7reacties

Ernstig ongeluk in Mierlo-Hout


Aan het einde van de middag vond er een ernstig ongeluk plaats in Mierlo-Hout. Daarbij vielen 2 gewonden. Een auto geraakte op de kop op het fietspad en het daarnaastgelegen grasveld. Onder die auto kwam een scooter. Er waren 3 ambulances ter plaatse, de opgeroepen traumahelicopter werd weer afgezegd en kwam niet ter plaatse.
Het ongeval vond plaats op de Heeklaan, tussen de rotonde en de Brasemlaan.
De witte sportauto is, na het verlaten van de rotonde, hoogstwaarschijnlijk in een slip geraakt. De bestuurder moet hierbij de macht over het voertuig zijn verloren. De auto raakte aan de overzijde de berm en is via een boompje letterlijk gelanceerd. De auto sloeg over de kop en kwam hierbij op het naastgelegen fietspad terecht. Daar reed op dat moment een dame op een scooter. Laatstgenoemde werd geraakt door het voertuig en kwam er zelfs deels onder terecht.
De auto werd bestuurd door een wat oudere man, naast hem zat een vrouw. De man werd in de ambulance behandelt, de passagier raakte niet gewond. De bestuurster van de scooter is op een zogenaamde wervelplank afgevoerd naar het ziekenhuis. Vooralsnog leken de verwondingen mee te vallen.
Kort na dit ongeval gebeurde er een tweede ongeval op de even verderop gelegen kruising met de Brasemlaan. Dit betrof een kop-staart botsing tussen twee personenauto's met gelukkig enkel blikschade als gevolg.
Hulpdiensten sloten de Heeklaan tussen de rotonde en de Brasemlaan volledig af voor het verkeer.

Bovenstaande foto werd gemaakt door Vico Hoozemans.

Afgevoerd van de voorpagina
7 reacties
Reageer

De informatie klopt niet geheel. De auto werd bestuurd door een vrouw (zonder passagier!) en de oudere man en de vrouw zaten op de scooter. De oudere man en de vrouw hebben letsel opgelopen en de bestuurster van de auto is ongedeerd gebleven

@Me:
Bedankt voor je info die juist lijkt te zijn en ook andere media nu hebben. Op het moment dat wij dat schreven was dat de informatie die wij hadden gekregen.

Het officiële politiebericht over dit ongeluk:

Gewonde bij ernstige aanrijding
Een vrouw uit Mierlo raakte donderdagavond ernstig gewond bij een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Heeklaan. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis.
Rond 17.00 draaide een 24-jarige Helmondse met haar personenauto de Heeklaan op. Door nog onbekende oorzaak raakt ze in de slip en kwam tegen de stoeprand terecht. De auto vloog daardoor op het naastgelegen fietspad en daarbij werd een juist passerende scooter geraakt. De 55-jarige bestuurder van de scooter raakte slechts licht gewond, maar zijn 39-jarige passagier moest naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk.

1e Informatie klopte dus van geen kant !
Beetje voorzichter zijn de volgende keer.
Staat er nu trouwens nog steeds ! op !!
Grt Jos

@Jos:
We begrijpen je reactie. Onze berichtgeving van 17.34 uur is gebaseerd op wat we tot op dat moment te horen kregen. Van iemand ter plekke terwijl de hulpdiensten bezig waren, van iemand die meteen na het ongeluk even ter plekke was en van de persvoorlichting van de politie.
Dat er zo kort na het ongeluk onjuistheden in een bericht sluipen is dan een risico. Met jouw kwalificatie "van geen kant" zijn we het niet eens.
In tegenstelling tot hoe andere media het doen, is het bij een blog not done te schrappen/veranderen in geplaatste teksten. Daarom zetten wij nieuwe informatie er onder. Wij realiseren ons de voor- en nadelen daarvan.

Als je na het verlaten van een rotonde
in de slip raakt en over de kop gaat moet je toch als een dwaas hebben gereden ??
Zijn er getuigen betreft gereden snelheid ?

Wim van Laarhoven

Op ed.nl stond gisteren een reactie van een getuige bij het betreffende nieuwsbericht. Die stelde dat de bestuurder van de Opel GT reed als een idioot; of wel: veel te hard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: