hun werk. Ik ben blij met de toezeggingen vanuit het college. Nu nog ernaar handelen. Laten we Helmond (West) alsjeblieft weer de goede naam geven die het verdient.
And by the way ... een Kasteelherenlaan draagt niet bij aan de kwaliteit van Helmond West.

Van de week stonden er 2 jonge Marokkanen bij de AH XL ingang, de een trok de ander aan zijn shirt ze stonden wat te stoeien, maar hierdoor was wel duidelijk te zien dat een van de twee een pistool in z'n broekband had zitten.
Vond ik toch echt geen prettig gevoel.

Pistool? Ja had direct 112 moeten bellen.
We moeten zulk gedrag niet pikken.Het heeft te lang geduurt ,het pappen en gedogen.
Het maakt niets uit of het Marrokkanen zijn of andere cr1mineeltjes
Hoezo niet meer over straat? We wonen hier !
Alle goedbedoelende Helmonders (ook de goeie Marrokkanen!) 's avonds de straat op en de crimineeltjes op verkeerd gedrag aanspreken. Maar niet zeuren of bemoeien als er niks aan de hand is, dat is weer de andere kant.

De burgemeester zal,zwaar beveiligd,wel een kopje thee gaan drinken met dat tuig.

Gelet op vele reacties op dit mooie weblog zou een mens zich bijna de vraag gaan stellen of de aanwezigheid van Marokkanen in Helmond ook niet zinloos is.

Olivier Dhuysthergast

Haha vind je t gek! De mensen(politie) die KUNNEN optreden in Helmond staan allemaal in de Dr. dreeslaan. Want meneer jacobs word door iemand bedreigd (wat ik zeker ook niet goedkeur) die (waarschijnlijk) nog nooit in of voor het huis van Fonsje is gezien. Deze mevrouw word al jaren bedreigd/ en meerdere mensen in die omgeving. Als fons een echte Burgervader was geweest was hij meteen na dat steekincident PERSOONLIJK (met beveiliging of niet) een kijkje gaan nemen en stappen ondernomen. Maar nee wat doet "onze" burgemeester: "die gaat zitten jammeren in een hoekje over het onrecht wat HEM word aangedaan inclusief 20 man politie om zich heen. Mens ga je werk doen, of vertrek! werk betekent OOK openbaar want dat hoort bij uw functie! je word GVD beveligd door n heel korps aan politie en marachausee. Wilders doet toch ook gewoon zn werk? en geeft ook niet toe , het lijkt er steeds meer op dat u wel toegeeft aan de criminaliteit. Wat voor slappeling kun je zijn. Een hele wijk heeft u en uw mensen veel harder nodig dan die coffeeshop. De nederlanders,de marrokanen en chinezen ongeacht geloof of afkomst. Alle Criminelen moeten overigens naar mijn mening worden berecht volgends nederlandse begrippen. En niet door gekke dingen als "shouf kedeng" of weet ik t. Gewoon oppakken als de strafbaar bent.

En wie betaald dit allemaal, WIJ...........

Dit is niet alleen in het haagje hoor!
Wat denk je in de binnenstad van Helmond, nu dat ik aan het typen ben van dit bericht, komen er weer een stuk of 20 schreeuwend de straat in lopen, en de politie, de politie rijd er een stuk of 3 keer voorbij, voorbij en zij, die marokaantjes staan te schreeuwen en gebaren te maken naar hen toe.
Deze gasten moeten ze verplicht naar een internaat of iets dergelijks sturen, want fatsoen! daar hebben zij nog nooit van gehoord, en respect voor anderen, daar heben ze nog nooit van gehoord.
Heeft de gemeente dan nog steeds niets geleerd? Voor Theo van Berlo is het te laat, maar als de gemeente nu niets gaat doen, gaat het hier helemaal uit de hand lopen. En als er mensen zijn die er iets over durven te zeggen, zijn hun leven en hun huis niet meer zeker, die mensen gaan ze pesten totdat deze slachtoffers, psychisch inelkaar gezakt en vol angst gaan verhuizen.
Vorige week nog, staat de politie hier een controle te houden. Binnen een kwartier staan er hier zo`n 30 marokaantjes leuzes te roepen, gebaren te maken, natuurlijk schreeuwen, en de vrouwelijke agenten verbaal te intimideren, er loopt er zelfs eentje expres tegen een agent met zo`n schouderklap zeg maar, en wat doet de politie!!! Helemaal niks! Ja vriendelijk vragen of ze willen vertrekken wat ze uiteraard niet doen, dus wat doet de politie, ze gaan zelf maar binnen een minuut of 10.
En wat ik me dan afvraag hè, met schoolgaande kinderen, moeten deze etterzakjes niet naar school???
En nog iets, meneer de burgermeester en zijn volgeres in de gemeenteraad, en politie, s`morgens en s`middags tot een uur of half 2 zijn ze nog niet te zien, maar daarna, tot een uur of half 6, en hoe weten wij dat, nou omdat ze continue aan het schreeuwen,aan het rennen, en met hun bolides aan het racen zijn, terwijl wij de volgende dag moeten werken, en wij dus geen rust hebben.
Oja wat ook frapant is hè, hoe komen deze gastjes tussen de 10- 25 jaar toch altijd aan de duurste kleding, nu het mooi weer is, rijden vele die chique italiaanse scooters rond, en dan zal ik het maar niet hebben, over de nieuwste auto`s onder hun reet, die ze rijden door ook maar nooit gewerkt te hebben, met nederlandse kentekens, maar ook franse, duitse, spaanse en portugeze, WAARDELOOS hoe ze toch met die etterzakjes omgaan, dat ze maar eens meer geld en aandacht in onze kinderen steken. Heb er een naar gevoel over.
Misschien toch maar verhuizen...

De antwoorden van het College op vragen van Tros op Nederland
Naar aanleiding van het bovenstaande item bij het TV-programma EenVandaag vroeg de fractie van Trots op Nederland opheldering aan het college van burgemeester en wethouders over de zaken die benoemt werden in het programma.
Zij stelden de volgende vragen:
1. zijn de feiten die genoemd zijn de waarheid.
2. werken de 5 genoemde stichting naast elkaar, werken dus niet samen?
3. in het programma werd gesuggereerd dat de gelden die wij ontvangen van het rijk om de jeugdcriminaliteit te bestrijden niet goed worden ingezet, is dat zo en zo niet hoe zit het dan wel in elkaar?
4. Project straatcoaches, coaches deze werden in het programma afgeschilderd of dat ze hulde met de criminelen jongeren zit hier controle op?
5. als de gemeente alles goed voor elkaar heeft, waarom wordt er dan geen reactie gegeven binnen het programma als daarom gevraagd wordt?

Vanwege het belang hieronder de volledige antwoorden van het college van burgemeester en wethouders:
1. Wij erkennen dat er problemen in Helmond West zijn. Voor ons college is een grens bereikt. We willen alles op alles zetten om het negatieve beeld dat geschetst is om te buigen. We zijn ons bewust van de negatieve impact die een harde kern van ongeveer zeven raddraaiers heeft op het woon- en leefklimaat. Wij herkennen ons niet in alles wat EénVandaag over Helmond geschetst heeft. Er is geknipt en geplakt in de interviews waardoor alleen de negatieve beelden zijn uitgezonden. De beelden zijn vooral gefocust op zeven jongeren die - als harde kern - voor de geschetste overlast zorgen. Met de andere jongeren uit die groep heeft het jongerenwerk contact. Er is dankzij hun inspanning een aantal jongeren weer terug naar school gegaan.
2. Binnen de aanpak van deze jongeren werkt een aantal projecten samen. Deze projecten zijn aanvullend aan elkaar. De genoemde gezinscoaches zijn de tussenpersoon tussen gezinnen en jongeren die niet uit eigen beweging bij de hulpverlening komen. Er is afstemming tussen de projecten die zowel stedelijk, als lokaal, gericht op Helmond West zijn.
Het gedrag van deze jongerengroep wordt tweewekelijks besproken in het Jeugd Preventie Team (JPT), dat bestaat uit afgevaardigden van de politie, het jongerenwerk en het straathoekwerk, die dagelijks in Helmond West zijn. De gezinscoaches, de medewerkers van Shouf Kedemk en van achter de voordeur hebben - indien noodzakelijk - dagelijks contact met deze drie partijen. Op het moment dat jongeren - door afwijkend gedrag - opvallen worden zij overgedragen naar het casusoverleg risicojeugd. De casusregisseur heeft zowel de mogelijkheden om op te schalen richting de justitiële hulpverlening als de hulpverlening op het gebied van zorg.
3. De rijksmiddelen (drie jaar ongeveer € 100.000,-- per jaar) zetten we in voor de financiering van gezinscoaches. Het project gezinscoaches maakt onderdeel uit van bij vraag 2 genoemde brede hulpverlening om gezinnen te bereiken. Gezinscoaches zijn ervaringsdeskundigen die onder begeleiding van een professionele hulpverlening contacten leggen met (de ouders) van jongeren en die begeleiden naar de officiële hulpverlening. Deze ervaringsdeskundigen komen via contacten van Shouf Kedemk, AJID, Straathoekwerk of JPP binnen bij voornamelijk Marokkaans Nederlandse risicogezinnen die door de reguliere hulpverlening niet of nauwelijks bereikt kunnen worden. Zij maken contact met deze gezinnen en sluiten aan bij de vragen of problemen die deze gezinnen hebben. De gezinscoaches ondersteunen en coachen de gezinnen en maken de weg weer vrij zodat de gezinnen aan de slag gaan met hun vragen op het gebied van opvoeden, welzijn en zorg. De gezinscoaches van BJ Brabant en de LEV groep stemmen af en hebben structureel overleg. Naast de inzet van deze rijksmiddelen financieren we een aantal projecten uit de algemene middelen. Voorbeelden van deze projecten zijn Halt, het Jeugd Preventie Team, het Jeugd Preventie Project, Shouf Kedemk, AJID (alle jongeren in detentie), achter de voordeur e.d.
4. In het artikel is de suggestie gewekt dat de straatcoaches de boetes van de overlastgevende jeugd betalen. "Suggestie gewekt" omdat de jongeren zeiden "ze helpen ons bij het betalen van boetes". Helpen is iets anders dan zaken overnemen. De straatcoaches betalen geen boetes.
5. Na de ervaring van het interview in Binnenlands Bestuur waarin de journalist - die samenwerkt met het programma EenVandaag - alleen negatieve informatie heeft vermeld hebben wij besloten niet te reageren op de door EenVandaag geschetste problematiek.

Goed dat gemeente toegeeft dat het mis ging en dat ze het willen oplossen. Nu nog doen.

Afgelopen donderdag was echt de druppel, ze hebben gewoon een aanslag gepleegd op een huis van onschuldige mensen, omdat deze buurtbewoonster stond te praten met een andere bewoonster uit onze wijk, en die etterzakken dacht, dat ze over hen aan het praten voelden,dit gebeurt allemaal in de binnenstad, 3 weken geleden is er ook al een man mishandeld door 20 van deze etterzakken, alleen omdat deze man hen vroeg ergens anders te gaan staan, met hun overlast.
En wat doet de gemeente en politie, in een doofpot stoppen....En zich druk maken omdat de ramadan tegelijk valt met de bouwvak.

Hier gaat het echt heel snel fout..

@mina:
Goed dat je zulke gebeurtenissen hier meldt. Dergelijke berichten staan vaak niet in de officiële politieberichten waardoor de rest van Helmond onwetend blijft.
Hopelijk wordt het snel beter...

Het is dan wel te hopen dat er aangifte/melding van is gedaan. Zonder is er immers "niets" aan de hand. Het alleen op deze weblog melden is niet genoeg, hoewel de rest van Helmond dan niet onwetend blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: