4reacties

De ontsnapte kangoeroe is gevangen


In Mierlo-Hout is gisteren een kangoeroe gevangen. Dat liet Sarina Meijers ons weten. Eerder op de dag zorgde die kangoeroe voor ophef in Nuenen. Nadat zij het dier door heel Mierlo-Hout hadden moeten achtervolgen, werd het ontsnapte dier gevangen door de Dierenambulance in samenwerking met de politie en dierenarts. Uiteindelijk kon de dierenarts aan het einde van de middag met een verdovingspijltje het dier raken waardoor de verdoofde kangoeroe in de dierenambulance meegenomen kon worden, zie foto.
Het is niet bekend wie de eigenaar is, naar de eigenaar wordt nog gezocht. Voorlopig verblijft de kangoeroe in de Warande. Bij de Stichting Dierenambulance Helmond e.o. is er geen goede opvang mogelijk.
Bij Nuenen had een machinist gisterenochtend het dier op het spoor gezien en meldde dat bij ProRail. Zij lieten de treinen voor een periode van 20 minuten langzamer rijden. Daardoor zouden de treinen kunnen remmen mocht de kangoeroe op het spoor springen.
Via Brandevoort is de kangoeroe daarna naar Mierlo-Hout gegaan.

Afgevoerd van de voorpagina
4 reacties
Reageer

Het verhaal is anders zegt http://www.ed.nl. Heb het gecopieerd en geplakt:

'Geen kangoeroe, maar muntjak' hinderde treinverkeer bij Nuenen
woensdag 22 juni 2011 | 06:47 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 22 juni 2011 | 07:41

NUENEN - Het was geen kangoeroe die maandagochtend het treinverkeer bij Nuenen hinderde, maar een muntjak. Dat weet Nuenenaar Jan van de Loo zeker.

Zie ook:
•Treinvertraging Nuenen door ontsnapte kangoeroe
De muntjak, een Aziatische hertensoort, heeft een kop die sterk doet denken aan het Australische buideldier. Een exemplaar leefde tijdens de wintermaanden in de ruim uitgevallen tuin van Van de Loo. "Ik dacht eerst ook dat het een kangoeroe was. Ik heb de muntjak een tijd lang eten gegeven en hij sliep in mijn tuin. Maar ik heb hem al een poosje niet meer gezien," vertelt de Nuenenaar die foto's van het dier heeft gemaakt.

Van de Loo denkt dat personeel van spoorbeheerder Pro Rail maandagochtend de muntjak per abuis voor een kangoeroe heeft gehouden. Muntjaks leven in Europa in het wild, maar niet van nature in Nederland. Vorig jaar zomer is een muntjak - Van de Loo vermoedt dezelfde - in Brabant gesignaleerd. Ook op de veluwe wordt het dier weleens waargenomen.

@Astrid
Ik kan hier en nu melden dat het een neushoorn is geweest. Ik weet dat zeker. Het is een typisch gevalletje 'maandagochtend' dat ze dachten aan kangoeroe of muntjak. Heel begrijpelijk, die fout wordt vaker gemaakt. Maar ze vergaten dat ze op grote afstand waren toen ze het diertje zagen. Daarom weet ik zeker dat het een neushoorn is geweest. Ik ga dadelijk de krant bellen dan kunnen ze het morgen rechtzetten.

@Jan
Het was ook geen neushoorn, maar een poema.

tip: naast het spoor ten hoogte van brandevoort/mierlo-hout worden kangaroo 's gehouden.. waarschijnlijk komt die daar vandaan...

kangaroozoeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: