AFM legt De Vestelier dwangsom op


De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft dinsdag 22 juni een last onder dwangsom opgelegd aan De Vestelier financiële diensten V.O.F. Dit maakte de AFM vanochtend bekend.
De Vestelier, gevestigd op Laan door de Veste 1 in Brandevoort, bestaat sinds november 2001. Zij richten zich op de particuliere financiële dienstverlening (alle soorten van verzekeringen, hypotheken, pensioenen en financiële planning). Naar eigen zeggen hebben zij 2.500 particuliere klanten en hebben "een unieke werkwijze ontwikkeld geheel conform de behoefte van onze klanten en nieuwe wetgeving."
Die dwangsom is een pressiemiddel en is opgelegd omdat De Vestelier niet voldaan heeft aan de informatieverzoeken van de toezichthouders van de AFM. Om die informatie is verzocht om te kunnen vaststellen of en in hoeverre De Vestelier voldoet aan haar zorgplicht jegens cliënten overeenkomstig de Wet op het financieel toezicht en of er sprake is van een beheerste en integere bedrijfsvoering. De Vestelier heeft de verzochte informatie niet binnen de gestelde termijn geleverd en is daarom verplicht de dwangsom te betalen. De verzochte informatie moet nog steeds aan de AFM worden geleverd.
De AFM is de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. Zij bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Met als streven het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken.

Afgevoerd van de voorpagina
0 reacties
Reageer

Eerst Easy Life en nu de Vestelier. We staan er weer goed op in Nederland.

Godzijdank ,
de Vestelier reageerde niet op onze klacht ,ook niet op onze rechtsbijstand die meerdere malen contakt probeerde op te nemen .
De 175 euro konden we wel wegslikken maar de manier waar op , echt een slechte zaak. de Vestelier in Brandevoort kan van ons geen goed woord meer krijgen.
Hans en Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: