106reacties

Carnaval 2006


SINDS

IS HET WEER VOORBIJ

 
Alles wat met de Helmondse carnaval te maken heeft, kun je hier kwijt.
Wacht niet te lang met reageren, want na de carnaval
gaat dit log van de voorpagina…
 
 
(als jij ook 1 betere eigen foto dan hierboven hebt, mail ons die dan)

Afgevoerd van de voorpagina
106 reacties
Reageer

Kijk voor meer carnavalsfoto's anders eens in het fotoboek van cafe De Wekkerrr. Je mag er vast wel 1 of meer van pikken.

Misschien is het een idee om, tijdens carnaval, elke dag een bekend Helmonds carnavalsliedje op de voorpagina te plaatsen.

@Porcupine (a.k.a.Noud): Bij wie staat er nog meer elke dag een nieuw nummer op zijn site? :D
Een foto van uit De Wekker waar jij ook op staat?

Iemand nog toevallig ergens het logo van de Kattemeppers liggen (digitaal) ;)

@Peter W.
Er staan bij de Wekkerrr geen carnavalsfoto's op de site waar ik herkenbaar opsta.
En spreek me niet van de andere foto's waar ik wel herkenbaar opsta. ;)

@Porcupine (a.k.a. Noud) om 11.50:
Carnavalsfoto's zijn er zo ontzettend veel te vinden op het net. Het leek ons juist een leuk idee om jullie zelfgemaakte carnavalsfoto's te plaatsen.
@Porcupine (a.k.a. Noud) om 11.53:
Goed idee op zich, we komen er nog op terug.

@Ad: Is dat een serieuze vraag of snap ik de grap niet helemaal?

@ weblog van Helmond
Ja, tuurlijk is dat een serieuze vraag. Ik kon hem op internet namelijk nergens vinden.

@De weblog van Helmond :: 11 november 2005
Ik dacht dat je meer foto's van de carnavalsoptocht wilde hebben, daarom verwees ik naar hun site.

De eerste toegezonden carnavalsfoto is zojuist geplaatst.

Ik meen er enkele te herkennen.
Volgens mij leden van het HMC. ;)

@Weblog van Helmond
Nog iets gevonden over de gebruikte afbeelding van de kattemeppers?

Ad: Ben ook een hele tijd aan het zoeken geweest maar niets van een logo tegengekomen.
Het enigste dat ik weet dat de Kattenmeppers zijn ontstaan uit het Helmonds Mannenkoor en dat Piet de Wilde in 1977 hier een boek over heeft geschreven "Onder de Kattenmeppers".
Als het heel dringend is ben ik wel een adres tegengekomen die je misschien verder zou kunnen helpen
maar ja dat zal het Mannenkoor ook nog wel kunnen.

@Ad: Ook wij hebben niets kunnen vinden.

Een goede wwwww-vraag misschien?
Helaas hebben we zelf het antwoord ook niet :(

Jahaaaaaaa carnaval! Ik heb er al weer helemaal zin in! Hoewel het elk jaar afwachten is of het leuk wordt... Maar aan mij zal het niet liggen, voorop in de polonaise en dan heb je altijd lol! ;)

he bah.. ik hou helemaal niet van het carnaval.. misschien is het omdat ik er niet mee ben opgegroeid(in den haag wordt het niet of nauwelijks gevierd), maar ja..

@nasjalex: Vreemde foto dan op je weblog.

weblog.. daar ben ik ook niet bij geweest. maar omdat de jeugddierenambulance meeliep en ik daar als vrijwilliger werkte, heb ik de foto op mijn weblog geplaatst. overigens had ik bij mijn vorige post moeten toevoegen dat ik de optocht het enigste leuke vind aan carnaval.. ;)

:( Jammer, ik heb alleen papieren foto's. :?

De tweede toegezonden carnavalsfoto is zojuist geplaatst.

Gadverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr wat een lelijk ding ....

De derde toegezonden carnavalsfoto is zojuist geplaatst.

denk dat er maar weinig lezers van hier carnaval vieren volgens mij ... of zouden ze geen foto's van zichzelf laten maken ???? jammer eigenlijk .........

met z'n allen straks wel naar het Oranjebal!!!

@Angie
Ik ga inderdaad wel een paar keer carnaval vieren, maar carnavalsfoto's van mij zul je maar weinig aantreffen.

De vierde toegezonden carnavalsfoto is zojuist geplaatst.

@Angie
Ik probeer ook buiten het vizier van de fotograaf te blijven. Hoewel ik meestal wel elk jaar ergens in een winkel hang, omdat er weer zo'n fotograaf een hele dure foto van mij wil maken, die ik vervolgens toch niet koop.

Daarnaast is het maar de vraag of het weblog van Helmond het toe laat om carnaval te gaan vieren. Er kunnen immers in die tijd 3 vragen gesteld worden. Voordat er vragen over komen: vraag 1 vrijdag voor carnaval, vraag 2 tijdens de optocht en vraag 3 op carnavalsmaandag, of dinsdag.
Ik heb nu toch geen slapende honden wakker gemaakt. Gelukkig valt dit wel pas in de volgende ronde.

De vijfde toegezonden carnavalsfoto is zojuist geplaatst.

Omdat er meer foto's binnenkwamen dan wij vooraf hadden bedacht, zal er bij een eventuele volgende ingezonden carnavalsfoto aan een nieuwe rij worden begonnen.

Ik ben niet zo gek op carnaval, maar ja in ieder geval een goeie reden om lekker te zuipen :D
Dus carnaval kom maar op daar mee.
Groetjes killer01 8)

Jahoe!!!!!
ik ben dol op carnaval. Heb 9 jaar bij de spekzullekes gezeten maarja ik ging weg maar heb zaterdag echt veel zin om naar de stad te gaan :D:D:D

@linda:
We schreven in onze logtekst dat als iemand een goede carnavalsfoto heeft, dat die gemaild mag worden. Wellicht las je er overheen, want in jouw situatie zou dat toch appeltje eitje moeten zijn, zo lijkt mij.


de raad van elf na elf ;)
ofuuhhhh de knotsgekke dansmariekes (dansen niet in dansmariekesjurkjes maar in bikini)

nee hoor idd geen probleem om foto's te plaatsen :D

@linda:
Toch even voor de zekerheid de vraag of jij op die 2 foto's staat of dat het 'zomaar' foto's van de carnaval bij de Spekzullekes zijn.

@Weblog van Helmond (01:39 uur)
Tenzij het een behoorlijk oude foto is, hoef je toch echt geen CSI te zijn om te zien dat Linda niet op de foto staat, tenminste niet op de voorgrond. 8)

hahahaha nee inderdaad ik sta er niet op. Ik heb wel heel wat foto's van mezelf maar dan zou je bij 2001 op de spekzullekes site moeten kijken.. toen was ik daar namelijk dansmarietje:)

@linda,
Natuurlijk zouden we nu massaal kunnen zoeken, maar als je ze toch hebt kan je er toch ook een naar De Weblog van Helmond op kunnen sturen, zodat zij die kunnen plaatsen.

Overigens zit die site niet zo lekker in elkaar. Van 2001 kan staat er alleen een overzichtsfoto en een foto van de raad van elf. Eventuele andere links kan ik niet bereiken.
:?

@Ad
Bij mij werkt de site met Firefox wel goed. In Internet Explorer gaat het laden wel een stuk trager. Ook de links werken goed.

@Porcupine
Er is ook weinig mis met de links, alleen krijg ik ze niet allemaal goed in beeld om ze aan te klikken. Daarbij komt dat carnaval 2001 maar 2 links aanklikbaar zijn en dus geen foto's van een herkenbare linda zijn te vinden. Of kijk ik soms niet goed :?

Bij mij zijn alle links goed bereikbaar, Ad. Heb je de beeldschermresolutie van je PC wel op 1024x768 staan? Daar kan ook aan liggen.
En dat er van 2001 maar twee foto's opstaan is misschien wel logisch. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een digitale camera en worden er dus veel meer foto's gemaakt. Een aantal jaren terug moesten foto's nog worden afgedrukt, en later worden ingescand, wat toch best een heel karwei was.

@Porcupine,
Dat kan natuurlijk een verklaring zijn.

hey.. dat met die digitale camera klopt wel. Ik kan als jullie ze willen wel een paar foto's mailen of misschien dat ik van een paar van de raad van elf wat foto';s op kan krijgen van vorig jaar waar ik wel opsta...... aan jullie de keus ;)

@linda:
Het zou leuk zijn als we weer een carnavalsfoto van een gewaardeerd bezoekster zouden kunnen plaatsen. Dus vraag die foto maar aan dat raadslid en mail die maar naar ons.
Wij zullen die dan bij de andere foto's hierboven zetten.

De foto's zijn zeker zeer goed verstopt :?

Ad: weet jij het verschil dan niet tussen een raadslid van de gemeente Helmond en een raadslid van de carnavalsvereniging?

@Peter W
Jawel hoor, maar een week moet voor Linda toch voldoende tijd zijn om wat foto's naar de weblog van Helmond door te sturen. Zolang heeft zelfs een gewoon raadslid niet nodig.
Of houden ze de foto's bij de Weblog van Helmond achter. :?

Ad: Dat zal er aan liggen wat er op te zien is. :D

hahaha lol.... ik heb t erg druk gehad en de raadslid zelf nog niet gesproken. Ik beloof jullie dat ik ze in een week heb gestuurd. Nou vooruit geef me tot woensdag de tijd ;)

ik heb inmiddels een andere foto ingestuurd. Een toen ik nog zelf dansmarieke was. is wel 3 jaar geleden maar ik wil jullie niet laten wachten :D

De zesde toegezonden carnavalsfoto is zojuist geplaatst.

sjongejonge dan stuur ik een foto en krijg helemaal geen reacties :S. tjongejonge. Zo slecht is die nou toch ook weer niet :P

@linda:
Het feit dat wij hem plaatsten, geeft aan dat ook die foto zo slecht nog niet is.
Sterker: ook dit is een leuke.

@linda
Inderdaad een leuke foto, maar wel klein, hè. Maar dat komt weer niet door jou maar door de Weblog van Helmond.
Wat was eigenlijk het onderwerp van de dans?

@ Ad.... de regendans hehehhe. De laatste avond deden we altijd iets geks van de spekzullekes. Dit keer hadden we ervoor gekozen om niet in onzr eigen pakjes te dansen maar in regenjassen met zwembanden en duikbrillen :)

Ha, ha, ha. Ik meende al dat het dak lekte daar. ;)

och linda niet getreurd voor die reacties .. ik sta er geloof ik al 2 maal op en niks gehoord hierover .............

(gelukkig)

@Angie: Nu je het zegt zie ik het ook. Maar ik zie je maar 1 keer, als zuster of niet? ;)

Goh, nu kunnen we Tielemans ook al in deze categorie noemen. Is hij toch erekei geworden bij de Keiebijters. Als je toch al erekei was, zou je toch spontaan deze titel per omgaande terug sturen.
O ja, Trix Houthooft is ook al erekei geworden.

Nog even wat anders, ik hoorde vanavond dat de muziek zachter moet met de carnavals optocht, is toch van de gekke, als dat zo is, die ene keer per jaar.
Ik geef zelf niets om carnaval, maar dit vind ik onzin.

tja ze weten altijd wat anders .. je had vorig jaar het forum van de keijebijters na de optocht eens moeten lezen zeg .... was bij de beesten af ... en hun hebben altijd gelijk en die meelopers ook ... denken ze ...

Er komt net iemand aan de deur van de *De Deurdauwers* en belt aan om hun boekje af te geven en vraagt een bijdrage voor het kindercarnaval bij hun, vind ik toch wel een beetje raar......

@Solveg: Dat is wel balen en snap ik ook niet. Zo hard staat die muziek echt niet

@Solveg
Misschien moet je eens bellen naar de Durdawwers of dit normaal is. Misschien probeert de bezorger wel een zakcentje te verdienen om carnaval te gaan vieren.

Ik heb een mailtje gestuurd. :)

oepssssssssssssss ik had die foto natuurlijk niet op mijn site moeten zetten weblog van helmond??? :) inderdaad gaan jullie mij nu herkennen ... maar laat me nou dat pak alleen in mierlo-hout op zaterdag en in nieuw vossemeer op maandag aan hebben :) ....

@Angie:
Jij denkt dus dat geen van de bezoekers van De weblog van Helmond zaterdags naar Mierlo-Hout gaat? Dan weet jij meer dan wij.

hahahah ECHTE Helmonders gaan toch niet naar mierlo-hout hahahahahahah

@Solveg (12 febr.)
De Durdawwers gaan elk jaar met hun boekje de deuren langs. Als je niet thuis bent, duwen ze het gewoon binnen.
Dus niets raars aan, volgens mij doen meer carnavalsverenigingen dit. Hoewel ik op dit moment geen voorbeelden heb.

@Ad, ik heb nog niet meegemaakt dat ze geld vragen, wel dat ze het boekje persoonlijk afgeven.

@Solveg
Nou begrijp ik het geloof ik niet meer :?

Op 12-2 13:07 uur schrijf je

quote:
Er komt net iemand aan de deur van de *De Deurdauwers* en belt aan om hun boekje af te geven en vraagt een bijdrage voor het kindercarnaval bij hun, vind ik toch wel een beetje raar......

Nou weet ik niet wat jij onder bijdrage verstaat, maar ik dacht toch meteen dat ze om geld vroegen.

Ad en Solveg, dat doen ze elk jaar. Ook bij ons zijn ze geweest en vragen ze een bijdrage ivm de drukkosten van de folder. Tja niet gevraagd altijd mis geschoten :?

Het Helmonds Mannenkoor komt ook altijd 1x per jaar aan de deur om een bijdrage te vragen :?

En dan heb ik het nog niet over de bezorgers die je aan het einde van het jaar een gelukkig nieuwjaar wensen :?

En de politieke partijen 8) :D

De zevende toegezonden carnavalsfoto is zojuist geplaatst.

@Porcupine (a.k.a. Noud) op 11 november 2005 om 11:53:
Zoals beloofd zouden we nog even terugkomen op die carnavalsmuziek. Dit jaar zullen we dat niet doen. Maar het idee is niet verloren: wellicht volgend jaar, want dan is er ook weer carnaval (hebben wij begrepen).

Carnaval...wat hebben jullie daar toch mee... :?

@Vlinder:
Omdat geen van onze bezoekers het blijkbaar weet, nemen wij de beantwoording over:
wij weten het ook niet, maar wij weten wel dat wij het niet zouden willen missen.

@De weblog van Helmond :: 19 februari 2006 09:50
Dan neem ik die taak van jullie over. Morgen zet ik, voordat ik carnaval ga vieren, 3 oude, Helmondse, carnavalsnummers op mijn weblog.

@Vlinder
Ik weet het ook niet wat wij met carnaval hebben. Maar we houden wel van een feestje. :D

@Porcupine (a.k.a. Noud) om 23.17:
Zet maar een paar stoeltjes extra klaar want wij komen zeker luisteren.

@Weblog van Helmond
Mi carnaval worre alle stoel en krukke opgeroimd. Nie zitte, mar danse. :D :D :D

ik hou niet van carnaval.. dat weten jullie al.. maar KLIK HIER voor een mooie carnavalsfoto... ;) :D

Een heel mooie foto van Nicky! :D

ja dat vond ik ook!! :D

nou heerlijk die carnaval ... ga je eens in kroegen waar je normaal nooit komt ... ga je dus ook in 1 van die kroegen naar Noud vragen en wat denk je ... iedere dag istie er behalve vandaag .... nou heb met Noud nog geen persoonlijke kennismaking gehad :( ....

angie.. dat zal je altijd zien!! :D

@Angie
Hij was er wel.....
Hij houdt namenlijk iedereen in de gaten die naar hem vraagt.
Heb je dat beeld niet gezien waar het dak op rust? Nou dat is Noud, en als hij jou een hand geeft, dan komt het dak naar beneden, en dan is het CARNAVAL. 8) 8) 8)

Sorry, ben net wakker.
mi die daag bende anders dan anders.
gelukkig hoef ik me nie te verkleeje, ze kenne me toch nie. 8) 8)

nou heb jij ff pech als je er was geweest had IK je wel herkend hoor :)

@Angie, sorry dat ik er gisteren niet was, anders hadden we samen een pilske kunnen pakken. Maar was het er wel gezellig?

@Jan Willem
Het klopt wel dat ik meestal iedereen zie die binnekomt. Maar het dak van de Wekkerrr... is stevig genoeg, en hoeft dus niet door mij ondersteund te worden. :D
Overigens zou ik jou ook wel herkend hebben, als ik je zou hebben gezien.

@Angie
Kom ik gisteren bij de Wekkerrr... binnen, het eerste wat ik te horen kreeg was: "Wor waarde gei gistere? Kumt er hier een keer een vrouwke binne, dè spisjaal vur jaw hier waar, en dan bende er nie. Ze zee dè ze jaw van ut computere kent".

ja dat klopt kheb heel de kroeg gehad om te vragen wie die Noud dan toch wel is .... ik zeg ik kem em van een internetsite :) ... kwilde eerst zeggen naakt maar dacht nee doe maar nie :) :) :)

dalijk nog eefskes naar zeezicht... genieten van de laatste uurtjes carnaval

De sterke arm van de wet heeft weer wat geld in de kas van justitie doen vloeien, door op carnavalsmaandag (en waarschijnlijk dus ook op dinsdag) massaal bonnen uit te schrijven voor wagens die niet voorzien waren van een parkeerbonnetje.
Natuurlijk staan ze in hun recht, maar een beetje flauw vind ik het allemaal wel.

hadden ze jou ook te pakken dan Ad ? :) je moet ook geen auto meenemen met carnaval he ....

@Angie,

Nee, ik ga niet met de auto. Maar anderen wel.

Daarbij weet ik over het algemeen wel, wanneer je in Helmond moet betalen voor het parkeren.

Meschien handig om de parkeer garages wat langer met carnaval open te houden kan je nog geld verdienen en de horica maakt in die tijd ook meer omzet.
Vond het wel lache :D dat die deksel van de kei niet in een keer goed erop kwam (beugel brak af) TIP: Meschien handig om een reserver beugel erbij te hebben :P

Ik weet niet of ik de enige ben, maar.......
ik vind het toch vreemd dat "Jan d'n Bok" de oitskieter dit jaar heeft gewonnen.
Ik ben dit jaar (sinds lange tijd) niet naar de optocht geweest, maar kan mij toch niet voorstellen dat er geen andere kandidaten voor deze titel waren.
:?

@Ad:
Diegene die de regel heeft verzonnen dat er tijdens de carnaval ook parkeergeld moet worden betaald zijn de schuldigen, niet de handhavers, die doen maar gewoon hun werk. De parkeergarages open houden is inderdaad ook een idee.

wat hebben jullie een mooie sidemet intresantedingen en leuke fotosik kom zelf uit het oosten van het land maar ik was met een brabander getrouwd helaas is hij voor drie jaar plotseling overleden ik mis elke dag nog dat mooie brabandse taaltje en jullie humor voor al ook dat carnaval hier doen ze er niet zoveel aan.hou doe

Tijdens de optocht moest bij de Havenbrug een wagen de stoet verlaten. De verslaggever van StadsTV Helmond dacht dat het kwam omdat de wagen de brug niet op kon draaien. Vanmiddag vertelde me iemand echter dat de chauffeur van de wagen was vergeten te tanken, en dus niet verder kon. :D :D

Tja, dommer dan dom !!!!!!!!!!!!

Dan kan inderdaad beter verteld worden dat je de bocht niet kunt nemen :P

Het schijnt dat de wagenbouwers voor zichzelf wel voldoende brandstof (=bier) bij zich hadden. :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: