22reacties

Geen hond kent gewijzigde hondenbeleid


Afgelopen zomer heeft de gemeente Helmond aanpassingen aangebracht in de hondenvoorzieningen in de Helmondse wijken Binnenstad, Helmond Oost en ’t Hout. In overleg met werkgroepen van wijkbewoners werden toen de volgende maatregelen genomen:
• er zijn meer uitlaat- en loslaatterreinen aangelegd,
• een aantal van die terreinen is opnieuw ingericht,
• verbodsgebieden zijn opgeheven (speelplekken en winkelcentra uitgezonderd),
• hondenbezitters hebben hondenpoepzakjes en een houdertje gekregen,
• er zijn depo-dogs (poep-prullenbakken), verspreid in de wijk, geplaatst.
Die maatregelen zijn door de gemeente geëvalueerd en hieruit is gebleken dat hondenbezitters en met name niet-hondenbezitters niet goed op de hoogte zijn van de veranderingen. De aanleg en vernieuwing van hondenveldjes heeft dus niet geleid tot een toename van de hondenbezoekersaantallen.
Van de hondenbezitters is 50% op de hoogte van het opheffen van de verbodsgebieden. Van de niet-hondenbezitters is dit slechts 25%. Dit kan leiden tot misverstanden: stel, je loopt met je hond nietsvermoedend in een gebied waar het verbod is opgeheven, en je komt iemand tegen die van de wijzigingen geen weet heeft en jou wel eens even op je vingers wilt tikken.
Het gratis uitdelen van hondenpoepzakjes aan hondenbezitters heeft geleid tot een teleurstellende toename van het gebruik van 3%. De depo-dogs worden daarentegen wel gebruikt: door de ene helft van de hondenbezitters soms of altijd. Door de andere helft nooit. Dat laatste komt omdat ze de depo-dogs (nog) niet kennen, (nog) niet weten te vinden, of omdat ze hun honden altijd daar uitlaten waar de poep mag blijven liggen.
De meesten die de aanpassingen van de hondenvoorzieningen kennen zeggen tevreden te zijn. Alleen over het opheffen van verbodsgebieden is 18% ontevreden.
Maar als geen hond de maatregelen kent…

Afgevoerd van de voorpagina
22 reacties
Reageer

Moeten ze wel op tijd de depo-dogs (poep-prullenbakken), leeg maken op de hoek straakvenseboschdijk-sjef de kimpe pad zit de bak zo vol dat er geen zakje meer bij kan en er zitten ook al een tijdje geen zakjes in ??Wie vult dat bij enwie maak die bak leeg???
Eria van gestel-Oomen

Eria van Gestel-Oomen

1300 Hondendrollen afgelopen week in Brouwhuis
Komende maanden wordt door de gemeente extra aandacht besteed aan het verminderen van de overlast door hondenpoep. Te beginnen in de wijk Brouwhuis. De Stadswacht gaat intensief controleren op bekende overlastplekken. Daarbij wordt gelet op de opruimplicht en of hondenbezitters een bruikbaar zakje bij zich hebben.
Vooral de Middenloop, het Haringvlietpad bij de scholen De Stroom en De Vlier en het wijkpark lijkt, aldus de gemeente, "wel een open riool: er lagen afgelopen week ruim 1300 hondendrollen!" De gemeente heeft deze terreinen nog 1 keer schoon gemaakt. Daarna zijn de hondenbezitters aan de beurt. Om het opruimgedrag te stimuleren zijn met hulp van de hondenwerkgroepen geregeld dat er depodogs zijn geplaatst. Depodogs zijn afvalbakken waarin de zakjes met hondenpoep kunnen worden gegooid en waar nieuwe zakjes beschikbaar zijn.
Verder zijn er nieuwe uitlaatstroken en loslaatterreinen gemaakt waar de hondenpoep niet hoeft worden opgeruimd Veel verbodsgebieden zijn opgeheven. Maar op deze terreinen moet de hondenpoep wel worden opgeruimd. Uitlaatstroken die veel overlast gaven zijn opgeheven.
Alle hondenbezitters in de wijk hebben persoonlijk een brief ontvangen, met een kaartje waarop alle uitlaatvoorzieningen in Brouwhuis zijn aangegeven. Zij hebben 2 rollen hondenpoepzakjes aangeboden gekregen.
Op overlastplekken worden borden geplaatst die attenderen op de opruimplicht.

Maar wij hebben niets ontvangen, zowel geen brief met kaart als hondenpoepzakjes.

Prima, als de hondenuitlaatstroken maar regelmatiger schoongemaakt worden. Mijn hond heeft de afgelopen maanden gedwongen ski-lessen moeten volgen op die uitlaatstroken.

de gemeente en schoonmaken is als ,n koe en fietsen ,,
was da, brief ontvangen hebben ze daar ginds
zitten slapen???
laat ze maar is wat doen aan de overlast van
KATTEN
alle zandbakken vd gemeente
vol katten shit
de poep zuiger als je ,m 1 keer
per jaar in brouwhuis ziet das veel
betaal je belasting,word er niks
mee gedaan
o ja in de pot algemene,reisjes gedaan ????
wat doet de gemeente met dat geld dat is de vraag,, ben daar is open over,,

Ik ben dan ook voor KATTENBELASTING, want afgezien van ook vervuilde zandbakken voor de kiendjes, is kattenbakafval erg vervuilend en moeilijk te verwerken. Betalen wij allemaal in de gemeentelijke heffing voor de en de vervuilers, dus de kattenbezitters, waarvan er velen hun beest zomaar op straat schoppen, betalen in tegenstelling tot hondenbezitters NIETS extra's. DISCRIMINATIE !!!!

Ook wij wonen in Brouwhuis,een ook WIj hebben NIETS ontvangen van de gemeente.
Wij laten onze hond meestal uit langs het kanaal....
En ben met de bovenstaande mensen eens....
Er lopen meer als genoeg katten rond....In de Hunzestraat bv hebben de mensen erg veel last van katten die in hun tuin hun behoeftes doen.Mensen die ik ken zaaien ieder jaar groente in hun eigen tuintje en moeten alles goed afzetten anders zit het vol met uitwerpselen van katten.

Ja en niet alleen katten verpesten de woonomgeving en veroorzaken overlast: wat dacht je van al die Mekdonnults zun burgerbakjes, - zakjes, -bekers, -rietjes en de metalen blikjes die onze jeugdigen zonder enige moraal pardoes op straat flikkeren. Daar hoor je de gemeente niet over, daar valt financieel niets te halen!

Ja ik ben het wel eens met Piet en piet, kattenbelasting, maar hoe zit het dan met de kat eigenaren waarvan het beestje NOOIT buiten komt ?
Ik heb zelf zo'n kat en die komt NOOIT buiten, ik ga voor dat beestje dus ook NOOIT belasting betalen.
Ik zie best vaak bij mij in de achtertuin katten van iemand anders, fijn is dat, NOT !
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen hondenpoep, opruimen dus!
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen kat, binnen houden dus!
De gemeente mag er van mij zeer zware boetes voor opleggen bij overtreders.

Deze foto werd gemaakt in het wijkpark van Brouwhuis waar de Stadswacht intensief gaat handhaven. Fotograaf is Ronald Pennekamp, de buurtbrigadier van de politie in Brouwhuis.

weet je wat helemaal een gruwelijk dagelijks terugkerende ergenis is,dat die hondenbezitters hun honden laten schijten in de anjerstraat- broekwal bij en rondom het complex rozenhof,daar wonen allemaal oudere mensen die niet goed meer zien en met hun rollator door die vettige zooi rijden en dan bij thuiskomst met hun oude lichaam een emmertje met sop en handveger de bandjes van hun rollator moeten schoonmaken,dat daar maar eens en wijkagent gaat staan en die strond bij die hondenbezitters in hun eigen nek smeren,stelletje smeerlappen het zijn elke dag dezelfde mensen,die wonen zelf in de straat rozenhof paar deuren verder en net bij dit complex laten ze hun hond schijten.

Laat ons wel wezen: de discussie gaat niet over de vervuiling door hondenstront (of eigenlijk hun baasjes, da's wel duidelijk. Waar het wel om gaat is het onrechtvaardige gevoel dat hondenbezitters (terecht) moeten betalen voor het van gemeentewege opruimen van de hondenstront en kattenbezitters niet vanwege de vervuiling en andere beschadigingen die die beesten aanrichten (ook hun baasjes). Dat sommige katten binnen gehouden worden zal best maar de kattenbakvulling moet ook verwerkt worden door Sita/Van Gansewinkel en dat mag iedereen betalen. Kortom: u en ik kunnen de katten- en hondenpoep niet op onze boterham doen (bah, wanne viezerik)dus beide dierenbezitters mogen opruimkosten betalen en niet alleen Bello-lovers.

Goh, dan ga ik vanaf nu ook niet meer mee betalen aan het verwerken van de luiers die al die kinderen in brouwhuis produceren.... mijn god, waar slaat dit op!! Als iedereen gewoon eens een beetje sociaal zou zijn en in ieder geval hun hond/ kat/ geit/ wat dan ook, niet laat schijten op plekken waar men liever op andere manieren gebruik maakt van de ruimte...

Da's waar....

Eindelijk wordt er op getreden door Stadswacht, nu nog in Mierlo-hout...

je laat je hond het gewoon zelluf uitzoeken ik doe het zelf op en moet toch belasting dokken dat is dubbelop gemeente Helmond. Dat willen wij NIET.En meestal doet ie het ook nog eens in mijn tuin. Maar als je naar het haagje gaat en zegt ik kan het niet betalen ,mijn verkeersboete wordt het gesponsert door de gemeente Helmond. Wij dus.
En Jakobs die kan er ook wat van daar staan agenten met geweren voor de deur en alles is afgezet daar,wat is er nou eigelijk gebeurd? Je hebt zelf de 2e coffee shop gewild?????? Moet dat de Helmondse bevolking ook maar betalen?????

tonnievanderheijden

Was vroeger de Hondenbelasting voor Helmond Sport nu betalen ze er de bewaking van van onze falende burgervader.Ik mis trouwens nog de protesten over paarden,daar waar ik mijn hond niet mag loslaten in de warande hebben ze voor de niet belastingplichtige knollen wel paardepaden aangelegd. Een grote schande is dat. Misschien moeten we onze honden dan toch maar een buitenlands paspoort geven dan hebben ze meer rechten

hondenliefhebber

Ik zie een hoop mensen klagen over katten.
Ik heb ook een aantal katten.
Waarom zou ik belasting moeten betalen?
Mijn katten weten nog eens niet dat er een wereld is buiten de deur.
Een hond daar in tegen MOET elke dag uitgelaten worden.
En daar heb je dus last van.
Hier voor op mijn stoep ligt regelmatig poep van een hond.
En de baasjes zijn gewoon te lam om het op te ruimen.
Ik weet natuurlijk ook wel dat er katten / poezen los rond lopen en voor overlast bezorgen.
Ikzelf vind ook dat de gemeente daar harder tegen op moeten treden.

O en als je een hond aanschaft weetje waar je aan begint.
En je weet dus ook dat jhe hondenbelasting moet betalen.
Althans dat wist ik ook altijd heb zelf altijd 2 honden gehad ^^.

Aanpak hondenpoepoverlast Helmond-Oost
Eind april start de gemeente Helmond een campagne om de overlast van hondenpoep in de wijk Helmond-Oost te verminderen. De gemeente laat nog 1 keer de bekende overlastplekken reinigen. Daarna zijn de hondenbezitters zelf aan zet.
Alle bij de gemeente bekende hondenbezitters in de wijk ontvangen persoonlijk een brief, met een kaartje waarop alle uitlaatvoorzieningen in Helmond-Oost staan aangegeven.
In de afgelopen jaren zijn in bijna alle wijken extra voorzieningen voor het uitlaten van honden gemaakt. Om het opruimgedrag te stimuleren, zijn (met hulp van de hondenwerkgroepen in de wijken) een aantal zaken geregeld:
• Er zijn depodogs geplaatst.
• Er zijn nieuwe uitlaatstroken en loslaatterreinen gemaakt.
• Uitlaatstroken die veel overlast gaven, zijn opgeheven.
• Meer wandelmogelijkheden voor hondenbezitters door minder verbodsgebieden.
Ondanks deze maatregelen, is er op een aantal plekken in de wijk Helmond-Oost toch nog overlast door hondenpoep: Hortensiapark, speelveld Broekwal, Plesmanlaan, Fokkerlaan, Margrietlaan, Piet Heinstraat, Azalealaan en winkelcentrum Straakven. Op deze overlastplekken worden borden geplaatst die hondenbezitters attenderen op de opruimplicht. Medewerkers van Stichting Stadswacht Helmond gaan intensief controleren op deze overlastplekken. Daarbij wordt gelet op de opruimplicht en het feit of hondenbezitters een bruikbaar opruimzakje bij zich hebben. Dit geldt overigens niet alleen voor Helmond-Oost, maar ook voor de andere wijken in Helmond.
Meer informatie over het Helmondse hondenbeleid staat in de ‘Hondenwijzer’.

Doe net als BUURMAN de grote boodschap THUIS !

@De weblog van Helmond op maandag 22 april 2013 om 10:32:

En de omgeving van de Silvester-Bernadette basisschool niet te vergeten. Het is ook daar vaak een kunst om de poep te ontwijken.

Het nadeel is natuurlijk wel dat je de zondaars alleen kan beboeten als je ze op heterdaad betrapt.

Hondenpoep is idd een groot probleem, vooral aangezien veel mensen het gewoon niet even opruimen. Ik heb een kat en die komt niet verder als mijn eigen tuin.. terwijl andere katten wel in mijn tuin hun behoefte doen.. bahbah!! Wat ik ook heel vervelend vind zijn de mensen die met hun honden op de fietspaden lopen.. Ik heb al heel wat keren uit moeten wijken omdat een hond op me af kwam.. Ik heb het al niet op grote honden, maar het is niet grappig als je dan ook nog gedwongen bent er langs te fietsen.. zeker niet als ze los lopen! :-/

Klorriemorrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: