8reacties

Gewelddadige berovingen uitgaansgebied


Vannacht zijn er in het uitgaansgebied 4 mensen slachtoffer geworden van 3 gewelddadige berovingen.
De politie vermoedt dat een groep Antillianen verantwoordelijk is voor deze berovingen. Samen met burgemeester Jacobs neemt de politie de zaak hoog op. Zij zijn uiterst geschokt door deze gebeurtenissen en hebben direct een onderzoeksteam van 20 rechercheurs op de zaak gezet. Tevens beraden de politie en het bestuur van de gemeente Helmond zich over het effect van deze gebeurtenis en het toezicht in dit uitgaansgebied.

Vanavond omstreeks 18.30 uur heeft de politie in een woning in Helmond een 20-jarige man uit Heerenveen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving op de Heistraat. De politie verwacht vanavond nog meerdere aanhoudingen te verrichten.

3 Berovingen in 1 nacht

  • Een 20-jarige Helmonder was vannacht rond 0.45 uur het eerste slachtoffer van de groep Antillianen. Op de Marktstraat werd hij van zijn fiets beroofd. Voor een café moest hij afstappen en werd daar op zijn oor geslagen. Hij wist te ontkomen en liet zijn fiets achter waarmee de dader er vervolgens vandoor ging.
  • Nog geen kwartier later werd rond 1.00 uur een 21-jarige man uit Beek en Donk op de Kasteellaan beroofd van zijn portemonnee. Net voorbij de brug, in de richting van de Kasteellaan, werd hij van zijn fiets getrokken en door 3 personen in zijn gezicht geschopt en geslagen. Het drietal doorzocht vervolgens de kleding van het slachtoffer en rende weg. Toen de man zijn zakken controleerde bleek hij zijn portemonnee te missen.
  • Omstreeks 3.00 uur sloeg de groep toe op de Heistraat. Daar werd een Helmonds stel (een 21-jarige man en zijn 18-jarige vriendin) beroofd van hun fietsen. De Helmondse werd geslagen en de man zwaar mishandeld. De daders gingen er vandoor met beide fietsen. De Helmonder is in zorgwekkende toestand vervoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij met ernstig hersenletsel opgenomen.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

UPDATE Om 17.00 uur (26 januari) kregen we onderstaande aanvulling:

De politie heeft 4 mannen aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor bovenstaande  gewelddadige berovingen
Zoals gemeld werd zondagavond rond 18.30 de eerste opgepakt. Later die avond omstreeks 22.30 uur werden 3 mannen in een woning in Tilburg aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Tilburg en 2 mannen van 18 en 20 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle 4 verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Momenteel onderzoekt het rechercheteam de zaak door middel van buurtonderzoek (horen van getuigen) en het horen van de verdachten.

Afgevoerd van de voorpagina
8 reacties
Reageer

Wat afschuwelijk!!! Hopelijk gaat het naar omstandigheden goed met de slachtoffers.
Zo dichtbij is dat geweld. Ik was zelf vrijdagavond en -nacht met mijn vriendin uit geweest en dan denk ik toch onwillekeurig meteen: "gelukkig ging ik niet op zaterdag en hoef ik niet door de Heistraat".
Ik hoop dat ze snel de rest van dat tuig oppakken.

20 rechercheurs nou nou!!Als ze er ook nog iets meedoen dan.........Kijk ik bedoel de zaak van Berlo dat zijn toch geen straffen.En ff later lees je in de krant toen die hele groep vastzat liep het aantal berovingen terug met 70%.Wens trouwens de nabestaande van Theo heel veel sterkte toe.

Vreselijk!!!!! Ik kan het me haast niet voorstellen!!! En dat in Helmond... Zeker als je weet hoeveel politie er iedere vrijdag en zaterdag staat tijdens het uitgaan. Die waren zeker net koffie drinken. Heel goed daarom dat de burgemeester die politie ook eens onder de loep neemt!! Nu 20 rechercheurs erop zetten vind ik ook wat overdreven.
Ik las dit bericht gisterenavond laat net voor het slapen gaan en dacht het vanochtend op mijn werk rustig in de krant te kunnen lezen. Niet dus. Zie ik zojuist op hun site dat de krant er morgen mee komt en nu een samenvatting van jullie stuk heeft geplaatst. Met alle respect voor deze Helmond weblog, maar dat verwachtte ik niet van een krant met meer dan 10 Helmondse journalisten.

Zojuist is een update bij de logtekst geplaatst.

@Marijn:
Waarom het Eindhovens Dagblad wat laat met dit nieuws kwam, weten wij ook niet. Maar zij maakten geen samenvatting van ons bericht, maar van het persbericht van de politie. De weblog van Helmond krijgt namelijk dezelfde persberichten van de politie als zij krijgen. Met de informatie daarin maakten wij ons log en zij hun bericht.

Bekentenissen gewelddadige berovingen Helmond
Dit weekend heeft de politie vier mannen gearresteerd die worden verdacht van de gewelddadige berovingen dit weekend in het centrum van Helmond. De 20-jarige man uit Tilburg en de 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hebben bekend betrokken te zijn geweest bij de drie gewelddadige berovingen. Alle vier de verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris te 's-Hertogenbosch en in bewaring gesteld. Het rechercheteam onderzoekt de zaak verder en verwacht binnenkort meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

(persbericht politie Brabant Zuid-Oost)

De zesde verdachte voor gewelddadige beroving aangehouden
De politie heeft woensdagmorgen om 9.00 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij één van de gewelddadige berovingen (op de Marktstraat) in het centrum van Helmond in de nacht van 24 op 25 januari. Eerder werden in deze zaak al vijf verdachten aangehouden.

(persbericht politie Brabant Zuid-Oost)

Zou iemand mij kunnen vertellen hoe het met slachtoffers van deze geweldadige berovingen is afgelopen? De 21 jarige Helmonder die in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is afgevoerd, is hij inmiddels weer aan de betere hand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: