8reacties

Helmond huilt


Eerder waren de Helmonders massaal op het Havenplein toegestroomd om de wedstrijd Nederland – Spanje te bekijken. Toen nog hoopvol:

Afgevoerd van de voorpagina
8 reacties
Reageer

Eén troost. Joop Zoetemelk deed er ook lang over.
Tweede troost. Alles geht vorbei.
Derde troost. Nächstens WM sind wir wieder dabei (uitspraak van Johan Cruijff vanuit Barcelona voor de ARD).

Vanuit Amerika heb ik alles kunnen volgen, en je kunt je niet voorstellen hoeveel hier op dit moment naar Nederland wordt gekeken. Echte Holland promotie. Wij hebben verloren op het veld, maar aan sympathie hebben we weer gewonnen.

Het Havenplein stroomde gisteravond razendsnel leeg na de wedstrijd.
Een stel raddraaiers moest ook weer rotzooi schoppen daar, terwijl op de Steenweg een aantal sportieve Helmonders een groepje Spanjaarden feliciteerden.

En ook nog eens een lintje voor (alleen) de coach en de aanvoerder.

@Noud:
Uit eigen waarneming: we zagen dat enkele minuten na de wedstrijd een groot deel van de menigte op het Havenplein plotseling uiteen stoof. Lijkend op hetgeen voorviel op de Dam in Amsterdam tijdens de dodenherdenking.
Een minuut of 5 later werd er 1 man door de politie aangehouden en afgevoerd. Dit nadat de rondlopende uitsmijters/bewakingsdienst hem op de grond vast hielden en zij agenten moesten gaan waarschuwen dat ze toch echt even moesten komen omdat er werk aan de winkel was.
Voor de rest was het (naar onze waarneming) een uitstekend verlopen avond.

@De Weblog van Helmond
Ik hoorde van iemand van de bewakingsdienst dat er rotzooi werd gescopt op het Havenplein. Meer weet ik er ook niet van, want ik zat (natuurlijk) ergens op de Steenweg.

Er wordt weer van een mug een olifant gemaakt, er was een klein vechtpartijtje, met een beveiliging en een supporter. Er kwamen enkele mensen bij, maar goed maakt toch niks uit. Dat is emotie.

als je je niet kan beheersen moet je niet tussen andere mensen gaan staan en rotzooi trappen maar opflikkeren naar een of ander verweg gelegen oorlogsgebied

een beschaamd burger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: