105reacties

‘Einde voor stadsradio in Helmond’

Stadsradio HelmondVannacht plaatste Koen, vrijwilliger bij Stadsradio Helmond, een noodkreet bij het log Waar blijft het geld van de Stadsradio? Omdat wij zijn reactie een nieuw log waardig vinden, hieronder integraal zijn reactie.
“Einde voor stadsradio in Helmond
De subsidie voor SLOT (Stadsradio Helmond) is door de gemeenteraad van Helmond al toegezegd, maar naar het zich laat aanzien zal SLOT per 1 december geen bestuur meer hebben die het nieuwe subsidie-contract met de gemeente Helmond kan tekenen.
De volledige consequenties van dit besluit van het huidige bestuur van SLOT zijn nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval zal stichting SLOT dan op te houden met bestaan en kunnen de circa 100 vrijwilligers geen radio en televisie meer maken. Dit zou om twee redenen niet goed zijn voor gemeente Helmond. Ten eerste, dat SLOT binnen de gemeente zijn maatschappelijke rol heeft. In de uitzending van Marktplein (het zaterdagmiddag discussie-programma van Stadsradio Helmond) van 11 september jl. heeft de politiek, van links tot rechts, bevestigd dat SLOT een belangrijke maatschappelijke functie binnen de gemeente Helmond heeft. Ten tweede bestaat de organisatie volledig uit vrijwilligers die met veel plezier radio maken, voor wie het bijzonder spijtig is als ze hun hobby niet meer (in Helmond) kunnen doen.
Wie heeft er ideeën hoe we als SLOT Stadsradio Helmond aan een nieuw bestuur komen. Of weet iemand een andere oplossing voor het voortbestaan van de stadsradio in Helmond.”

Arold Otten, die 5 jaar in het bestuur zat van Stadsradio Helmond en er 12 jaar werkzaam was, twitterde een week geleden: “Stadsradio Helmond gaat waarschijnlijk stoppen. Binnenkort crisisvergadering. Gebrek aan bestuurders. Is maar beter. Wordt toch nooit wat.”

Er moet dus iets gebeuren bij Stadsradio Helmond. Als het al niet te laat is…