De hennepkwekerijen van 2014 op de kaart


Ook in 2014 had de politie haar handen vol aan het oprollen van kwekerijen in de stad. Maar waar zaten nou de meeste hennepkwekers? Helmond Dichtbij en De weblog van Helmond hebben de opgerolde hennepkwekerijen van 2014 op de kaart gezet.
Op 28 november, dus het jaar is nog niet om en wie weet komen er nog een aantal ruimdagen aan, zijn er net geen 40 kwekerijen opgerold binnen de Helmondse gemeentegrenzen. Echt enorme wietbunkers zaten er dit jaar niet bij.
De meeste kwekerijen die we geruimd zagen worden, hadden enkele honderden planten. Het overgrote deel van de plantjes stond in flats en huizen, gewoon in Helmondse wijken. En bijna overal werd de stroom illegaal afgetapt. In 1 geval leidde dat tot een zeer gevaarlijke situatie waarbij een huizenblok werd afgesloten. In 2014 zijn ook verschillende huurders op straat gezet nadat de politie, al dan niet getipt door buren, de plantjes aantrof en vernietigde.

Minder kwekerijen opgerold
Even terug naar 2012. Toen was Helmond de vice-hennephoofdstad van Nederland. De teller bleef toen uiteindelijke steken op 100. Dit jaar komen we, vooralsnog, niet verder dan 37.
Bekijk de kaart hieronder en je ziet hoeveel kwekerijen er in jouw buurt zijn ontdekt en opgerold. De gegevens zijn gebaseerd op politieberichten en twitterende wijkagenten. Daar waar er foto’s gemaakt zijn, hebben we die erbij geplaatst. De kaart is ‘bèta’, we gaan nog ‘m nog verder aanvullen. Overigens, de markeringen geven de straten aan waar de kwekerijen zijn ontdekt en ontmanteld. De politie geeft nooit een huisnummer. Dus als het plantje toevallig boven jouw huis zweeft terwijl de kwekerij aan de overkant was, alsjeblieft, klaag ons niet aan.

PS: zie je het kaartje hieronder niet verschijnen of werken de markeringen niet? Je kunt de kaart ook hier bekijken.

Afgevoerd van de voorpagina
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: