12reacties

Stadsschrijver en Helmonders in gesprek


Eind januari werd Abdelkader Benali gepresenteerd als Helmonds eerste stadsschrijver. De keuze van het Literair Café Helmond voor deze schrijver en tv-presentator kon destijds niet op bijval van elke Helmonder rekenen. Theo van Mullekom stelde er als fractievoorzitter van coalitiepartij Helmond Aktief zelfs raadsvragen over.
Maar hoe is het nu na zijn eerste 9 maanden? Dat kun je van Abdelkader Benali zelf horen tijdens Kunstlokaal42. Daar doet hij volgende week woensdag verslag van zijn ervaringen tot nu toe. Hoe heeft hij onze stad leren kennen en zijn zijn verwachtingen ook uitgekomen? Kon hij op Facebook de prachtige verhalen schrijven die hij vooraf voor ogen had? Daarover wil hij samen met jou in gesprek gaan en van jou weten wat je hem de komende periode nog mee wilt/kunt geven.
Ook wil hij het nieuwe Helmond met elkaar doornemen. Hij ziet Helmond vooral als een stad waar veel, heel veel gebeurt en waar niemand zich hoeft te vervelen. Een stad die de moeite waard is om kond van te doen. Hij voelt zich ook een correspondent wat dat betreft.
“Abdelkader Benali ziet reikhalzend uit naar uw komst en bijdragen” zo laat Wim Maasakkers in zijn persbericht weten. Woensdag 21 oktober om 21.00 uur zijn die 2 in Lokaal42 aan de Markt. Daar is dan de inmiddels 34ste editie van Kunstlokaal42. Kunstlokaal42 is een reeks van maandelijkse bijeenkomsten van zo’n anderhalf uur over kunst in de breedste zin van het woord. Iedereen is welkom en net als hier op de weblog is ook daar de toegang altijd gratis.

Afgevoerd van de voorpagina
12 reacties
Reageer

Komt alleen maar even vangen, want heb nog geen enkel literair hoogstandje van dit figuur aangetroffen. Spreekt ie überhaupt wel correct Hellemons?
Ik ga die avond in ieder geval iets nuttigs doen als mantelzorger......

@karel op vrijdag 16 oktober 2015 om 12:54:

Lijkt me een prima idee karel.

Heeft Helmond helemaal afgezeken in het begin met z'n facebookberichtjes. ( Wat een bereik!!) Z'n contract loopt af, nu even komen slijmen hoe geweldig Helmond wel niet is. Hoe doorzichtig! Maar ja die wil nog wel een jaar doorgaan voor 10.000 euro zo met z'n faceboek berichtjes.

O ja en die 10.000 zijn exclusief de hier gemaakte kosten, reis, hotel etc.
Over een rondje geven in de kroeg zal ik niks zeggen, want hij komt van boven de rivieren en dat kennen ze daar niet.
Volgend jaar gewoon iemand uit de buurt en die 10.000 ergens anders aan besteden als die onzin.

O ja, en de Vlisco heet toch echt Vlasco volgens hem hahaha
Weg met die onzin.

Of als het dat toch iemand moet zijn van ver buiten Helmond, stel in voor Maarten Van Rossum te benaderen voor volgend jaar!!

@Eddie op vrijdag 16 oktober 2015 om 15:15: Uw kortzichtige houding tegen alles wat van boven de rivieren komt begint belachelijke vormen aan te nemen Het is maar goed dat men daar niet zo denkt over alles wat onder de rivieren vandaan komt. Ziekelijke aversie.....

Hij komt niet alleen van boven de rivieren maar nog van veel verder. Kijk maar naar zijn naam. Ooit van een echte Hellemonder gehoord dat hij Abdelkader heet?

Toon, oud hellemonder

@erik

Waar jij vandaan haalt dat ik aan alles van boven de rivieren komt een hekel heb, zelfs een ziekelijke nog wel is mij een raadsel.
Ben geen fan van deze meneer na zijn afzeiken in het begin
van mijn stad.
Thats all.
En dat mag ik toch zeggen lijkt me, of mag dat nou ook al niet meer?
Mag steeds minder in Nederland :-)
Maar goed, binnenkort maar weer eens heerlijk uitwaaien in...Scheveningen!
Heerlijk!!

Oops sorry @Eric bedoelde ik, voordat ik daar ook last mee krijg lol

@Eddie op woensdag 21 oktober 2015 om 12:07:

Ter info (ook meteen voor andere reageerders die het betreft):
Onder meer daarom is er rechts onderin elke reactie een mogelijkheid om op iemand te reageren. Ga je daar met je muis overheen, dan verschijnt een pijltje met Beantwoorden. Klik je daarop, dan komt de verwijzing keurig in je reactie. Daarmee maak je het ook meteen voor andere lezende Helmonders gemakkelijker te zien op wie je reageert.

@De weblog van Helmond op woensdag 21 oktober 2015 om 13:27:

Bedankt voor de tip!

http://www.powned.tv/nieuws/media/2015/10/moslim_wint_bijbelquiz.html

Iedereen kan natuurlijk lullen wat die wil, maar onze Stadsschrijver won gisteren maar mooi de grote Bijbelquiz op tv. En dat vind ik knap!!
Gefeliciteerd Abdelkader Benali, als Helmonder ben ik trots op jou als onze Stadsschrijver. Jammer dat ik woensdagavond niet kon komen.

Wat aan de late kant, maar nu hoor je niemand over Abdelkader. Proficiat!!

Ik lees hier in het algemeen enkel negatieve meldingen betreffende Abdel. Pesterijtjes en clichématig gemeenplaatsen, erg gemakkelijk. Afzeiken kan iedereen. Van mij mag Abdel nog wel een jaartje of wat doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: