5reacties

Carat plaatst beelden in alle wijken

Helmond-Oost en Mierlo-Hout krijgen een standbeeld van de stichting Carat. De stichting heeft alle Helmondse wijken opgeroepen om een voorstel te doen voor een kunstwerk in de wijk. Oost en ’t Hout zijn de eerste 2 die reageerden.
Ondernemersstichting Carat stelt 25.000 euro per wijk beschikbaar om een beeld te laten maken en plaatsen. Het nieuwe kunstwerk moet zo breed mogelijk door de wijk gedragen worden, iets zeggen over de wijk en als het even kan gemaakt worden door een kunstenaar uit de wijk.

0492-paviljoen van Carat in Helmond

Het project gaat 5 jaar lopen. Met elk jaar 2 wijken, hebben na die periode alle 10 de wijken een nieuw kunstwerk. Dit alles onder het motto ‘Carat houdt Helmond bij elkaar’. Dat blijkt dan uit het oprichten van een zuiltje of ander merkteken bij elk kunstwerk om het te markeren als onderdeel van een stadsbreed project.Het laatste grote project van Carat is het 0492-paviljoen op de Markt.
Jan van der Velden van Carat motiveert de keuze voor dit project als volgt: "Op zoek naar een nieuw project waren we het er al snel over eens dat we eens buiten het centrum en de Oranjebuurt / Warande moesten kijken. Vandaar dat we op het idee kwamen iets voor alle Helmondse wijken te gaan doen."
Carat heeft voor het invullen van het project contact opgenomen met alle Helmondse wijkraden. Die mogen zelf de volgorde per wijk vaststellen. De 2 uitgekozen wijken kunnen dan op zoek gaan naar een kunstenaar, een markante plek en een bijpassend ontwerp.