2reacties

Brouwhorst op 1 na schoonste van ‘t land


Winkelcentrum Brouwhorst is het op 1 na schoonste winkelcentrum van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Nederland Schoon onder 14.662 bezoekers van 346 wijk- en buurtwinkelcentra in oktober en november. Winkelcentrum Kronenburg in Arnhem is Nederlands schoonste en Meerhoven (in Eindhoven) werd derde. De centrale stadskernen en grote shopping malls werden in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.
In Helmond werden in totaal 10 winkelgebieden onderzocht. Helmonds schoonste was dus WC Brouwhorst, op de voet gevolgd door het Steenweg Kwartier. Derde werd WC Brandevoort (De Plaetse). Het smerigste (minst schone) winkelgebied van onze stad.was volgens de ondervraagde bezoekers WC Vondellaan.
In de onderstaande ranglijsten staan ze alle 10. Hun rangschikking wordt bepaald door de som van de score die men gaf op moment van de enquête en de score die men over het algemeen aan het winkelgebied gaf.

De ‘schoonbeleving’ van het winkelend publiek dat werd ondervraagd, werd vooral beïnvloed door de hoeveelheid zwerfafval in de winkelcentra die men zag. Graffiti en sporen van vandalisme waren ook van invloed op het cijfer dat gegeven werd. “Het is belangrijk dat het winkelend publiek een winkelgebied als schoon ervaart, omdat er een direct verband is met de mate waarin men een gebied als prettig en veilig ervaart. En in een prettige en veilige omgeving blijven mensen langer hangen en geven ze meer geld uit” aldus Nederland Schoon. Deze onafhankelijke stichting heeft ten doel de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden.
Opmerkelijk volgens deze stichting, is dat leegstand een negatieve invloed heeft op het gevoel van veiligheid in een winkelgebied. De ondervraagden gaven aan dat ze gebieden met veel leegstand als minder prettig en minder veilig ervaren.

Afgevoerd van de voorpagina
2 reacties
Reageer

Kennelijk zijn ze noodzakelijk, maar ik vind het wel jammer dat WC Brouwhorst 's avonds tegenwoordig als een vesting wordt afgesloten met hekken van heb ik jou daar.

Dirk,

Dat is wel nodig met het tuig dat de winkelcentra regelmatig bezoekt. Deze maatschappij is dermate verloederd dat ik vrees dat Nederland straks op Alcatras gaat lijken. Blijkbaar blijken de opvoeders niet in staat te zijn hun kroost normen en waarden bij te brengen zoals wij dat geleerd hebben. En wat zwerfafval betreft, winkelcentrum de Bus b.v. in Noord zal nooit 1ste worden omdat zowel volwassenen en hun kinderen gewoon klakkeloos rotzooi blijven dumpen op de pleinen. En als je daar een opmerking over maakt, dan moet je van goede huize komen om het er zonder kleerscheuren vanaf te hebben gebracht. Petje af voor de Helso opruimdienst. Deze mensen werken zich de pleuris om het schoon te krijgen, laat staan te houden. Een zinloze taak zonder strafvervolging bij het dumpen van zwerfafval.

Twan Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: