6reacties

Auto schept beveiligingshek


Vanavond rond 21.45 uur reed een auto in op het beveiligingshek op het Zuidende. Zoals je op de foto’s ziet, is het hek het gehele motorcompartiment binnengedrongen. Er vielen geen gewonden. Gelukkig reed de auto met matige snelheid, anders had er het slecht uitgezien voor vooral de bijrijder.
Toegestroomde buurtbewoners zeiden dit al vaker op deze plek te hebben meegemaakt. Nu is het weer het hek geweest, maar er heeft ook al verschillende keren een auto in 1 van de tuintjes gestaan.
Volgens de omstanders was drank ook vanavond de oorzaak.

Afgevoerd van de voorpagina
6 reacties
Reageer

Drank maakt meer kapot dan je lief is.
Het had allemaal nog veel erger kunnen zijn.
Gelukkig geen persoonlijke ongelukken.

Het was een hek, maar voor hetzelfde geld had er iemand gelopen.
Ik vind dat ze mensen met een slok op in het verkeer veel harder moeten aanpakken.
Ze komen er zelf meestal goed af maar denken niet aan de eventuele gevolgen voor een ander.

Nou nou, dat ziet er niet goed uit! Gelukkig dat de auto rustig reed anders zou die bovenste staaf, als ik het goed zie, recht in de borstkast van die bijrijder zijn gegaan.
Worden de kosten van zo'n ongeval trouwens door verzekering vergoed als je zat achter het stuur zit?

Zonde van het hek

Michael Rieter

Het is nog goed afgelopen! Volgens mij ben je bij rijden onder invloed je rijbewijs voor een bepaalde tijd kwijt en volgens mij vergoed de verzekering niets bij rijden onder invloed.(alcoholclausule) Ook al ben je voor alle risico's verzekerd dan vergoed de verzekering de schade aan het eigen voertuig niet. Bij schade aan derden, in dit geval het hek van de gemeente, zal de verzekering de kosten vergoeden om ze vervolgens te verhalen op de bestuurder. Als er sprake is van alcholmisbruik dan mag de bestuurder blij zijn dat er geen personen bij betrokken zijn,want dan worden alle kosten op hem verhaald. Ik weet alleen niet hoe het zit als je gewond raakt als medepassagier. Dan zal natuurlijk meespelen of je wist dat de bestuurder gedronken had. Misschien valt dat onder eigen risico. Jammer van de auto en van het hek.

Wel of geen drank in het spel: dat hek is al heel wat vaker geramd en ik verbaas me er al tijden over dat de gemeente daar zo een frietsnijder neerzet. Een vangrailachtig iets of een zijkant met kreukelzone zou heel wat veiliger zijn, voor automobilisten zowel als voetgangers. Hier liep het maar net 'goed' af....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: