7reacties

Ernstig ongeluk in Mierlo-Hout

Aan het einde van de middag vond er een ernstig ongeluk plaats in Mierlo-Hout. Daarbij vielen 2 gewonden. Een auto geraakte op de kop op het fietspad en het daarnaastgelegen grasveld. Onder die auto kwam een scooter. Er waren 3 ambulances ter plaatse, de opgeroepen traumahelicopter werd weer afgezegd en kwam niet ter plaatse.
Het ongeval vond plaats op de Heeklaan, tussen de rotonde en de Brasemlaan.
De witte sportauto is, na het verlaten van de rotonde, hoogstwaarschijnlijk in een slip geraakt. De bestuurder moet hierbij de macht over het voertuig zijn verloren. De auto raakte aan de overzijde de berm en is via een boompje letterlijk gelanceerd. De auto sloeg over de kop en kwam hierbij op het naastgelegen fietspad terecht. Daar reed op dat moment een dame op een scooter. Laatstgenoemde werd geraakt door het voertuig en kwam er zelfs deels onder terecht.
De auto werd bestuurd door een wat oudere man, naast hem zat een vrouw. De man werd in de ambulance behandelt, de passagier raakte niet gewond. De bestuurster van de scooter is op een zogenaamde wervelplank afgevoerd naar het ziekenhuis. Vooralsnog leken de verwondingen mee te vallen.
Kort na dit ongeval gebeurde er een tweede ongeval op de even verderop gelegen kruising met de Brasemlaan. Dit betrof een kop-staart botsing tussen twee personenauto's met gelukkig enkel blikschade als gevolg.
Hulpdiensten sloten de Heeklaan tussen de rotonde en de Brasemlaan volledig af voor het verkeer.

Helmond

Bovenstaande foto werd gemaakt door Vico Hoozemans.