5reacties

Bouwvergunning bij de 50 goedkoopste


Helmond behoort tot de 50 goedkoopste gemeenten van Nederland voor de leges bij bouwkosten tot 10.000 euro. Met een maximaal bedrag van 160 euro in deze categorie ligt Helmond 37% lager dan het landelijk gemiddelde. Bij de bouwleges in de categorieën tot 45.000 (-12%) en tot 130.000 euro (-8%) euro doet Helmond het ook beter dan landelijk gemiddeld. Dit blijkt uit onderzoek bij alle Nederlandse gemeenten van de Vereniging Eigen Huis.

Volgens een vergelijkend klanttevredenheidsonderzoek van de vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland (door TNS/Nipo) doet Helmond het ook niet verkeerd. Een aantal constateringen:
Het totaaloordeel over het aanvragen van een bouwvergunning is boven gemiddeld. De gemeente is duidelijk over de procedure, looptijd, kosten en verwachtingen. Het contact met de gemeente Helmond wordt als beter dan gemiddeld beoordeeld. De duur van de afhandeling van de vergunningaanvraag is veelal korter dan of net zo lang als verwacht. De meeste Helmonders zijn het eens met het besluit dat de gemeente nam over hun aanvraag. De aanvragers zijn positief over de bouwinspecteurs die beduidend minder vaak langs komen dan bij andere gemeenten.

Kortom: goed nieuws voor de bouwers en verbouwers in Helmond.

Afgevoerd van de voorpagina
5 reacties
Reageer

En dat valt allemaal onder de portefeuille van wethouder Frans Stienen.

Michael Rieter

Zou de uitslag van de poll dan toch kloppen? lijkt er wel op.

Hallo heren, enige nuancering kan geen kwaad. E.e.a. betreft 'leges' en betreft dus de portefeuille Bethlehem. Michael, dat zou jij toch moeten weten.....

Overigens,....moet ik nu uit jullie reactie afleiden dat 'een goedkope wethouder ne goeie is'? Tjonge,jonge....moet ik toch mijn eisen alsnog bij gaan stellen.

Is dit trouwens wel zo'n gunstig onderzoek. Net voor de begroting....

Nou, dit is een te positief beeld van de werkelijkheid. Ze kunnen nog steeds heel flauw doen voordat ze een vergunning afgeven. Ze hanteren heel strikt de regeltjes en handelen niet in de geest daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: