3reacties

Brandgevaar in Helmond?


Afgelopen maandag is er, zoals jullie misschien wel weten, een grote brand geweest bij Nedschroef aan de Kanaaldijk Noord West.
De rook was tot in de verre omtrek te zien.
Bij deze brand is er zo’n zevenduizend liter zoutzuur vrijgekomen, die in de riolering terecht is gekomen.

Omwonenden maakten zich tijdens de brand ernstig zorgen over hun veiligheid. “Straks krijg je hier nog een tweede Enschede”, klonk het onder de omstanders. “En wat voor gevaarlijke chemicaliën worden er nu de lucht ingeblazen?”

De Helmondse brandweer werd dinsdag overspoeld door telefoontjes van verontrustte bewoners. Volgens Frank van Oorschot, tijdens de brand officier van dienst, is er geen gevaar voor de omwonenden geweest.

Toch staan er, volgens Toon Idink van de parate dienst en rampenbestrijding van de Helmondse brandweer, in Helmond nog zo’n 75 bedrijven te boek als “min of meer gevaarlijk”. De Helmondse brandweer weet volgens commandant Paul van Sambeek wat de specifieke situaties bij de bedrijven zijn, zodat eventuele risico’s redelijk kunnen worden ingeschat.

De Weblog van Helmond vraagt zich af hoe veilig onze lezers zich voelen, en wat jullie vinden van wat er moet gebeuren.

Afgevoerd van de voorpagina
3 reacties
Reageer

Echt niet normaal, (Ik ben de zoon van Solveg) bij ons op school, op de knip kon je het op de 3e verdieping de rook gewoon zien, hele grote wolken ^^

BTW: 1e reactie ;)

Inderdaad veel commotie bij Nedschroef afgelopen maadag.
Ik vind dat zulke grote bedrijven zo snel mogelijk uit het centrum en vlakbij woonwijken moeten verdwijnen, en naar een groter industrieterrein moeten verhuizen. Nu zijn er nog geen slachtoffers gevallen, maar dat kan natuurlijk een volgende keer wel gebeuren.
De omwonenden weten ook vaak niet wat voor gevaarlijke stoffen er in zo'n bedrijf worden gebruikt.
En de hulpdiensten zeggen altijd maar dat er "geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest".
Nou, ik vertrouw het niet altijd in elk geval.

PFFF wat een onzin met die tweede enschede..... ik heb veel meer schrik gehad want ons pap... tsja die moest werken en die ben ik in totaal 2 en een half uur aan het zoeken geweest :S...... Wat was ik blij dat er niets aan de hand was en dat er geen gewonde waren... Dat gaat voor mij toch echt voor... Voor die commotie die erover wordt gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: