5reacties

Carat plaatst beelden in alle wijken


Helmond-Oost en Mierlo-Hout krijgen een standbeeld van de stichting Carat. De stichting heeft alle Helmondse wijken opgeroepen om een voorstel te doen voor een kunstwerk in de wijk. Oost en ‘t Hout zijn de eerste 2 die reageerden.
Ondernemersstichting Carat stelt 25.000 euro per wijk beschikbaar om een beeld te laten maken en plaatsen. Het nieuwe kunstwerk moet zo breed mogelijk door de wijk gedragen worden, iets zeggen over de wijk en als het even kan gemaakt worden door een kunstenaar uit de wijk.

Het project gaat 5 jaar lopen. Met elk jaar 2 wijken, hebben na die periode alle 10 de wijken een nieuw kunstwerk. Dit alles onder het motto ‘Carat houdt Helmond bij elkaar’. Dat blijkt dan uit het oprichten van een zuiltje of ander merkteken bij elk kunstwerk om het te markeren als onderdeel van een stadsbreed project.Het laatste grote project van Carat is het 0492-paviljoen op de Markt.
Jan van der Velden van Carat motiveert de keuze voor dit project als volgt: "Op zoek naar een nieuw project waren we het er al snel over eens dat we eens buiten het centrum en de Oranjebuurt / Warande moesten kijken. Vandaar dat we op het idee kwamen iets voor alle Helmondse wijken te gaan doen."
Carat heeft voor het invullen van het project contact opgenomen met alle Helmondse wijkraden. Die mogen zelf de volgorde per wijk vaststellen. De 2 uitgekozen wijken kunnen dan op zoek gaan naar een kunstenaar, een markante plek en een bijpassend ontwerp.

Afgevoerd van de voorpagina
5 reacties
Reageer

Het spijt me dat ik zo negatief denk.. maar ik vind al die kunst echt helemaal niks.. Helmond wordt maar volgepropt. En vergis je niet.. ik hou heus wel van kunst, maar niet als alles ermee wordt volgepropt. Net als dat paviljoen.. Ik heb nog niemand in mijn omgeving positief over dat onding horen praten. Kan Carat dat geld niet beter besteden aan een verbetering inplaats van een kunstwerk wat met wat pech ook kapot gemaakt wordt? Rond het kasteel staan beelden.. nou das wel leuk.. In het centrum staat het vol met kunst, moet de rest van de stad nou ook al volgezet worden met kunst? Ik bedoel.. ga eens uitrekenen wat dat allemaal wel niet kost!!

klorriemorrie

@Klorriemorrie
Ik ben het met je eens dat er in het centrum wel erg veel kunst staat. Dat ze daarvan maar wat naar de wijken brengen.
Ik dacht dat het geld van Carat afkomstig was van gulle geldschieters, dus dan kost het ons burgers geen geld. Mooi idee vind ik het daarom.

Het geld dat Carat wil besteden aan de kunstwerken in de verschillende wijken komt vooral van de ondernemers uit Helmond. Ook ik ben van mening dat het geld beter besteed kan worden bijvoorbeeld aan de armlastigen in Helmond.Zolang er een Sociale Super,Saldoplus en Schuldhulpverlening in Helmond bestaat,is een betere besteding mogelijk.

Het is te hopen dat die beelden niet gelijk vernield worden.
Een aantal jaren geleden stond er in de Bloemenbuurt een kunstwerk gemaakt door Jos Boetskes. Het stelde een bloem voor. maar was zo fragiel dat het al snel werd vernield. Nu is het helemaal weg.

Ik ben geboren en getogen in Mierlo, maar woon nu bijna 8 jaar met heel veel plezier in Helmond-Centrum. Als ik me wat beter moet voorstellen, dan zeg ik ook altijd dat ik Helmond woon. En dan zijn de reacties inmiddels voornamelijk positief. En dat komt niet in de laatste plaats door de inrichting van het centrum en de vele kunstwerken.
Carat draagt onmiskenbaar bij aan het imago van de stad. In plaats van met vingers te wijzen, lijkt het me verstandiger om ook een constructieve bijdrage te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: