9reacties

Cameratoezicht Binnenstad Oost verlengd


Burgemeester Elly Blanksma heeft besloten om het cameratoezicht op het To Holscherhof en Zonnehofplein te verlengen tot 1 oktober 2016. Zij verlengde dat toezicht dit keer meteen met 3 jaar, daar waar het tot nu toe steeds voor kortere perioden werd verlengd.
Verder besloot de burgemeester geen extra camera te plaatsen in de Heistraat en daar ook geen camera te verplaatsen. Eerder leek er budgettair een mogelijkheid te zijn voor een extra camera in die straat.
In 2011 besloot toenmalig burgemeester Fons Jacobs tot cameratoezicht op het To Holscherhof en Zonnehofplein. Om daarmee incidenten te registreren én het gevoel van veiligheid van de bewoners op die 2 pleinen in de Binnenstad Oost te verbeteren. Aanleiding was voor hem de groeiende overlast op en rondom het To Hölscherplein.
De weblog berichtte destijds over die problemen. “Er zijn problemen met jongeren van voornamelijk Marokkaans Nederlandse afkomst (….) Buurtbewoners zijn het intimiderend gedrag beu” liet wethouder Margreet de Leeuw weten. De regionale media pikte het verhaal op. Maar pas nadat oorlogsverslaggever Arnold Karskens Helmond bezocht en er een artikel in Dagblad De Pers (pdf) publiceerde, werd het landelijk nieuws. Kamervragen (pdf) en PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch en Geert Wilders die Helmond bezochten om zich te laten informeren. Dat waren enkele gevolgen van hetgeen Karskens schreef: “In het Brabantse Helmond willen bewoners een knokploeg tegen de terreur van Marokkaanse jongeren.” In een tv-interview werd Arnold Karskens een jaar later kritisch bevraagd over dat artikel over Helmond. Dat gedeelte kun je vanaf minuut 25.08 terugkijken.

Afgevoerd van de voorpagina
9 reacties
Reageer

Die pleintjes ken ik eigenlijk niet, maar extra bewakingscamera's op de Heistraat lijkt mij ook niet nodig. Daar is het de laatste jaren rustig en gelukkig maar!!!

Rustig in de heistraat hoe kom je er bij daar is altijd iets aan de hand . Vroeger was het gezellig en er is niets meer van over :-( ik zeg laat camera toezicht want er gebeurd van alles daar !!! Of kan je de heistraatboys niet die mannetjes die iedere keer de ramen in gooien dat er niemand een winkel kan beginnen en de schietpartij met buks bij bello amica en de vrouw die ze toen overvallen hebben. En Theo van berlo is ook allemaal daar begonnen je kan mijn nog meer vertellen met al een paar jaar niets aan de hand ,,, maak dat maar iemand anders wijs ;-)

@Gwiep op woensdag 23 oktober 2013 om 19:28:

Ik wist dat dus niet, dacht dat het goed ging. :-(
Las vanochtend ook dit stuk in de krant. Triest hoor. :-(

Vandalen gooien ruiten Heistraat in

HELMOND - In de Helmondse Heistraat en omgeving gooiden vandalen de afgelopen maand verschillende ruiten aan diggelen. Een leegstaand, langgerekt winkelpand aan de Heistraat was twaalf keer doelwit, wijkhuis De Fonkel twee keer. Wie er achter de vernielingen zit, is onbekend.

Leon van Stiphout, adjunct-directeur van woningbouwvereniging Volksbelang die samen met de bouwcombinatie Hurks-Adriaans eigenaar is van het winkelpand, schat de kosten op circa 8.000 euro. Tot nu toe dekt de verzekering de schade.

Jan Terbeek van De Fonkel vindt de vernielingen 'te gek voor woorden'. Bij het wijkhuis werden enkele weken geleden twee ruiten ingegooid. "Onze glasverzekering dekt vandalisme niet, dus de duizend euro die het ons kostte, komt uit de pot van De Fonkel," zegt Terbeek.

Ja het is niet normaal he ;-)

Voor 8000 euries kan je goede camera's kopen
Dan heb je die raddraaiers zo te pakken

Eens. ze hebben de heistraat opgeknapt dus da bietje geld vur camera's moet kenne ;-) ik kom er niet meer heb daar niks verloren . Heistraat is OUT

Even paar blauwe petten constant met wapenstok posteren zou ook wellicht helpen

Och ja we hebben toch niets te vertellen :-(

De gemeente wil het natuurlijk niet horen, maar investeren in stenen maakt de buurt niet beter.

Quod licet Iovi non licet bovi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: