8reacties

Gewelddadige berovingen uitgaansgebied

embleem van de politie, politielogo, in Helmond

Vannacht zijn er in het uitgaansgebied 4 mensen slachtoffer geworden van 3 gewelddadige berovingen.
De politie vermoedt dat een groep Antillianen verantwoordelijk is voor deze berovingen. Samen met burgemeester Jacobs neemt de politie de zaak hoog op. Zij zijn uiterst geschokt door deze gebeurtenissen en hebben direct een onderzoeksteam van 20 rechercheurs op de zaak gezet. Tevens beraden de politie en het bestuur van de gemeente Helmond zich over het effect van deze gebeurtenis en het toezicht in dit uitgaansgebied.

Vanavond omstreeks 18.30 uur heeft de politie in een woning in Helmond een 20-jarige man uit Heerenveen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving op de Heistraat. De politie verwacht vanavond nog meerdere aanhoudingen te verrichten.

3 Berovingen in 1 nacht

  • Een 20-jarige Helmonder was vannacht rond 0.45 uur het eerste slachtoffer van de groep Antillianen. Op de Marktstraat werd hij van zijn fiets beroofd. Voor een café moest hij afstappen en werd daar op zijn oor geslagen. Hij wist te ontkomen en liet zijn fiets achter waarmee de dader er vervolgens vandoor ging.
  • Nog geen kwartier later werd rond 1.00 uur een 21-jarige man uit Beek en Donk op de Kasteellaan beroofd van zijn portemonnee. Net voorbij de brug, in de richting van de Kasteellaan, werd hij van zijn fiets getrokken en door 3 personen in zijn gezicht geschopt en geslagen. Het drietal doorzocht vervolgens de kleding van het slachtoffer en rende weg. Toen de man zijn zakken controleerde bleek hij zijn portemonnee te missen.
  • Omstreeks 3.00 uur sloeg de groep toe op de Heistraat. Daar werd een Helmonds stel (een 21-jarige man en zijn 18-jarige vriendin) beroofd van hun fietsen. De Helmondse werd geslagen en de man zwaar mishandeld. De daders gingen er vandoor met beide fietsen. De Helmonder is in zorgwekkende toestand vervoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij met ernstig hersenletsel opgenomen.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

UPDATE Om 17.00 uur (26 januari) kregen we onderstaande aanvulling:

De politie heeft 4 mannen aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor bovenstaande  gewelddadige berovingen
Zoals gemeld werd zondagavond rond 18.30 de eerste opgepakt. Later die avond omstreeks 22.30 uur werden 3 mannen in een woning in Tilburg aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Tilburg en 2 mannen van 18 en 20 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle 4 verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Momenteel onderzoekt het rechercheteam de zaak door middel van buurtonderzoek (horen van getuigen) en het horen van de verdachten.