20reacties

Gewapende overval cafetaria Adelaars


Vanochtend werd cafetaria Adelaars aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout overvallen. Daarbij maakten 2 gewapende daders een nog onbekend geldbedrag buit. De eigenaar van die friettent raakte lichtgewond.
De 2 daders drongen Friture Adelaars (bij Zaal Adelaars) aan de Hoodstraat 137 binnen rond waarschijnlijk half 5. De nog alleen aanwezige eigenaar werd op zijn hoofd geslagen. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plekke aan zijn lichte verwondingen kunnen behandelen.
De politie is nu bezig met een sporenonderzoek. Henri van Vonderen, de wijkagent in Mierlo-Hout liet weten dat een politiehond een deel van de buit dankzij een geurspoor wist te vinden.
Een maand geleden vond aan deze doorlopende straat door Mierlo-Hout (op de Mierloseweg aan de andere kant van het spoor) ook al een gewapende overval plaats bij Juwelier Van den Aker.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Afgevoerd van de voorpagina
20 reacties
Reageer

Het officiële politiebericht:
Getuigen gezocht van overval op cafetaria
De politie zoekt getuigen van een overval die donderdagochtend werd gepleegd op een cafetaria aan de Hoofdstraat in Helmond.
Rond 4.30 uur troffen gewaarschuwde agenten de 39-jarige eigenaar gewond aan in de zaak. Hij zou kort daarvoor nog wat hebben gedronken in zaak toen twee getinte mannen van ongeveer 25 jaar de zaak binnengedrongen. De eigenaar werd bedreigd, vermoedelijk met een vuurwapen en op zijn hoofd geslagen. De mannen zouden er vervolgens vandoor zijn gegaan met een onbekende buit. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer ter plaatse behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden bij de politie op het nummer 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

jazeker alweer getint
het moet niet gekker worden

Arjen,

Het is allang gekker, we leven in een waanzinnigee maffe maatschappij. En het schijnt dat niets meer helpt om deze idioten te stoppen, blank of getint! We zijn helaas in 25 jaar tijd afgedaald naar de kelders van de criminaliteit.

Gewoon eigen rechter speken en heerklappen die hap.

Adrie
jan 02 - 22:47
Gewoon eigen rechter spelen en neerknallen die hap.
Als ze dit mij aan zouden doen, niet zeggen laat maar lopen. Deze klootzakken zijn verkeerd op deze aarde terechtgekomen, foutje van onze lieve heer.
Opzouwte en opruimen dit gespuis.

@Redactie,

Waarom worden Too The Point benamingen van de getinte daders verwijderd van het weblog

Met name dan de reactie's.

Adrie

@Adrie op donderdag 3 januari 2013 om 09:53:

We zijn van mening dat die benaming geen aanvulling was.

Vanavond bewakingsbeelden van overvallers zaal Adelaars
De 2 gewapende mannen die in december de eigenaar van zaal Adelaars 's nachts overvielen, zijn te zien op bewakingsbeelden. Zij overvielen daar de eigenaar die, na een avondje uit, net de boel wilde gaan afsluiten.
Die bewakingsbeelden worden vanavond om 18.11 uur vertoont in de uitzending van Bureau Brabant op Omroep Brabant. Dit programma wordt daarna ieder uur herhaald, de laatste uitzending is morgen (dinsdag 8 januari) om 16.11 uur.
Vandaag bestaat Bureau Brabant 10 jaar. In die 10 jaar zijn ongeveer 1300 zaken behandeld, waarvan er (al dan niet direct) 34% zijn opgelost. Er is een jubileum uitzending gemaakt, waarvan een verkorte versie vanavond om 18.53 uur wordt uitgezonden met om de 2 uur herhaling. Zaterdag 26 januari om 18.00 uur (met om de 2 uur herhaling) wordt de volledige versie van 24 minuten uitgezonden met daarin een terugblik op de afgelopen 10 jaar, de inzet als opsporingsmiddel en het succes van het programma.

Wat een komedie half Helmond weet al wie de dader is!

Inderdaad Wim, sowieso half 't Hout. Best apart dat ze het dan toch nog uitzenden.

@Wim en @Hein:
Wie zijn dat dan? Ik hoor nog bij de ontwetende helft. :-(

De informatie en bewakingsbeelden via Bureau Brabant vanavond:

De eigenaar van feestzaal ‘Adelaars’ in Helmond komt thuis na een avondje uit. Zijn feestzaal is inmiddels ook gesloten, iedereen is naar huis. Het is inmiddels donderdagochtend 13-12-2012 omstreeks 04.30 uur. Als hij de boel wil afsluiten, stormen er ineens 2 gewapende mannen naar binnen. Onder bedreiging moet hij geld afgeven, waarna de daders weer vertrekken.
Op bewakingsbeelden binnen (foto 2, 3 en 4) zijn ze te zien, als ze de eigenaar al hebben neergeslagen. Het zijn 2 jonge mannen van een jaar of 25, niet al te groot, zo’n 1.70m. Ze spraken Nederlands met een buitenlands accent, mogelijk Marokkaans.
Omdat er snel een politiespeurhond ter plaatse was, weet de politie vrij zeker hoe ze zijn gevlucht. Via het Janssen & Fritsenplein zijn ze gevlucht naar de Aquamarijnstraat. Daar zijn ze doorheen gelopen en toen de hoek om gegaan, rechtsaf, de Sjef Remmenlaan in. En dan verder richting het spoor. De speurhond heeft het mogelijke spoor van de overvallers verder kunnen volgen tot het tunneltje onder het spoor door. Dat is het Ashorstpad.
Wat de politie wil weten is of er mensen zijn die iets is opgevallen. Langs de vluchtroute van de overvallers, of misschien ook daarna. Misschien heeft iemand iets gehoord, of gezien, dat met de overval te maken kan hebben. Maar het kan ook zijn, dat er mensen zijn, die in het algemeen informatie hebben over deze overval. Bellen kan naar de politie en de NCIE op nummer 079-3458999.

Zojuist is ook het filmpje van het hele item dat Bureau Brabant maandag uitzond, online gezet.

De eerste verdachte is aangehouden
Op 22 februari werd een 18-jarige Helmonder aangehouden als verdachte inzake deze overval op Zaal Adelaars. Dat liet wijkagent Henri van Vonderen ‏vanmiddag weten.
Deze Helmonder werd hiervoor door politie gezocht. Door zijn signalering liep hij bij een kaartjescontrole op het perron in Eindhoven tegen de lamp. Daar werd hij meteen aangehouden en vervolgens ingesloten. Hij zit vast zolang het onderzoek loopt.
In het belang van het politieonderzoek werd tot nu toe niets over deze aanhouding naar buiten gebracht. Later vandaag wellicht meer info.

Dat de politie verwacht binnenkort meer verdachten aan te houden, bleek de extra info te zijn.

36 Maanden cel voor deze gewapende overval
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 22-jarige man uit Helmond en een 23-jarige man uit Tilburg beiden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden. De mannen pleegden in december 2012 een gewapende overval op cafetaria Adelaars aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout.
De overvallers drongen in de nacht van 12 op 13 december 2012 de cafetaria binnen. Ze bedreigden de eigenaar en sloegen hem met een nepvuurwapen tegen zijn hoofd. Vervolgens dwongen zij de man de kluis te openen, waarna zij met een bedrag van 2.858 euro vluchtten. Op de vluchtroute werd later een deel van de buit aangetroffen. Zie ook onze berichten en de foto's en filmpje hierboven.
De rechtbank oordeelt op grond van het bewijs dat de 2 verdachten de overval hebben gepleegd. Zo zijn er in de directe omgeving van de cafetaria 2 blikjes aangetroffen, waarvan de bemonstering matcht met het DNA-profiel van de verdachten. Verder werd vlakbij de plaats waar een deel van de buit werd teruggevonden, een fluim gevonden waarvan de bemonstering matcht met het DNA-profiel van de Tilburger. Daarbij komt dat de telefoon van de 22-jarige man uit Helmond kort voor, tijdens en kort na de overval een zendmast aanstraalde bij de cafetaria. Daarnaast hebben 2 getuigen, onafhankelijk van elkaar, beide of één van de verdachten genoemd als daders van de overval.
De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijs is dat een derde verdachte, een 21-jarige man uit Helmond, bij de overval betrokken was en spreekt de man daarom vrij.
Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de overval een bijzonder traumatische ervaring is voor het slachtoffer en hij hier nog jarenlang last van kan hebben. Overvallen leiden bovendien tot gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving. De mannen hielden geen rekening met die gevoelens toen zij besloten op een gewelddadige manier snel aan geld te komen.
De rechtbank acht in deze zaak een celstraf van 39 maanden passend, maar brengt 3 maanden in mindering omdat de redelijke termijn van 2 jaar waarbinnen de behandeling van een zaak dient te zijn afgerond met een eindvonnis is overschreden. De verdachten werden in april en mei 2013 voor het eerst verhoord door de politie.

Eindelijk !!

Mireille Coolen

Heeft even mogen duren

In de cel en daarna oprotten naar Marokko.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: