Ambulances in Helmond op tijd


In levensbedreigende gevallen kwam 2,9% van de 3.568 ambulanceritten in Helmond te laat. Bij niet-levensbedreigende gevallen bedroeg dat 1,4% van de 2.064 ritten. Bij levensbedreigende situaties (zoals hartinfarct, ongevallen en reanimatie) moeten ambulances in 95% van de gevallen binnen 15 minuten ter plekke zijn. In 320 van de 415 van de gemeenten (77% dus) halen de ambulance-diensten die norm niet. In Helmond wel. 🙂
Dat blijkt uit een analyse van de aanrijtijden van 1,3 miljoen Nederlandse ambulanceritten in 2010 en 2011 door RTL Nieuws. Leiden scoorde met 1,0% het beste. In de gemeente Millingen aan de Rijn in Gelderland ben je veruit het slechtste uit als je de ziekenwagen nodig hebt. Die is daar soms op tijd, want in 83,5% (!!) van de ritten is die te laat.
Minder goed is het gesteld met onze reddingsbrigade. Door een tekort aan vrijwilligers krijgen zij maar met moeite het rooster rond voor de bewaking van recreatieplas Berkendonk, meldt Omroep Brabant zojuist.
Dat zou te maken hebben met de slechte zomers. “Daardoor is er te weinig uitdaging voor ze. Maar het komt ook door goede redders die ingepikt worden door de kustplaatsen en de economische tijden waarin jongeren een flink zakcentje willen verdienen. Dan zijn een paar euro’s per dag bij de reddingsbrigade niet genoeg” aldus Sjaak Dekker van de Reddingsbrigade Helmond.

Afgevoerd van de voorpagina
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: