6reacties

204 Auto’s in de Heistraat op de bon


foto’s Patrick Princen

Deze week schreven de stadswachten 204 bonnen à 76 euro in de Heistraat uit voor het negeren van het tijdelijk eenrichtingsverkeer. Slechts enkele uren per dag worden bonnen uitgeschreven en niet iedereen valt dan te bekeuren omdat er soms te veel overtreders zijn. Tel uit hoe vaak het gebeurt. Soms met als gevolg slaande ruzie tussen automobilisten wiens auto’s elkaar blokkeren.
Tot half juni zijn de nutsbedrijven in de Heistraat de kabels en leidingen aan het vernieuwen. Vandaar dat er in die periode sprake is van deze wegafsluitingen en omleidingen.

Afgevoerd van de voorpagina
6 reacties
Reageer

De (verkeers-)moraal is weer ver te zoeken in deze individuele maatschappij waarin egocentrisme overheerst.

Goed dat in de Heistraat wordt gecontroleerd. Wat daar soms voorbij komt racen is niet normaal. Van die jonge kereltjes die denken dat het ruig is om met hun goedkope tweedehandsje met harde muziek over die straat te crossen en daarbij natuurlijk vaak en graag abrupt remmen bij een zijstraatje.
Moet er vaak wel om lachen als ik die grote keentjes in hun autootje bezig zie. Maar dat zal een keer fout gaan bij zo'n wegafzetting. Hopelijk vertelt de tegenligger het nog na.

€ 15.504,- aan bekeuringen. Een hoop geld dat ze ongetwijfeld volgende week nogmaals geïnd kunnen krijgen. Waarschijnlijk meer, want het verbod wordt nog steeds volop overtreden.

het officiële persbericht van de gemeente Helmond hierover:

Ruim 200 bekeuringen voor negeren wegafsluiting Heistraat
Sinds 9 maart vinden er werkzaamheden plaats aan de Heistraat. Het deel tussen de Lithoyenseweg en het Binderseind wordt opgeknapt. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is de weg hierdoor in één rijrichting afgesloten. Er zijn veel automobilisten die deze wegafsluiting negeren. Stichting Stadswacht heeft hierop gecontroleerd. Hierbij zijn in anderhalve week meer dan 200 boetes uitgedeeld.
Direct nadat de weg werd afgesloten, kwamen er bij de gemeente en de Stadswacht al klachten binnen van wegwerkers, winkeliers en verkeersdeelnemers dat automobilisten de wegafsluiting negeren. Dit ondanks de duidelijke bebording en hekken op de weg en de gele borden die de omleidingsroutes aangeven.
Dat bestuurders de wegafsluiting negeren, leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Sommige automobilisten rijden met hoge snelheid, langs de gesloten verklaring, over het smalle nog overgebleven weggedeelte. Dit levert gevaar op voor de wegwerkers, bezoekers van winkels en auto's en fietsers die vanaf de andere kant komen. Zij mogen wel langs de wegafsluiting rijden, omdat er op dit moment eenrichtingsverkeer geldt in dit gedeelte van de Heistraat.
Medewerkers van de Stichting Stadswacht hebben anderhalve week op diverse tijdstippen gecontroleerd. Hierbij zijn meer dan 200 processen verbaal uitgedeeld. De boete bedraagt 100 euro (plus 6 euro administratiekosten). De werkzaamheden aan de Heistraat duren nog tot eind november. Hierbij wordt de weg volledig afgesloten of geldt er eenrichtingsverkeer. De Stadswacht blijft doorgaan met de intensieve controles om meer gevaarlijke situaties te voorkomen.

Zeer goed dat daar gecontroleerd wordt, maar ben ik nu de enigste die vind dat 8 maanden voor werkzaamheden aan de weg wel erg lang is?

Ik weet niet wat de precieze werkzaamheden zijn, maar te vaak zie je dat een weg wordt opengebroken en er een hele tijd niets aan gebeurd.

Ik weet niet of 8 maanden te lang is. Wat er gaat gebeuren is dat de bekabeling vervangen gaat worden. Dit duurt tot juni. Daarna wordt de volledige bestrating van de weg en stoep vernieuwd. Dat duurt dan tot november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: