25reacties

De stormschade tot nu toe in Helmond


De code oranje van het KNMI had zijn reden dit keer voor Helmond. Behalve de eerder gemelde stormschade op het spoor, hieronder de schades die ons op Twitter opvielen.
Dit bericht vullen we in de reacties hieronder aan met nieuwe meldingen. In het kader van “met zijn allen weten en fotograferen we meer”: maakte jij een duidelijke foto van de stormschade in Helmond: mail die dan naar post@deweblog met daarbij de straatnaam. Die plaatsen wij dan in de reacties.

In de reacties hieronder staat een update.

Afgevoerd van de voorpagina
25 reacties
Reageer

De takken vielen bijna op mij tussen de cacaofabriek en voetbalclub

Ivo Bovendeerd

Boom afgeknapt op de pauluspotterlaan t.h.v. de gymzaal. Ligt groot deel op de weg.

Verder veel groen en takken in de omgeving vd Brederodelaan en de treurwilg aan de vijver achter het voormalige terrein van de Paardenbloem ligt dwars over het fietspad....

Op de Wolfsputter Baan (N279) is een boom gevallen die hier 1 rijbaan blokkeert. Het verkeer moet stapvoets passeren.

Pim Verkoelen

Hier in de Marslaan (Helmond Noord) ook best veel stormschade. We hebben het geluk dat die boom ergens op blijft steunen anders ligt die ook op de weg.
Hier spelen altijd veel kinderen. En vooral die punt die uitsteekt is heel gevaarlijk.

Bianca Krikke

In de Windmolenstraat in Mierlo-Hout:

Bram van Leuken

Ook gasthuisstraat geblokkeerd thv de school

Jacco van Nimwegen

Voor de tweede keer dit jaar bij ons in de familie een kapotte autoruit. Vraag me af wanneer gemeente Helmond is iets gaat doen aan de bomen bij ons in de staat met alle dode takken erin.

Haaglaan ook grote boom om

Ontwortelde boom over het fietspad langs het Spoormakerserf in Brandevoort:

Liesbeth Ploeg

Stormschade in Houtsdonk:

Later wellicht nog meer foto's uit onze wijk.

Vico Hoozemans

Op de Traverse ter hoogte van de Rabobank:

Zoals je hierboven ook kon zien, was de brandweer vannacht al druk in de weer. De eerste foto werd gemaakt op het terrein van de Automotive Campus, de tweede op de Paulus Potterlaan in Helmond Noord.

Het gebied, en dan vooral het fietspad, bij de Dahliatuin in Helmond West is onbegaanbaar:

En nog 4 foto's uit Houtsdonk:

Vico Hoozemans

Zover ik kan zien op de foto's zie ik veel wilgen bomen die afbreken/omwaaien/takken verliezen, misschien een les voor de gemeente: wilgen moet je ieder jaar knotten, deze bomen zijn zwak en niet geschikt om hoog en breed te worden, maar ja eigenwijs hé...
En daarbij: gemeente; plant eens bomen die geen overlast geven (op blad verlies na dan :) en die langzaam groeien, keus genoeg.

Op de Herenlaan in Brandevoort (de Veste), niet zo dramatisch als andere foto’s maar toch stond ik ervan te kijken.

De eigenaar van de auto in de Burgemeester Moonsstraat (Helmond West) heeft ook een engeltje op de schouder gehad...

Op de Sint Antoniusweg bij tennisvereniging Carolus:

Suzanne in het Groen

Stormschade nabij het Sjef de Kimpepad:

Dirk van Dam ????

Bij de openbare basisschool De Straap in de Rijpelberg is een boom omgewaaid. Deze is op het schoolgebouw terecht gekomen.

Dirk van Dam ????

Gisterochtend in Stiphout bij openbare basisschool De Lindt:

Update:
De gemeente kreeg al ruim 140 meldingen van stormschade
Tot gistermiddag zijn er ruim 140 meldingen van stormschade bij de gemeente Helmond binnengekomen. Dat liet een woordvoerster ons vanochtend weten. Dit is nog geen eindstand want er komen steeds nieuwe meldingen binnen. Komende week hoopt de gemeente een beeld te hebben van de totale omvang van de schade. Is 140 veel of weinig? Ter vergelijk: de gemeente Eindhoven kreeg al ruim 1600 meldingen na de storm van dinsdag. De Volkskrant vond de schade na code oranje erg meevallen.
De meldingen bij onze gemeente komen uit alle wijken, maar de meeste komen uit Stiphout en Helmond Noord. Vrijwel alle meldingen gaan over omgevallen bomen of afgebroken takken. Hierboven zie je de foto's en filmpjes van een aantal gevallen. Er wordt nu hard gewerkt om alles op te ruimen. Daarbij is veiligheid de hoogste prioriteit. In sommige gevallen betekent dat, dat een boom of tak voorlopig even aan de kant wordt geschoven zodat de weg weer vrij is en dat die pas later opgeruimd wordt.
Zie je zelf nog ergens stormschade in de openbare ruimte? Bel 14 0492 of mail naar gemeente@helmond.nl. Je melding wordt dan door hen opgepakt.

@De weblog van Helmond op vrijdag 7 juni 2019 om 12:45:

Indicatief is het gemiddelde schadebedrag zo'n duizend euro per geval, dus opgeteld een dikke ton schade voor de gemeente. Want waarschijnlijk zijn ze daarvoor niet verzekerd. :-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: